ARSLAN: MİLLETİMİZ ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNE DESTEĞİ İLE YENİ BİR İNŞA SÜRECİNİ BAŞLATACAKTIR

04 Nisan 2017 21:24, Haberler


ARSLAN: MİLLETİMİZ ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNE DESTEĞİ İLE YENİ BİR İNŞA SÜRECİNİ BAŞLATACAKTIR


KONYA’DA BÜYÜK BULUŞMA


HAK-İŞ’in 6 Mart’ta başlattığı “Anayasa Değişikliğine Tam Destek, Geleceğimiz İçin Evet” kampanyası, Gönüllerin Sultanı Mevlana’nın şehri Konya’da büyük buluşmaya sahne oldu.


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ’in “Anayasa Değişikliğine Tam Destek, Geleceğimiz İçin Evet” sloganıyla başlattığı “40 günde 40 ilde” anayasa değişikliği kampanyası kapsamında, 4 Nisan 2017 tarihinde Konya’da Mevlana Kültür Merkezi Sultan veled Salonu’nda HAK-İŞ’li emekçiler ve vatandaşlarla buluştu.


ARSLAN, KONYA’DA YOĞUN İLGİYLE KARŞILANDI


Genel Başkanımız Arslan’ın, anayasa değişikliğiyle ilgili yaptığı konuşmaya yüzlerce emekçi ve değişik kesimlerden katılımcılar yoğun ilgi gösterdi.


Arslan’ı dinleyen katılımcılar arasında Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Ak Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, KOSKİ Genel Müdürü Ercan Uslu, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Ak Parti Konya İl Başkanı Musa Arat ve il başkan yardımcısı Mustafa Baran, HİZMET-İŞ Sendikamız Şube Başkanı Vacit Sır ve HAK-İŞ’e bağlı sendikaların Konya şube başkanları, Memur-Sen’e bağlı sendikaların il temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


GENEL BAŞKANIMIZ ARSLAN’IN KONUŞMASI CANLI YAYINLANDI


Basın mensuplarının da ilgiyle izlediği Genel Başkanımız Arslan’ın konuşması KonTv tarafından canlı yayınlandı.


HAK-İŞ’in anayasaya değişikliğine destek kararının 22 sendikanın oy birliğiyle alındığını kaydeden Arslan, bu karar akabinde “Anayasa Değişikliğine Tam Destek, Geleceğimiz İçin Evet” sloganıyla “40 günde 40 ilde” organizasyon yapmaya karar verdiklerini söyledi.


BİR KISIM YANLIŞ ALGILARA KARŞI DOĞRU BİLGİLENDİRMELER YAPIYORUZ


Gerek HAK-İŞ tarafından, gerekse Sivil Dayanışma Platformu ve AB-KİK tarafından organize edilen üç ayrı, Anayasa değişikliğine destek organizasyonlarına HAK-İŞ’li emekçilerin ve vatandaşların ilgi gösterdiklerini kaydeden Arslan, “Temsil ettiğimiz emekçiler, HAK-İŞ’in ‘evet’ kararından memnunlar ve bu kararımızı destekliyorlar. HAK-İŞ olarak, amacımız anayasa değişikliği konusunda üyelerimizi ve halkı bilgilendirmektir. Doğru bilgilendirmeler yaparak bir kısım algıların ortadan kalkmasını sağlamaya çalışıyoruz ve yoğun ilgiyle karşılaşıyoruz” dedi.


HAK-İŞ, ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ KONUSUNDA TARİHSEL BİR SAMİMİYET SERGİLEDİ

 

HAK-İŞ’in, anayasa değişikliğinin söz konusu olduğu tüm referandumlar ve platformlarda yer aldığını hatırlatan Arslan, “Bu samimi bir duruştur. Biz darbe anayasalarına söylemle karşı çıkmayı gelenek haline getirenlerden olmadık. 1982 anayasasının sorunlarımızın temeli olduğu bilinciyle hep değişimden yana tavır aldık. İlk anayasa sempozyumunu biz düzenledik. Örnek anayasa kitapçıkları hazırladık, Meclis’e sunduk. Bugün de yine sahadayız. Çünkü 1982 anayasasının hem ülkemizin hem de emekçi kardeşlerimizin ayağında bir pranga olduğunu biliyoruz, geleceğimizden endişe ediyoruz. Desteğimizi “Geleceğimiz İçin” şeklinde sloganlaştırmamızın nedeni budur. Toplu sözleşme yapmak, grev yapmak, örgütlenmek ve üyelerimizin haklarını çözmek kadar anayasa kampanyasına destek vermekten de sorumluyuz. Sadece toplu sözleşme yapan ücret sendikacılığı yapmıyoruz. Ülkemizin bütün sorunlarına yönelik, dünyanın bütün sorunlarına yönelik çözüm üretebilen bir sendikayız” diye konuştu.


Genel Başkanımız Arslan’ın Konyalılarla buluştuğu programda Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun da bir konuşma yaparak, anayasal değişikliğinin gerekliliği ve önemine dikkat çekti.


ARSLAN, KONYA’DA TOPLU SÖZLEŞME TÖRENİNE KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın anayasa değişikliğini anlattığı konuşmasından önce,  HİZMET-İŞ Sendikamız ile Konya Büyükşehir Belediyesi, KOSKİ Genel Müdürlüğü, Meram, Selçuklu ve Karatay belediyeleri arasında, Öz Taşıma-İş Sendikası ile de Konya Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistem Genel Müdürlüğü arasında toplu iş sözleşmesi töreni gerçekleştirildi. 


Toplu iş sözleşmeleri HAK-İŞ Konfederasyonuz ve HİZMET-İŞ Sendikamız Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın yanı sıra Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, KOSKİ Genel Müdürü Ercan Uslu, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ve HİZMET-İŞ Sendikamız Konya Şube Başkanı Vacit Sır tarafından imzalandı.


Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, burada yaptığı konuşmada, belediyede çalışan taşeron işçileriyle de toplu iş sözleşmesi imzalayacaklarını söyledi.


HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay da Öz Taşıma-İş Sendikası olarak, Konya’da uzun yıllardır sürdürülen geleneksel toplu iş sözleşmesi töreni içinde yer almanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydederek, sözleşmelerin hayırlı olması temennisinde bulundu. 


2 yıl süreli olarak imzalanan toplu iş sözleşmesi gereği üyelerimizin ücretlerinde her altı ayda bir yüzde 5 oranında artış yapılması bağıtlandı.


HABERE AİT GÖRSELLER :

04 Nisan 2017 21:24, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu