ARSLAN, AVRUPA KAMU HİZMETLERİ FEDERASYONU (EPSU) İCRA KURULU’NA KATILDI

06 Nisan 2017 17:08, Haberler


ARSLAN, AVRUPA KAMU HİZMETLERİ FEDERASYONU (EPSU) İCRA KURULU’NA KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Avrupa Kamu Hizmetleri Federasyonu (EPSU) İcra Kuruluna katılarak, 15 Temmuz hain darbe ve işgal girişimi, Suriyeli göçmenler ve Türkiye-AB ilişkileri hakkında değerlendirmelerde bulundu.


Genel Başkanımız Arslan, Belçika’nın başkenti Brüksel’de 6 Nisan 2017 tarihinde başlayan ve 7 Nisan 2017 tarihinde tamamlanacak olan Avrupa Kamu Hizmetleri Federasyonu’nun İcra Kuruluna katıldı.


Arslan, EPSU’nun 8-9 Kasım 2016 tarihinde gerçekleştirilen icra kurulu toplantısı tutanaklarındaki Türkiye’ye ilişkin konular hakkında değerlendirmeler yaparak,  Türkiye’nin gündemine ilişkin konuları Avrupalı sendikacılarla paylaştı. 


ARSLAN’DAN AVRUPALI POLİTİKACI VE SENDİKACILARA UYARI


Konuşmasında 15 Temmuz hain darbe ve işgal girişimi ile terör saldırılarına ayrıntılı olarak değinen Arslan, Avrupalı politikacı ve sendikacıların Türkiye hakkında yorum yaparken, Türkiye’nin içinde bulunduğu kritik durumunu göz önünde bulundurmaları uyarısında bulundu.


AB, MÜLTECİLER VE YABANCI DÜŞMANLIĞINA KARŞI SORUMLULUK ALMALI


Göç sorunu ve AB-Türkiye ilişkileri hakkında da değerlendirmelerde bulunan Arslan, Avrupa Birliği içerisinde artan yabancı ve İslam düşmanlığı ile Suriyeli göçmenler ve göç sorununun EPSU’nun 2017-2019 çalışma programına dahil edilmesi önerisinde bulundu.


Avrupa’da yaşayan Türk vatandaşlarının, AB ülkelerinde artan ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve İslamafobi’den dolayı kendilerini baskı ve tehdit altıda hissettiklerini HAK-İŞ’le paylaştıklarını aktaran Arslan, konunun EPSU gündemine alınması gerektiğini vurgulayarak, şöyle konuştu: “AB, içerisinde artan yabancı ve İslam düşmanlığı, ırkçılık ve ayrımcılığa karşı bir şeyler yapmalı ve mülteciler üzerine daha fazla sorumluluk almalıdır. AB ülkelerinde 5 milyon Türk çalışan vardır ve hem Türk toplumu hem de diğer göçmen işçilerin işyerlerinde ve toplumda karşılaştıkları ayrımcı ve ırkçı uygulamalara karşı odaklanmalıyız.”




HABERE AİT GÖRSELLER :

06 Nisan 2017 17:08, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu