ARSLAN, ZAMBİYA’DAKİ ZCTU’YA ÇALIŞMA ZİYARETİNDE BULUNDU

26 Aralık 2016 13:02, Haberler


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 23-24 Aralık 2016 tarihleri arasında Zambiya’daki ZCTU’ya(Zambiya Sendikaları Kongresi) çalışma ziyareti gerçekleştirdi. 


Ziyaretin ilk gününde Çalışma Bakanlığı yetkilileri ile ikili toplantılar gerçekleştiren Arslan, ardından ZCTU Genel Merkezini ziyaret edip Yönetim Kuruluyla görüştü.


Görüşmelerde Zambiya’daki 73 farklı kabilenin huzur içerisinde yaşamasına değinen Genel Başkanımız Arslan, “Zambiya’nın çok güvenli ve demokratik bir ülke olduğu fark ediliyor. Dünya bu iki konu açısından Zambiya’yı bir model olarak örnek almalıdır. Geçmiş günlerde Zambiya’nın Cumhurbaşkanı ve yetkili Bakanlarının Türkiye’ye ziyaret sonucunda iki ülke arasındaki işbirliği ve dayanışmanın güçleneceğinin bir göstergesidir. Biz Türkiye’de her daim Afrika’nın Afrikalılara ait olduğunu dile getiriyoruz. Zambiya’nın başkenti Lusaka’da Büyükelçiliğimiz 2011 yılında açılmasına hem iki ülke hem iki konfederasyon arasında katkı sağlayacağına inanıyorum. Zambiya’da huzur ve güvenlik ortamı bulunduğu için Türk yatırımcıların yatırım yapması bir fırsattır. Önümüzdeki yıl ZCTU’dan 20 kişi Türkiye’ye davet edip eğitim semineri gerçekleştirilmesini planlıyoruz” ifadelerini kullandı.


Ayrıca Arslan, Zambiya’da 2 hafta önce görevine başlayan Türk Büyükelçisi Şebnem İncesu’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.


HABERE AİT GÖRSELLER :

26 Aralık 2016 13:02, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu