HAK-İŞ’TEN 6. ULUSLARARASI KADIN EMEĞİ BULUŞMASI

04 Mart 2017 15:22, Haberler


HAK-İŞ’TEN 6. ULUSLARARASI KADIN EMEĞİ BULUŞMASI


“DAHA ÇOK SENDİKALI KADIN DAHA GÜÇLÜ TÜRKİYE”


Konfederasyonumuz HAK-İŞ, Dünya Kadınlar Gününü, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve kıymetli eşi Emine Erdoğan henimefendi başta olmak üzere bakanlarımız ve çok sayıda Milletvekili ve bürokratın  teşrifleriyle, “Daha Çok Sendikalı Kadın Daha Güçlü Türkiye” temasıyla gerçekleştirdiği Uluslararası 6. Kadın Emeği Buluşması’yla kutladı.


4 Mart 2017 tarihinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen HAK-İŞ Uluslararası 6. Kadın Emeği Buluşması’na Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın ve kıymetli eşi Emine Erdoğan henimefendi yanı sıra, HAK-İŞ Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Valisi Vasip Şahin, milletvekilleri, HAK-İŞ ve bağlı sendikaların genel başkan ve yönetim kurulu üyeleri, ulusal ve uluslararası sendikal hareketten temsilciler ve 7 bini aşkın HAK-İŞ üyesi kadın katıldı.


HAK-İŞ Uluslararası 6. Kadın Emeği Buluşması’na Konfederasyonumuza bağlı sendikaların baakan ve yöneticileri ile kadın üyelerimiz yoğun katılım gösterdi. 


Katılımcılar, program öncesi TRT Sanatçısı Hamidiye Mutlu’nun şarkılarıyla coşkulu anlar yaşadılar. Ardından 15 Temmuz şehitleri için okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.


CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN:

“HAK-İŞ’İ, MÜCADELESİNİ KADINLARLA BİRLİKTE YÜRÜTTÜĞÜ İÇİN KUTLUYORUM”

Konfederasyonumuzun Uluslararası 6. Kadın Emeği Buluşması’nda solunu dolduran 7 bine yakın HAK-İŞ’li kadın ve davetlilere hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu buluşmaların her biri kadınlarımızın seslerini çok daha gür duyurduğu platformalardır. Böylesi bir programı düzenlediğinden dolayı HAK-İŞ’e teşekkür ediyorum. Kadınlarımızın yaşadığı sorunların hak ve adalet merkezli çözülmesi gerekiyor. HAK-İŞ’in de bu mücadelenin verildiği önemli yer olduğuna inanıyorum. Mücadelesini 41 yıldır yerli bir anlayışla kadınlarla birlikte yürüttüğünden dolayı HAK-İŞ’e teşekkür ediyorum” dedi.

“KADINLAR ŞEKİLLERİYLE DEĞİL, ZİHİNLERİYLE DEĞERLENDİRİLMELİ”

Cinsiyet ayrımcılığına, bilhassa kadınlara yönelik ayrımcılığa karşı çıktığını ve bunu yapanların hep karşısında durduğunu ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu: “Bizim inancımızda ayrım yoktur. Sadece fıtrattan dolayı ayrı biçimler söz konusudur. Mükâfatın ölçüsü cinsiyet değil ameldir. İnsanları ayrıma tabi tutmak ancak cehalletle izah edilir. Biz, kadınların zihinleriyle birlikte değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Başı açık başı kapalı ayrımı yapmadık. Yapanların karşısında durduk. Başbakanlığım ve cumhurbaşkanlığım döneminde kılık kıyafetinden dolayı kimseyi ayırmadım. Hayat biçiminden dolayı ayrımcılık yapmadım. Geçmişte kızlarımız başörtüsünden dolayı adaletsizliğe maruz kaldılar. İkna odalarında kızlarımızın ne hale getirildiğini, okulların kapısından nasıl geri döndürüldüğünü gayet iyi biliyorsunuz. Hala aynı çarpık zihniyetin artıklarıyla karşılaşıyoruz. Geçtiğimiz günlerde başörtülü kadınlarımızın orduda çalışmasını sinsice eleştirenler oldu. Dünya değişti ama hala bazı kafalar eski alışkanlıklarından vazgeçmiyor.  Özgürlükler, bu ülkenin bütün imkanları 80 milyonun hakkıdır. Bu ülkede herkes istediği gibi giyinir, kimse buna müdahale edemez. İstediği gibi yaşar, kimse müdahale edemez. Ayrımı asla kabul etmem. Kadınlar şekilleriyle değil, zihinleriyle değerlendirilmeli.”


GENEL BAŞKAN ARSLAN, BÜTÜN KADINLARI HAK-İŞ’TE MÜCADELEYE DAVET ETTİ

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, kadınların iş ve sosyal hayatını kolaylaştırmak için yapılacak çok şeyin olduğunu ve HAK-İŞ'in kadınlarla uyumlu düzenlemelerin hayata geçirilmesi için mücadele verdiğini kaydetti.

Arslan, “Bütün kadınları HAK-İŞ’te toplanmaya ve burada etkin mücadele vermeye çağırıyorum. Çünkü bu mücadeleyi sadece erkekle bırakmayınız. Aksi halde kaybetmeye mahkûm olursunuz. Mücadelemizi taçlandırmak için buraya gelen 7 bine yakın kadın emekçimize teşekkür ediyorum. Biz kadın üyelerimiz artırıp onlara daha çok inisiyatif vermek istiyoruz. Bizler kadın olmanın ne ağır bedeller ödettiğini bilen insanlarız. Sendikalı kadın olmanın daha büyük bedeli var. Bütün bu zorlukları aşarak, bizimle birlikte yürüyen, sendikalarımızda görev alan kadınlarımızı kutluyorum. Sizler sineleri yeryüzünün bütün mazlumlarına yetecek kadar yürekli insanlarsınız” dedi.


HAK-İŞ Uluslararası 6. Kadın Emeği Buluşması’na teşrif eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Sayın hanımefendiye ayrıca teşekkür eden Arslan, “HAK-İŞ’in tarihsel mücadelesini bilen Sayın Cumhurbaşkanımız ve değerli eşi Saygıdeğer Hanımefendinin desteklerinin süreceğine inanıyoruz” dedi.


“TAŞERONLARIN TEK UMUDU HAK-İŞ’TİR”

Arslan, “HAK-İŞ yarım milyon üyesiyle Türkiye’nin en büyük konfederasyonlarından biridir. Bizi diğerlerinden ayıran şey kültürümüz ve değerlerimizdir. Milli ve yerli duruşumuz ile mücadelemizi güçlü bir şekilde sürdürmeye devam ediyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminden başlayarak her zaman emekçilerin yanında durduğunu vurgulayan Arslan, şunları söyledi: “Zat-ı Alinizin emek ve emekçilerden yana tavrı bizim için her zaman ilham kaynağı olmuştur. Başbakanlığınız döneminde emekçiler için reform düzeyinde yasalar çıkarttınız. Başbakanlığınız son döneminde taşeron işçiler düzenleme yaptınız. Sizin düzenlemeniz ile taşeron işçilerinin bazı hakları güvence altına alındı. Bugün getirilmek istenen Özel Sözleşmeli Personel statüsünün çalışanları tedirgin ettiğini söylemek istiyorum. Her zaman sizin desteğinizi görmüş çalışanlar olarak, bu düzenlemeye izin vermeyeceğinize inanıyorum. Bu salondaki arkadaşların büyük bir bölümü taşeron emekçisidir. Taşeronların tek umudu HAK-İŞ’tir. Bu açıdan HAK-İŞ’in taşeronlarla ilgili düzenlemede görüşlerinin dikkate alınması Konfederasyonumuzu ve taşeron emekçilerini rahatlatacaktır. Yine geçici ve mevsimlik işçiler ile ilgili düzenlemelerin çalışanların talebi doğrultusunda yapılacağına inanıyoruz.”


“15 TEMMUZ’U UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ”

Arslan, HAK-İŞ’in gerçekleştirdiği her toplantıda unutturmamak için 15 Temmuz darbe ve işgal girişimini andığını hatırlatarak, “15 Temmuz’da Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde bir kurtuluş mücadelesi vermiştir. Örgütümüzün bütün mensupları o mücadelede ilk anlardan itibaren alanlarda yer almıştır. 100’e yakın yaralı ve 4 şehidimizle 15 Temmuz’un tam da ortasında yer aldık. Mensuplarımız Ahmet Özsoy’u, Celalettin İbiş’i, Hakan Gürsel’i şehit verdik, ağır yaralananlarımız oldu. 15 Temmuz’u unutmayacağız ve bu darbe girişiminde bulunanların yargı önünde en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.


HAK-İŞ OLARAK REFERANDUM KARARIMIZ ‘EVET’TİR’”

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni de içerin Anayasanın bazı maddelerinde değişikliğin TBMM’den geçtiğinde HAK-İŞ Başkanlar Kurulu olarak durumu değerlendirip oy birliğiyle ‘Evet’ karar verdiklerini hatırlatan Arslan, “Anayasa değişikliği konusunda kampanyamızı balattık ve 16 Nisan’a kadar sürdüreceğiz. Birilerinin iddia ettiği gibi Türkiye bu anayasal değişiklikle ne rejimini değiştirmekte ne de üniter yapısından vazgeçmektedir. Bu konudaki hassasiyetimiz bellidir.  Demokrasimizin güçlendirilmesi için, güçlü bir Türkiye için, ülkemizin istikrarı için, geleceğimiz için 'Evet’ diyoruz” diye konuştu.


AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANI FATMA BETÜL SAYAN:

“ÜRETEN VE ÇALIŞAN KADINLARIMIZIN ÜLKEMİZE GÜÇ KATIYOR”

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan, AK Parti ve Hükümet olarak kadınların iş yaşamı ile aile yaşamını kolaylaştıran yasalar çıkardıklarına dikkat çekti. 


Sayan, “Ak Parti olarak kadın istihdamını destekledik, artırdık. Onların eğitimini destekledik. Bunun yanında kadın girişimcileri desteklemek için sermaye sağladık. Kadınların Meclis’te sayıca çok yer alması ve tesettürlü olarak da çalışabilmesi için adımlar attık. Üreten ve çalışan kadınlarımızın ülkemize güç katacağına inanıyoruz” dedi.


ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI MÜEZZİNOĞLU:

“KADINLARIMIZA SAHİP ÇIKAN HAK-İŞ’E TEŞEKKÜR EDİYORUM”


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Bizler özü itibariyle hak ve adalet medeniyetinin mensuplarıyız. Hak ve adalet mücadelesini kurulduğu günden beri yürüten, medeniyet değerlerimizi temel alarak onu gündemde tutan, kadınlarımıza sahip çıkan HAK-İŞ’e teşekkür ediyorum” dedi.

Müezzinoğlu, “Kadının siyasal yaşam, çalışma hayatı ve sosyal hayattaki yeri konusunda verdiği büyük mücadeleler ve kadınlarımızın konumlarında kaydedilen aşamalardan dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti.

Çalışma hayatında bir kısım sorunların bulunduğunu ve bunları çözmek için yoğun çalışma içinde olduklarını belirten Müezzinoğlu, “Sorunlarımızı sizlerin arzu ettiği doğrultuda düzenleme yaparak çözmek istiyoruz. AK Parti iktidarı ile birlikte kadınlarımızın çalışma hayatındaki düşük oranı bugün yüzde 33’le taşınmıştır. Bu oranı artırmaya gayret edeceğiz” dedi. 

HAK-İŞ GENEL BAŞKAN YARDIMCIMIZ MUSTAFA TORUNTAY:

HAK-İŞ 6.Uluslararası Kadın Emeği Buluşmasına katılan bütün HAK-İŞ'li emekçi kadınların gününü kutlayan  TORUNTAY,  HAK-İŞ olarak bu yılda dünya kadınlar gününün yoğun bir katılımla gerçekleşmesinden dolayı tüm HAK-İŞ'li emekçi kadınlara teşekkür etti.  


HAK-İŞ KADIN KOMİTESİ BAŞKANI YAVUZ:

“KADINLARIN İŞ VE SENDİKAL HAYATA KATILIMI İÇİN PROJELER ÜRETİYORUZ”

Yavuz, “Her yıl olduğunu gibi Kadınlar Günü’nü bu yıl da daha bir coşku ve yüksek katılımla kutluyoruz. HAK-İŞ Kadın Komitesi olarak, kadınların çalışma hayatındaki konumu ve beklentilerini ortaya koymak için bilimsel çalışmalar yapıyor, onların çalışma ve sendikal hayata katılımı için projeler üretiyor ve hayata geçiriyoruz” dedi.


Daha önce Kadın Dostu İşyeri Projesi gerçekleştirdiklerini ve kadın dostu işyerlerine sertifika verdiklerini hatırlatan Yavuz, “Bugün yeni bir projemizin daha startını veriyoruz. Cumhurbaşkanımızın değerli eşi muhterem Hanımefendiye projemize verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Yeni projemizde de kendisinden destek bekliyoruz” diye konuştu.

Yavuz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün resmi tatil ilan edilmesini talep etti.


ILLIONOSIS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ PROFESÖR LA BARBERA TWAROG EMILY ESTHER: 

“SENDİKALAR KADIN ÇALIŞANLARIN HAYATINI KOLAYLAŞTIRIYOR”


Illionosis Üniversitesi öğretim üyesi profesör La Barbera Twarog Emıly Esther, HAK-İŞ Uluslararası 6. Kadın Emeği Buluşması’nda HAK-İŞ’li kadınlarla bir araya gelmenin kendisini onurlandırdığını ifade ederek, davet edildiği için teşekkür etti.


Kendisinin 5 yıl önce gıda sektöründe çalıştığını hatırlatan Esther, “İşyerinde çalışırken sendikalı işçiler ile sendikasız işçiler arasındaki farkı gözlemle şansına sahip oldum. Orada sendikaların kadın çalışanların hayatını kolaylaştırdığını anladım” dedi.


Son yıllarda kadınların çalışma hayatına katılımının arttığına dikkat çeken Esther, “Artık kadınlar çalışma hayatının ve sendikal üyeliklerin yüzde 40’ını oluşturuyorlar. Hatta sendikalarda görev almakla yetinmiyorlar, üyeliklerini artırmaya çalışıyorlar. Özellikle yeni nesil kadınlarımızın bu cesaretli davranışını kutluyorum” diye konuştu.


Konuşmalardan sonra Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir tablo hediye etti. Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte aile fotoğrafı çektirildi.

04 Mart 2017 15:22, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu