ARSLAN: ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ TÜRKİYE’NİN ÖNÜNÜ AÇACAK

30 Mart 2017 23:00, Haberler


ARSLAN: ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ TÜRKİYE’NİN ÖNÜNÜ AÇACAK


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 16 Nisan’da oylanacak olan 18 maddelik anayasa değişikliğinin Türkiye’nin önünü açacağını söyledi.


Arslan, 1982 Anayasasının ve parlamenter sistemin Türkiye’nin ayağında bir pranga olduğunu ve mevcut sistemle daha fazla yol alınamayacağını ifade ederek, 18 maddelik anayasal değişikliğin Türkiye’yi dünyada hak ettiği yere taşıyacağını belirtti.


Genel Başkanımız Arslan, 30 Mart 2017 tarihinde, aralarında HAK-İŞ il başkanlığının da bulunduğu 25 sivil toplum örgütünden oluşan Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri tarafından düzenlenen “Sivil Toplum Gözüyle Yeni Hükümet Sistemi” konulu panelde konuştu.

Türkiye’yi 16 Nisan referandumuna getiren sürecin parlamenter sistemin işletilememesi olduğunu ve bunun 1982 anayasasından kaynaklandığına işaret eden Arslan, “Pek çok maddesi değiştirilmekle birlikte hala yürürlükte olan ’82 anayasası, yetki ve sorumluluğu dağıtma biçimiyle yanlıştır. Anormaldir. Bu anormallikten dolayıdır ki, parlamenter sistem işletilememiş, koalisyon kültürü ve uzlaşma kültürü yerleştirilememiştir. Doğal olan; yetkileri ve sorumluluklarıyla birlikte getirilen sistemdir. 16 Nisan’da oylanacak olan değişiklikler, getirilecek olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yetki ve sorumluluklarıyla birlikte düşünülmüştür” diye konuştu.


EVET’LERİ ARTIRMAK İSTİYORUZ


HAK-İŞ 22 sendikanın oy birliğiyle ‘Evet’ kararını aldığını kaydeden Arslan, “HAK-İŞ olarak emekçilerin güvenli geleceği ve Türkiye’nin istikrarı için ‘Evet’ demeyi, emekçilerin güvenli geleceği, ülkemizin istikrarı için elzem görüyoruz. Getirilen değişiklikler istikrarı, ekonomik gelişmeyi ve dünyada saygınlığı artıracaktır” dedi.


Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Evet’leri artırmak istiyoruz. Çünkü bu 18 maddelik oylama emekçileri ve en büyük emek konfederasyonlarından HAK-İŞ’i doğrudan ilgilendirmektedir. Cumhurbaşkanlığı sistemi ile sağlanacak istikrar işimize ve gelirimize katkı yapacaktır.”



HABERE AİT GÖRSELLER :

30 Mart 2017 23:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu