HAK-İŞ MÜSİAD İŞ YAŞAMI BECERİ EĞİTİMLERİ ŞANLIURFA’DA YAPILDI

07 Şubat 2017 13:21, Haberler


Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, Ankara'da HAK-İŞ, Avrupa Birliği ve MÜSİAD ortaklığıyla gerçekleştirilen "İşçi ve İşverenlerin Uyum Kapasitelerinin Sosyal Diyalog Yaklaşımıyla Artırılması" Teknik Destek Projesi kapsamında 7 Şubat 2017 tarihinde Şanlıurfa’da gerçekleştirilen "İş Yaşamı Becerileri Eğitimleri" toplantısına katılarak bir konuşma yaptı.


Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın selam ve başarı dileklerini ileten Yıldız, “Biz her zaman HAK-İŞ olarak Şanlıurfa’ya geldik ve Şanlıurfa’nın güler yüzüyle karşılaştık. Burada özgün projeler paylaştık. Şimdide büyük bir projeyi uygulamaya devam ediyoruz. HAK-İŞ ve MÜSİAD olarak örnek bir projeyi hayata geçiriyoruz” dedi. 


HAK-İŞ’in ulusal ve uluslararası alandaki her konuda, doğrudan çalışma hayatını ilgilendiren konularda çalışmaya ve projeler üretmeye hazır bir topluluk olduğuna dikkat çeken Yıldız, “MÜSİAD’la da her konuda beraberiz. Bütün ülke sorunlarının çözümü konusunda kol kola proje üretiyoruz. Şuan yürütmekte olduğumuz proje bir sosyal diyalog projesidir. İşçi ve işveren arasındaki diyaloğu oluşturma projesidir. Bunu yapmanın yolu da eğitimdir. Bu projede 7 bin kişinin eğitimi söz konusudur. Ankara’da sürekli eğitimimiz bulunmaktadır. İllerde de eğitimlerimiz vardır. Bu proje sayesinde ilk kez büyük bir projeyi hayata geçiriyoruz” diye konuştu. Ankara’da eğitim gören kişi sayısının 700’e ulaştığını ifade eden Yıldız, şunları kaydetti:


“HAK-İŞ olarak, eğitime büyük önem veriyoruz. HAK-İŞ Konfederasyonu’nu diğer sendikalardan ayıran temel özelliğimiz, “sosyal diyalog” yaklaşımımızdır. Bizim kuruluş ilkelerimizin içerisinde işçi ve işveren menfaati olacaktır. Biz uyumlu işbirliğini öngören bir Konfederasyonuz. Sosyal diyalog dediğimiz kapasite demektir. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, tartışmaya, öğrenmeye, araştırmaya, sorgulamaya önem veren bir konfederasyonuz. 

HAK-İŞ olarak bütün iş kollarında örgütlüyüz. Bütün iş kollarında çalışan arkadaşlarımızı davet edebileceğimiz bir evimiz bulunmaktadır. Biz emekçilerimizi davet ettik. Onların teşriflerini bekliyoruz ve bütün emekçilerimize saygılarımızı sunuyoruz. 

Bizim topluma karşı sorumluluğumuz olduğunu biliyoruz ve bu sorumlulukla hareket ediyoruz. Biz HAK-İŞ olarak güven veren bir örgüt olduk. Bir devletin güçlü olabilmesi için bireylerin eğitimli ve yüksek kapasiteli olması gerektiğini biliyoruz. Bunun için Türkiye ile bunu paylaşıyoruz.  Bizim sloganımız “Güçlü Birey”dir.

HAK-İŞ, eğitimlerle kendini geliştirerek, kendine güvenerek ilkelerine hedeflerine amaçlarına güvenerek güçlü bir sendikacılık yapmaktadır.

Biz sadece sosyal diyaloğu gerçekleştiren bir örgüt değiliz. Eylemliliği olan sendikacılığında genel tanımına uygun eylemliliği gerçekleştiren bir örgütüz.”


HAK-İŞ’in 1 Mayıs çalışmaları hakkında da bilgi veren Yıldız, “HAK-İŞ masada olduğu kadar kendini dışarıda da gösterecek eylemleri ortaya koyacak bir örgüttür.1 Mayısları son derece önemli bir proje ile başarmaya çalışıyoruz. Çok iddialı ve çok sorumlu bir karar aldık ve dedik ki 1 Mayısı yalnızca Taksim’e sıkıştırmayacağız. Biz Anadolu’yu il il gezip bütün halkımızı ve emekçilerimizi 1 Mayıs’la tanıştırmak istiyoruz. Buna başladık ve başarı ile de devam ediyoruz. Biz sosyal sorumluluklarını yerine getirin bir örgütüz. Biz demokrasiye, şeffaflığa, kalınmaya önem veriyoruz.15 Temmuzda da meydana ilk inen örgütlerden biriyiz. Sorunlardan asla kaçmıyoruz. Demokratik ve güçlü bir toplum için, Türkiye’nin geleceği için nerede olmamız gerekiyorsa, nasıl olmamız gerekiyorsa orada olduğumuzu ve olmaya gayret ettiğimizi belirtmek istiyorum” dedi. 


“Mazlumun Yanındayız”


HAK-İŞ Konfederasyonu Şanlıurfa İl Başkanı Selim Gülsatar, “Temenni ederim ki bu toplantı hayırlara vesile olur. Türkiye’de HAK-İŞ’ten başka sendikalar da var ama hiçbir konfederasyon ve sendika takdir edersiniz ki böyle projelerle uğraşmıyor. Bugün HAK-İŞ’in uzaklarda mazlumların yanında olduğunu bilmenizi istiyorum. Zalimin karşısında olduğu gibi, dünyanın neresinde bir mazlum varsa, onlara imkanları çerçevesinde el uzatmaktadır. Dolayısıyla bu camiaya sizin adınıza teşekkür ediyorum” dedi.


“Topyekûn kalkınma için çalışıyoruz”


MÜSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Mahmut Barut ise MÜSİAD’ın öncelikle ekonomiyi temsil eden bir işadamları derneği olduğunu vurgulayarak, “Bizim bugüne kadar eylemlerimiz ve söylemlerimizle ifade etmeye çalıştığımız gibi, MÜSİAD’ın gündemi sadece iktisatla sınırlı değil ve hiçbir zaman da öyle olmamıştır. MÜSİAD ekomik ve siyasi yönünden etkin, dünyada saygın, yeni bir Türkiye hayaliyle yola çıkan hassasiyet sahibi iş adamlarının kurduğu bir dernektir. Bugün ülke içerisinde 86, dünya genelinde 68 farklı ülkede faaliyetlerini sürdürmektedir. Biz, yalnızca ekonomik büyüme için değil, topyekûn kalkınma için çalışıyoruz. Bu nedenle, bir düşünce kuruluşu gibi toplantılar düzenliyor, bireysel ve toplumsal konuları masaya yatırıyoruz” dedi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

07 Şubat 2017 13:21, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu