ARSLAN, DENİZLİ’DE ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİ ANLATTI

30 Mart 2017 01:06, Haberler


ARSLAN, DENİZLİ’DE ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİ ANLATTI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Denizli'de Pamukkale Üniversitesi Kongre Merkezi salonunda Anayasa değişikliğini anlattı.

29 Mart 2017 tarihinde Denizli’de, “Anayasa Değişikliğine Tam Destek Geleceğimiz İçin Evet” kampanyası kapsamında Konfederasyonumuz tarafından düzenlenen programda konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “16 Nisan’da hayır oyu verme düşüncesinde olan vatandaşları anlamaya çalıştığını ve saygıyla karşıladığını ifade eden Arslan, “Hayır diyenlere tepki göstermek yerine, 18 maddelik değişikliği anlatmamız, ikna etmemiz gerekiyor. 

Dışarıda bazı AB ülkelerinin, PKK, DAEŞ ve FETÖ terör örgütlerinin neden hayır dediğini anlatmamız gerekiyor. Diğer taraftan, bugünkü anayasa değişikliğinin müsebbipleri şimdi neden karşı çıkıyorlar, bunu da sorgulamamız gerekiyor” dedi.

 MEVCUT SİSTEME RAZI DEĞİLİZ

Arslan, “Bizden hep mevcut sistemden razı olmamız istendi ve isteniyor. Biz mevcut sisteme razı değiliz. Çünkü bu sistem 67 yıldır kriz üretiyor.

 Bitmek bilmeyen hükümet krizleri, buradan kaynaklanan ekonomik krizler, istikrarsızlık artık son bulmalıdır” diye konuştu. 

SORUN KİŞİLERDEN DEĞİL, SİSTEMDEN KAYNAKLANIYOR

Sorunun kişilerden değil, parlamenter sistemin yapısından kaynaklandığını belirten Arslan, “Turgut Özal ile Mesut Yılmaz, Süleyman Demirel ile Tansu Çiller aynı partiden olmalarına rağmen anlaşamadılar. Davutoğlu yetki ve sorumluluktan kaynaklı uyumsuzluktan dolayı 21 ay sonra istifa etti. Çünkü sistem sorunlu. Bu sistemi değiştiremezsek gelecekte daha derin yönetim krizleriyle karşılaşmamız çok muhtemeldir” dedi.

Programda HİZMET-İŞ Denizli Şube Başkanı Sezai Söylemez ile HAK-İŞ İl Başkanı Halil Turan da birer konuşma yaptılar.

Pamukkale Üniversitesi Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen programa HAK-İŞ’e bağlı sendikalarımızın Denizli şube başkanları, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çevre illerden pek çok HAK-İŞ’li katıldı.

HABERE AİT GÖRSELLER :

30 Mart 2017 01:06, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu