ÖZ FİNANS İŞ PROJE KAPANIŞ TOPLANTISINA KATILDIK

03 Aralık 2016 16:19, Haberler


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 3 Aralık 2016 tarihinde Öz Finans-İş Sendikamız Kadın Komitesi tarafından düzenlenen “Kadın Üyelerimizin Sendikal Hayata Aktif Katılımı” projesi kapanış toplantısına katıldı.


Toplantıya Genel Başkanımız Mahmut Arslan başta olmak üzere sendikalarımızın genel başkan ve yönetim kurulu üyeleri kadın komite üyeleri ve uzmanlar katıldı.


Türkiye’de işçi hareketi olarak kadın konusuna en fazla değer veren Konfederasyonun HAK-İŞ olduğunu belirten Arslan, “Öz Finans-İş Sendikamızı kurduğumuz yıl yüzde 1 barajlarını geçerek ve Toplu İş Sözleşmelerini imzalayarak çok büyük bir başarıya imza attık. Bu yol geriye dönülmeyecek bir yoldur. Biz ufuk çizgisini gördük oraya kadar yürümeye devam edeceğiz. Bu süreçte Öz Finans-İş Sendika’mıza düşen görevler ise sendikal yapısını güçlendirmek,  kurumsal kapasitesini arttırmak, sendikacılığın her faaliyetini bir eğitim olarak görmektir. Bugün sendikal alanda kadın üye sayımız yüzde 25’i aşmış durumdadır. Buraya kolay gelinmiyor. Hala şubelerimizde kadın sayısı çok az, temsilci sayımız az, delegeliklerde kadın oranımız düşük, Genel Merkezimizde kadın temsilci sayımız düşük. Bütün bu zorlukları da görüyoruz. Ama bunu bir süreç olarak görüyoruz. Bunun için her yerde yer almanızı istiyoruz. Kadınların sendikacılığa katılımını sağlamak, sendikal mücadeleye de katılımını sağlamakla eş anlama geliyor. Sadece sendikalara üye olmak değil, üye oldukları sendikalarda kendilerini ifade etmeleri, kendi pozisyonlarına göre kendilerini geliştirip bir adım öne geçecek imkânların sağlanması gerekiyor. Kadın konusunda yaptıklarımızla Türkiye’deki İşçi Konfederasyonlarının tamamından öndeyiz. Yaptığımız projeler, etkinlikler ile Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir konfederasyonun organize ettiği en yüksek katılımlı 7-8 Mart’ı gerçekleştirdik. Bu önemli bir başarıdır” dedi.


Toplantıda Kadın Komite Başkanımız Fatma Yavuz da bir konuşma yaptı.


Toplantı sonunda Öz Finans-İş Sendikamız Genel Başkanı Ahmet Eroğlu Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a ve Kadın Komite Başkanımız Fatma Yavuz’a hediye takdim etti.

HABERE AİT GÖRSELLER :

03 Aralık 2016 16:19, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu