ARSLAN, HİZMET-İŞ SENDİKAMIZIN 39. KURULUŞ YILI ETKİNLİKLERİNE KATILDI

23 Ocak 2017 10:39, Haberler


HİZMET-İŞ SENDİKAMIZ 39 YAŞINDA!


Konfederasyonumuz HAK-İŞ'e bağlı Hizmet-İş Sendikamız 39. Kuruluş Yıldönümü Programı 23 Ocak 2017 tarihinde Antalya'da gerçekleşti.


Açılış programına Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Toruntay, Hizmet-İş Sendikamız Kurucu ve Onursal Genel Başkanı AK Parti Eski Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Konfederasyonumuza Bağlı sendikalarımızın Genel Başkanları ve Genel Başkan Yardımcıları, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici, Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, basın mensupları ve çok sayıda davetli katıldı.


Programın açılışında konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Hizmet-İş Sendikamızın genel kurullarında temalarla hedefler belirlediklerini ve söz konusu hedeflere ulaştıklarına işaret ederek, “Kararlılık” vurgusu yaptı.


Arslan, yaptığı konuşmada; “2007 yılında gerçekleştirdiğimiz Genel Kurulumuzda “Geleceğimiz Hayallerimizi Kadardır”, 2011’de Örgütlenme… Zirve… Yapabiliriz”, 2015te “Erdemli Bir Sendikal İnşa İçin… İşkolu Zirvesinden Türkiye Zirvesine…” tema ve hedefleriyle toplanmıştık. Yakın bir zamanda Türkiye Zirvesi’ni de yakaladığımızda bütün hedeflerimizi gerçekleştirmiş olacağız. Bunun içindir ki, 39 Yılımızı “Kararlılık” temasıyla gerçekleştiriyoruz. Verdiğimiz mücadeleyi geleceğe taşımakta kararlıyız.


SORUNLARI ÇÖZME MÜCADELEMİZDE “KARARLIYIZ”


Taşeron işçiler yıllarca sahipsiz kaldı. Taşeron işçilere sağlanan imkanlar yokken biz meydanlara indik, onlara hedefler koyduk. Kıdem tazminatlarını, toplu sözleşme haklarının olduğunu anlattık. Biz hükümet gündeminde yokken taşeron işçilere kanat germişken, hükümetin bugün taşeron işçiler yasasında özel sözleşmeli personel uygulaması çıkarmaya çalışmasına anlam veremiyoruz. Hükümetin bu çalışmasıyla birlikte aslında taşeron işçilerin ikramiye hakları, özel sözleşme hakları elinden alınıyor. Biz özellikle ÖSP' den vaz geçilmesini beklerken, yeni hükümetin aynı noktada olduğunu gördük. Umarız bu hükümet bizim talep ettiğimiz noktada bir düzenlemeye gider.


HİZMET-İŞ MİLYONLARCA EMEKÇİNİN UMUDU OLDU


39 yıl önce 24 Ocak 1979’da, dünyanın en önemli uygarlık beşiklerinden olan Adıyaman’dan yola çıkan misyon adamlarının başlattıkları, sessiz fakat anlamlı tarihî emek yürüyüşü, bir mıknatıs gibi çekim merkezi oluşturarak, milyonlarca emekçinin umudu olmuştur. İşte bu umuttur ki Sendikamız HİZMET-İŞ’i bugün 185 binin üzerinde üyesiyle İşkolunun ve Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in en büyük, ülkemizin de 2. Büyük sendikası haline getirmiştir. Bugün 47 şube, 2 bölge ve 15 il başkanlığı ile ülkemizin en yaygın teşkilat ağına sahiptir. Başta İstanbul, Ankara, Antalya, Bursa, Erzurum, Konya, Kocaeli, Denizli, Trabzon, Sakarya, Malatya, Kayseri, Şanlıurfa olmak üzere 15 Büyükşehirde, Adıyaman, Amasya, Elazığ, Nevşehir,  Uşak, Muş, Bingöl, Rize, Sivas, Kars, Yozgat da içinde olmak üzere 31 ilde örgütlü ve yetkilidir. Ayrıca 408 ilçe, 124 belde ve 1600’in üzerinde şirkette yetkili sendikayız. Bu tablodan da görülüyor ki; teşkilatımız, birlik ve beraberlik içerisinde sinerjik bir şekilde gelişerek büyümektedir.


EMEKÇİLERİN VATANA NASIL SAHİP ÇIKTIKLARINI GÖSTERDİK


15 Temmuz darbe ve işgal girişimini yıldönümümüzde de unutmamak, unutturmamanın daha bir anlamlı olduğunu düşünüyorum. Darbe ve işgal girişiminin başarısız olmasında cesaret ve kararlı duruşunu ortaya koyan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımıza, Hükümetimize ve TBMM’mize şükranlarımı sunuyorum. Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla meydanları dolduran, vatanına sahip çıkan milletimiz şunu göstermiştir ki; artık, millet iradesinin üzerinde hiçbir irade ve güç yoktur ve olmayacaktır! Bu menfur işgal girişimine karşı daha ilk saatlerde Hizmet-İş Sendikası olarak meydanlara indik, direndik, şehit ve gaziler verdik. Bu uğurda 1 şehidimiz ve 10 gazimizle,  emekçilerin bu vatana nasıl sahip çıktıklarını gösterdik. Bu topraklar bin yıl önce verilen şehit ve gazilerimizin ter ve emekleriyle VATAN haline nasıl geldiyse, bugün de yarın da böylece VATAN olarak kalacaktır.


YÖNETİM KRİZİNİ AŞACAK BİR ANAYASAL DEĞİŞİK ÖNEMLİDİR


Türkiye bir ihtiyaçtan dolayı anayasa değişikliği yapıyor. Yönetim krizi meselesi Referandum ile ortadan kalkmış olacak. Ahmet Davutoğlu neden istifa etti dersiniz. Düşünün yüzde 50 oy almış bir başbakan ve yüzde 52 oy almış bir Cumhurbaşkanı var ortada. Yürümediğini işte orada gördük. Türkiye artık yönetim krizlerine dur diyebilmeli. Bu yüzden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin desteğiyle yönetim krizini aşacak anayasa değişikliği maddeleri TBMM'de kabul edilerek halkımızın önüne gelecek. Gönül isterdi ki yeni bir anayasa yapalım ama olmadı. En azından yönetim krizini çözecek bu değişikliğin halkın önüne gelecek olması da önemlidir.” 


HİZMET-İŞ SENDİKAMIZ KURUCU VE ONURSAL BAŞKANI TANRIVERDİ: “HİZMET-İŞ’İ İMKÂNSIZLIKLAR İÇİNDE KURDUK”


Hizmet-İş Sendikamız Kurucu ve Onursal Genel Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Hizmet-İş’i 39 yıl önce 24 Ocak 1979’da 7 arkadaşıyla çok zor şartlarda ama büyük bir aşk ve şevkle kurduklarını hatırlatarak, şunları kaydetti: “Hizmet-İş’in kurucu Genel Başkan sıfatını taşımaktan her zaman onur duyuyorum. Nasıl ki Fatih’in İstanbul’u fethetme aşkı ona gemileri karadan yürüttürmüşse, bizde imkânsızlıklar ve zorluklar içinde bu sendikayı kurduk. O tarihlerde Türkiye’nin üzerinde karabulutlar çöreklenmişken AYDINLIK YARINLARIN MÜJDECİSİ olarak kurulan Hizmet-İş, bir sivil toplum örgütü olarak üzerine düşen görev ve sorumlulukları en iyi şekilde yerine getirmiş ve getirmeye de devam etmektedir. Geçmişte HİZMET-İŞ fidanına benimle birlikte su veren tüm dava arkadaşlarıma tekrar huzurunuzda teşekkür ediyorum” dedi.


Konfederasyonumuz Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Taşıma-İs Sendikamız Genel Başkanı Mustafa Toruntay, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici, Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin de birer konuşma yaparak Sendikamızın 39. Kuruluş yılını kutladılar.


GENEL BAŞKANIMIZ ARSLAN’A TABLO HEDİYE EDİLDİ


Konuşmalardan sonra Aksaray Şube Başkanımız Nedim Deniz, Genel Başkanımız Arslan’a, 15 Temmuz darbe ve işgal girişiminde şehit olan üye ve eski teşkilat mensubumuz Celalettin İbiş ile Genel Başkanımız Arslan’ın birlikte resmedildiği bir tablo takdim etti.


HABERE AİT GÖRSELLER :

23 Ocak 2017 10:39, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu