ÇALIK, HAK-İŞ’DE REFERANDUMU ANLATTI

28 Mart 2017 19:05, Haberler



ÇALIK, HAK-İŞ’DE REFERANDUMU ANLATTI

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Anayasa değişikliği konusunda üyelerimizi bilgilendirmek amacıyla HAK-İŞ’te bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıya Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Ak Parti Ankara Milletvekili Jülide Sarıeroğlu, HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanımız Fatma Yavuz, Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın başkan ve yöneticileri ile birlikte kadın üyelerimiz katıldı.

Toplantı Ak Parti Ankara Milletvekili Jülide Sarıeroğlu’nun HAK-İŞ’li kadınları selamlamasıyla başladı. 

Ak Parti Ankara Milletvekili Jülide Sarıeroğlu’nun açılış konuşmasının ardından Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık üyelerimize Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin ne gibi değişiklikleri getireceğini anlattı.

 “15 Temmuz bizim ikinci kurtuluş savaşımızdı şimdi ise ikinci kuruluş sürecimizdir”

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, 15 Temmuz gecesi yaşananlar ile Türkiye’nin çok zor günleri geride bıraktığını ifade ederek, “15 Temmuz bizim ikinci kurtuluş savaşımızdı şimdi ise ikinci kuruluş sürecimizdir. Türkiye’nin bütün unsurlarını kendisini, ülkesini, milletini sahipleneceği ikinci bir kuruluş dönemidir” diye konuştu.

“İkinci kuruluş süreci, 16 Nisan referandumuyla taçlanacak”

Çalık, “İkinci kuruluş süreci, yaşadıklarımız ve yaşayacaklarımız bir kez daha 16 Nisan referandumuyla taçlanacak diye umut ediyorum” dedi. 

Çalık, parlamenter sistemin olumsuz yönlerini anlatarak Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin neden gerekli olduğu hakkında önemli bilgiler verdi.

Çalık, “Türkiye tarihinde ne zaman darbe yapılmak istense o zaman Cumhurbaşkanlığı seçimini, provoke etmek ve darbelere zemin hazırlamak için aracı olarak kullanmışlardır” açıklamasında bulundu.

“Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez seçim hükümeti kurarak ülkemizi idare ettik”

Yakın tarihe bakıldığında 7 Haziran seçimlerinin ardından hükümet kurulamadığını anlatan Çalık, “Seçim sonucu koalisyon hükümeti kuramadık. Yüzde 41-42 oy almamıza rağmen hükümet kuramadık. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez seçim hükümeti kurarak ülkemizi idare ettik” ifadelerini kullandı.

 “Sorunumuz hükümet sistemi sorunudur”

Siyasi istikrarın sağlanamamış olmasından dolayı Türkiye’de 65 tane hükümet kurulduğunu söyleyen Çalık, “94 yıllık Türkiye Cumhuriyeti devleti 65 tane hükümet kurmuştur. Sorunumuz hükümet sistemi sorunudur. Bu hükümet sistemi sorununu siyasi istikrarı sağlamak için istiyoruz”

Çalık, “Parlamenter sistemin bozukluklarını rahmetli Turgut Özal, rahmetli Alparslan Türkeş, rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu, rahmeti Süleyman Demirel, rahmetli Necmettin Erbakan, Devlet Bahçeli, Binali Yıldırım dile getirerek hepsi devlet bu sistemle gitmez dedi. Bizim bu hükümet sistemini değiştirmemiz gerekiyor dediler” şeklinde konuştu. 

Toplantıda konuşan HAK-İŞ Genel Merkez kadın komite başkanı Fatma Yavuz Konfederasyonumuzun daveti üzerine HAK-İŞ’li kadınlarla buluşan ve Referandum sürecini anlatan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık’a ve AK Parti Ankara Milletvekili Jülide Sarıeroğlu’na teşekkür etti.

Konuşmaların ardından HAK-İŞ’e bağlı sendika temsilcilerimiz ve üyelerimiz anayasa değişikliği konusunda merak ettikleri soruları sordular. 

Toplantının sona ermesinin ardından HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanımız Fatma Yavuz tarafından Öznur Çalık’a hediye takdim edildi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

28 Mart 2017 19:05, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu