HAK-İŞ’TEN HALEP’E YARDIM TIRI

30 Aralık 2016 14:30, Haberler


HAK-İŞ’e bağlı Hizmet-İş Sendikamızın Ankara 2 Nolu şubesi HAK-İŞ 5. Uluslararası Kısa Film Yarışmasında kazandığı ödül parası ve üyelerinden topladığı yardımlarla doldurduğu iki TIR’ı Halep’e gönderdi.


HAK-İŞ’e bağlı Hizmet-İş Sendikamız Ankara 2 No’lu Şubesi tarafından “Halep Üşüyor” sloganıyla Haleplilere ulaştırılmak üzere bot, soba ve battaniye gibi kış ihtiyaçlarını karşılayacak malzemelerin yanı sıra, yürüme engelliler için tekerlekli sandalyelerin de bulunduğu 2 TIR 30 Aralık 2016 tarihinde Keçiören Belediyesi önünden dualar eşliğinde yola çıktı.


Yardım TIR'larının gönderilmesi amacıyla düzenlenen programa HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Hizmet-İş Sendikası Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Recep Dere ile sendikalarımızın genel başkan ve yöneticileri katıldı.


“Mazlumlara Borcumuzu Ödüyoruz”


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Suriye’nin Halep başta olmak üzere diğer şehirlerinde yaşanan dramın insanlığın vicdanının öldüğünü gösterdiğini ifade ederek, “Biz HAK-İŞ olarak, yok olan vicdanın içerisinde ayakta kalmaya çalışıyoruz” dedi.


Arslan, şöyle konuştu: “Ülkemizde, bölgemizde ve küremizde bütün mazlumların HAK-İŞ’ten alacaklı olduğunu söylüyoruz. Başka bir ifadeyle, ülkemizin, bölgemizin ve yeryüzünün bütün mazlumlarına HAK-İŞ’in borcu var. Bu borcu ödemek temel görevimizdir ve bunu ödeyebilmek için mücadele veriyoruz. İşte, Ankara 2 No’lu Şubemizce “Halep Üşüyor” sloganıyla başlatılan bu yardım kampanyamız da aslında bu borcun bir kısmının ödenmesi mücadelesidir. Bugün Halep’te, Yemen’de, Libya’da, Afganistan’da, Irak’ta, Somali’de, Arakan’da velhasıl yeryüzünün bütün mazlum coğrafyalarında insanlık ölüyor, Suriye’de insanlığın vicdanı ölüyor. Suriye’nin Halep başta olmak üzere diğer şehirlerinde olup bitenler insanlığın vicdanının öldüğünü gösteriyor. Biz ölen, yok olan vicdanın içerisinde ayakta kalmaya çalışıyoruz. Milletimizin tarihi, mayası bize vicdanlı olma sorumluluğunu yüklüyor. Onun içindir ki, sadece HAK-İŞ değil, bütün sivil toplum örgütlerimiz ve milletimiz Suriyelilerin ve Halep’in yanında olduğunu göstermektedir. Biz, milletimizin bu hassasiyetinden dolayı gururlanıyoruz, onur duyuyoruz. Biliyoruz ki, bizim dışımızda kimsenin mazlumlarla bir derdi, kaygısı, çabası yok.”


HAK-İŞ olarak, belirli zamanlarda düzenledikleri yardım kampanyalarının dışında bir kampanya oluşturarak, tüm üyelerin yılda bir defa olmak üzere küçük de olsa bağış yapmasını sağlayacaklarını belirten Arslan, içte ve dışta yaşanan gelişmelerin böyle bir bağışı gerekli ve sürekli kıldığını söyledi.


Arslan, yakın bir zamanda geniş çaplı bir kampanyanın da startını vereceklerini söyledi.


Yardımların süreklilik kazanmasını temenni eden Arslan, Ankara 2 No'lu Şube Başkanı Recep Dere, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve yardımseverlere duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.


Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da dünyanın zor bir süreçten geçtiğini belirterek, ülkemizin, birlik ve beraberliğimizin ve bir devletimizin olmasının kıymetini bilmemiz lazım. Devletsizlik durumunda acılar peş peşe geliyor. Açta açıkta kalmayalım, kalanlara da sahip çıkalım” dedi.


AK, “2 TIR dolusu yardımın oluşmasında her kim ne kadar katkı yapmış ise hepsine tek tek teşekkür ediyorum. Yardımların sağ salim Haleplilere ulaştırılmasını temenni ediyorum” diye konuştu.


Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Recep Dere ise şube olarak HAK-İŞ 5. Uluslararası Kısa Film Yarışmasına Şafak Vakti Emeğin Zaferi: 15 Temmuz Kısa Filmi ile katıldıklarını ve 129 ülkeden toplam 6 bin 33 film arasından ulusal kategoride birinci seçildiklerini ve kazandıkları 10 bin TL’lik para ödülü ile “Halep Üşüyor” sloganıyla bir kampanya başlattıklarını söyledi. Dere, bu kampanyaya destek veren yardımseverlere teşekkür etti.


Konuşmaların ardından 2 TIR dolusu yardım, dualarla yola çıktı.


Programın ardından Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ı makamında ziyaret etti.

HABERE AİT GÖRSELLER :

30 Aralık 2016 14:30, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu