MERHUM GENEL BAŞKANIMIZ NECATİ ÇELİK'İ ANMA PROGRAMIMIZ GÖLCÜK'TE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

11 Ocak 2017 17:11, Haberler


Konfederasyonumuz Eski Genel Başkanı ve 20. Dönem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız merhum Necati Çelik'i vefatının 8. yılında memleketi Gölcük'te Gölcük Belediyesi Kazıklı Kervan Saray Kültür Merkezi'nde rahmet ve şükranla andık.


Programa HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Konfederasyonumuz Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz, Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Baş Hekimi Yüksel Pehlevan, İl Müftüsü Yusuf Doğan, AK Parti İlçe Başkanı Şemsettin Ceyhan, Memur-Sen İl Başkanı Şahin Yaşlı, Merhum Genel Başkanımız Necati Çelik'in eşi, abisi, akrabaları, aile dostları, gönül dostları, hemşehrileri, Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın Başkan ve Yöneticileri katıldı.


Anma Programımız tüm şehitlerimiz anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından Diyanet-Sen İl Başkanı Selami Tarcan Kur'an-ı Kerim tilaveti okudu. Merhum Necati Çelik için hazırlanan bir kısa film gösterimi yapıldı.


Anma Programımızı açılış konuşmasını HAK-İŞ Kocaeli İl Temsilcisi Şerafettin Koç yaptı.


Genel Başkanımız Mahmut Arslan anma programıda yaptığı konuşmasında; " Türk Sendikal hareketinin önemli isimlerinden ve bir misyon adamı olarak sendikal hareketin yerli ve yeni misyonuna önemli katkılar yapan merhum Necati Çelik HAK-İŞ'in bugünlere gelmesine olağanüstü çabaları ve katkısı bulunan ve ülkemizin siyasi, sosyal ve ekonomik çakantılar yaşadığı olağanüstü şartlardan geçtiği dönemlerde sağduyulu ve akılcı yaklaşım ve önerileriyle de tebarüz etmiş bir şahsiyetti. Merhum Genel başkanımızın bize bıraktığı bu yolda HAK-İŞ, istikametini kaybetmeden yürüyüşüne devam ediyor. Konfederasyonumuz tarafından her sene düzenlenen HAK-İŞ Kısa Film "Emek" Yarışmamızda "Necati Çelik Özel Ödülü" veriyoruz. HAK-İŞ olarak rahmetli Genel Başkanımız Necati Çelik'e vefa örneğini en güzel şekilde yerine getirmek bizim ahlaki ve HAK-İŞ'in bize yüklemiş olduğu bir sorumluluktur" ifadelerini kullandı.


Arslan ayrıca Vali ve Belediye Başkanına Merhum Genel Başkanımız Necati Çelik'in isminin yaşatılması için Okul, Cadde, Hastane, Üniversite Kampüsü ya da Yüksekokul, Park ve Sosyal Tesislere Necati Çelik'in isminin verilmesini talep etti.


Merhum Genel Başkanımız Necati Çelik'in kıymetli eşi Sermin Çelik de yaptığı duygu dolu konuşmada, "Ben bugün çok duygu yüklüyüm. Ailem ve şahsım adına burada olmanızdan dolayı teşekkür ediyorum. Ailem ve şahsım adına HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ve HAK-İŞ Teşkilatına vefanın kat kat üstünde bir vefa örneği gösterdiniz. Necati Bey insana çok değer verirdi. Kendisine de değer verilmesini istedi. Ben sadece HAK-İŞ ve teşkilatından bu vefayı gördüm. Teşekkür ederim" dedi.


Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu yaptığı konuşmasında; "Merhum Necati Çelik'i saygı, özlem ve rahmetle anıyorum. En hayırlı hayat öldükten sonra hayırla anılan hayattır. Çelik'in yaşadığı dönemde Türkiye demokrasisinin gelişmesinde insan temel hak ve menfaatlerinin muhafaza edilmesinde, tıpkı 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi gibi Milletin iradesine kasteden, 12 Eylül 1980 darbesinin sonrasında özgürlüklerin çoğaltılması ve korunması işçi ve sendikal hakların mücadelesinin yapılmasında çok zor bir zamanda çok takdir edilesi ama çok zor bir misyonu hakkı ve layıkıyla yerine getiren Merhum Necati Çelik'i bir kez de bugün andık. Rabbim rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun" dedi.


Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak; "Vefatının üzerinden 8 yıl geçmesine rağmen onun bu ülkeye ve işçi hareketine, Kocaeli'mize, Gölcük İlçemize yaptığı hizmetlerle hemşehrilerimizin gönlünde yaşayacağına inanıyor, merhuma Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.


Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş; "Hamidiye köyünden çıkmış değerli şahsiyet, benim de akrabam olmasından gurur duyduğum bir insandı. Uzatılan eli hiç bir zaman geri çevirmemiştir. Sorunlu olan her konuda çözümün bir parçası olarak çalışma, siyasi ve sendikal hayatta da her zaman çözüm üreten kıymetli bir insandı. Mekanı cennet olsun" dedi.


Protokol konuşmalarının ardından Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş'e bir caddeye Necati Çelik Caddesi ismini vermesinden dolayı ve ardından Necati Çelik Devlet Hastanesi Başhekimi Yüksel Pehlevan'a da bir plaket takdim ettiler.

11 Ocak 2017 17:11, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu