GENEL BAŞKANIMIZ MAHMUT ARSLAN MALAVİ’DEKİ MCTU’NUN 6.KONGRESİNDE KONUŞTU

26 Aralık 2016 12:50, Haberler


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 20-22 Aralık 2016 tarihleri arasında MCTU’nun(Malavi Sendikaları Kongresi) daveti üzerine 6. Kongrelerine katıldı.


Arslan konuşmasında öncelikle Malavi’de ilk defa bulunduğundan memnuniyet duyduğunu belirterek, "MCTU ile 2012 yılında ikili işbirliği anlaşması imzalandıktan itibaren MCTU Genel Sekreteri Pontius Kalichero ve yöneticilere HAK-İŞ’in düzenlediği uluslararası toplantılara katkı vererek yer almışlardır. Biz MCTU ile eşit bir ortak olarak çalışmayı arzu ediyoruz. İki konfederasyonun ITUC üyesi olması ileride yapılacak işlerde kolaylık sağlayacağına inanıyoruz" dedi.


Türkiye ve 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi hakkında Malavi’deki ziyaretinde bilgiler veren Arslan, “80 milyon nüfusa sahip, G20 üyesi, Dünyada ekonomide 17.sıradayız. Avrupa Birliği üyeliğimizin görüşmeleri devam etmektedir. Her türlü işbirliğini ancak demokrasiyle gerçekleştirebiliriz. Biz demokrasi yanlısıyız ve demokrasiyi her alanda destekliyoruz. Ülkemde 15 Temmuz darbe gecesi hakkında bilgi vermek istiyorum. Bazen uluslararası ve özellikle batı medyada tarafsız bilgi aktarımı olmadığı için şahsen kısa bilgi vermek istiyorum. Ülkeme FETÖ batı ülkelerinden destek alarak ve ülkemin imkânlarını kullanarak ihanet girişiminde bulunmuştur. Birçok masum vatandaşlarımıza (249 ölü ve 2000’den fazla yaralı) tanklarla ve F-16 jetlerle korkunç bir gece yaşatılmıştır. Fakat halkımız demokrasiye sahip çıkmış ve Cumhurbaşkanımızın çağrısına kulak vererek anında sokaklara, meydanlara çıkıp mücadelede bulunmuşlardır. Üyelerimizden 1 kişi şehit oldu ve onlarca kişi yaralandı. MCTU’nun kongresinin demokratik bir şekilde gerçekleştireceğine inanıyorum” dedi. 


Arslan ayrıca ziyaretinde, Malavi Çalışma Bakanı Henry Musa ile de bir görüşme yaptı.


HABERE AİT GÖRSELLER :

26 Aralık 2016 12:50, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu