ARSLAN ÜRDÜN SENDİKALARI İLE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜNE İMZA ATTI

12 Kasım 2016 20:06, Haberler


Genel Baskanimiz Mahmut Arslan, Hizmet-İş Sendikamız ile Ürdün Belediye Çalışanları Sendikası ve Ürdün Kamu Hizmetleri ve Serbest Meslek Çalışanları Sendikası ile işbirliği protokolüne imza attı.


İkili işbirliği anlaşması, 12 Kasım 2016 tarihinde Ankara’da, HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan ile Ürdün Belediye Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Hammam Alma’aita ve Ürdün Kamu Hizmetleri ve Serbest Meslek Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Khaled Abu-Margoub tarafından imzalandı.


Anlaşma metninde, tarafların bağımsız sendikacılığın gelişimine katkı sunmak, sendikal hak ve özgürlükler temelinde emekçiler için makul yaşam ve çalışma koşulları sunulmasına ve bölgelerinde ve uluslararası alanda olumlu gelişmelerin önünü açacak küresel bir anlayışın tesisine katkı sunmak konularında mutabakata varıldığına yer verildi.

 

İşbirliği anlaşmasıyla ayrıca bilgi ve deneyim paylaşımı, karşılıklı yarar çerçevesinde eğitim programları yapılması, özelleştirme ve taşeronlaştırmaya karşı alternatif politikalar geliştirilmesi ile sendikalar, devletler ve halklar arasında güçlü ilişkiler kurulması hedefleniyor.

 

ARSLAN: ULUSAL VE ULUSLARARASI ALANDA YENİ BİR EMEK ANLAYIŞINI GELİŞTİRMEK VE YERLEŞTİRMEK İSTİYORUZ

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, işbirliği imza töreninde yaptığı konuşmada, Ürdün sendikalarıyla ilişkileri geliştirmeyi ve tecrübe paylaşımında bulunmayı önemsediklerini belirterek, “HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ olarak emek adına ulusal ve uluslararası alanda yeni bir anlayışı geliştirmek ve yerleştirmek istiyoruz” dedi.

 

Dünyanın değişik ülkelerinden pek çok sendika ile işbirliği içinde olduklarını kaydeden Arslan, Ürdün sendikaları ile temas halinde olduklarını ancak işbirliği hususunda geç kalındığını ifade ederek, şöyle konuştu: “Bugün imzaladığımız ikili anlaşmamızla bu eksikliği gidermiş olacağız. Ürdün Belediye Çalışanları Sendikası ve Ürdün Kamu Hizmetleri ve Serbest Meslek Çalışanları Sendikası daha önce bizim etkinliklerimize katıldılar. Biz de onların misafiri olduk. Şimdi birbirimize nasıl yardımcı olacağımızı kısa zamanda tespit edeceğiz. Sendikalar, ülkeler ve halklar olarak ortak sorunlarımız var. Kendi sendikal tecrübelerimizi onlara aktaracağız, biz de onların tecrübesinden yararlanacağız. Bizler yüzyıl önce aynı devletin sınırları içinde yaşayan toplumlardık. Hem sendikalar hem de iki ülke olarak birlikte yapacağımız şeyler var. Bu anlamda anlaşmamızı bir başlangıç olarak kabul ediyor, hayırlı olmasını diliyorum.”

 

ÜRDÜNLÜ SENDİKACILARDAN GENEL BAŞKANIMIZ ARSLAN’A TEŞEKKÜR

 

Ürdün Kamu Hizmetleri ve Serbest Meslek Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Khaled Abu-Margoub da HAK-İŞ’in ulusal ve uluslararası düzlemde çokça tanınan güçlü bir konfederasyon olduğunu ve HİZMET-İŞ’in de ona yakın oranda bir gücü temsil ettiğini belirterek, “Biz HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ’in tecrübelerinden yararlanmak istiyoruz” dedi.

 

Margoub, Genel Başkanımız Arslan’a İslam dünyası sivil toplum örgütlerinin bir araya getirilmesi noktasındaki çalışmalara verdiği katkıdan dolayı teşekkür etti.

 

Ürdün Belediye Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Hammam Alma’aita da Türkiye ile sendikal, siyasal ve güvenlik noktasında ilişkileri geliştirmek istediklerini ifade etti. Ürdün çalışanlarının güvenlik ve ekonomik olarak gerilediğini kaydeden Alma’aita, HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ ile somut projeler içinde yer almak istediklerini belirtti.


HABERE AİT GÖRSELLER :

12 Kasım 2016 20:06, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu