ILO VE ÇALIŞMA GENEL MÜDÜRÜNDEN HAK-İŞ'E ZİYARET

02 Kasım 2016 13:09, Haberler



ILO Türkiye Ofisi ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan ortak bir heyet, 31 Ekim 2016 tarihinde Konfederasyonumuz HAK-İŞ Genel Merkezi’ni ziyaret ederek, Genel Başkanımız Mahmut Arslan ile görüştü.

 

Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) Çalışma ve Sosyal Bakanlığı (ÇSGB) ile birlikte, 1 Ağustos 2016 tarihinde uygulamaya başladığı “Çalışma Hayatında Sosyal Diyalogun Geliştirilmesi Projesi hakkında bilgi vermek üzere gelen heyette, ILO Türkiye Direktörü Numan Özcan, ÇSGB Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder, Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız,  Proje Koordinasyon Birimimiz Uzmanı Recep Atar ve ILO Türkiye Ofisi İletişim Sorumlusu Can İzbul ile proje ekibinde görevli uzmanlar yer aldı.

 

Genel Başkanımız Arslan, projede sendikal örgütlü olmayan kesimlere ulaşmasının hedeflenmesinin değerli bulduğunu belirterek, “Ülkemizde 13 milyonu aşkın SSK’lının  büyük bölümü özel sektördedir. Sosyal diyalogun geliştirilmesi, özellikle işverenlerin sosyal diyalogun önemine ilişkin olarak bilinçlendirilmeleri konusunda Çalışma Bakanlığımız ve ILO’nun devreye girmesi lazım. Çalışma Bakanlığı’nın ve ILO’nun misyonunu önemsiyoruz. Bu proje boyunca, araştırmalar yaptırılmasını, veriler toplanarak analiz edilmesini istiyoruz. HAK-İŞ olarak; hem sosyal diyalogun hem de sendikal hak ve özgürlüklerin geliştirilmesi çabalarına destek vermeyi sürdüreceğiz” dedi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

02 Kasım 2016 13:09, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu