ARSLAN, KUDÜS İÇİN HEP BİRLİKTE PROGRAMINA KATILDI

11 Ekim 2016 11:09, Haberler


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 11 Ekim 2016 tarihinde İstanbul CVK Park Bosphorus Hotel’de HAK-İŞ ve Memur-Sen tarafından düzenlenen “Kudüs İçin Hep Birlikte” Uluslararası Programında bir konuşma yaptı. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da "Kudüs İçin Hep Birlikte" Uluslararası programa katılımıyla desteğini belirtti.



Arslan "Memur-Sen’in ve Sayın Genel Başkanı bu organizasyondaki katkıları destekleri ve öncülük eden liderliklerinden dolayı tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum. Bu mücadelede birlikte olmaktan Memur-Sen ile Hak-İş’in Filistin davası için birlikte olmaktan daha doğal bir şey kuşkusuz olamaz. Ama bunu bir organizasyona dönüştürmek önemli bir Uluslararası konferansa dönüştürmek bu olumlu bir durumdur. Bundan dolayı hem Memur-Sen’i ve Sayın Başkanını Hak-İş olarak tebrik ediyoruz, teşekkür ediyoruz. Bu organizasyonun başarılı geçmesini temenni ediyoruz." sözleriyle ilk olarak birlik ve beraberliğin Kudüs üzerindeki önemini belirtti.





ÖNEMLİ GÜNDEMLERİMİZDEN BİR TANESİ DE KUŞKUSUZ FİLİSTİN VE KUDÜS OLACAKTIR.

Arslan sözlerine "Hak-İş Konfederasyonu üyesi olduğu Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu ITUC, Avrupa Sendikalar Konfederasyonu ETUC, Filistin konusunda zaman zaman önemli kararlara imza atmış ve İsrail işgalinin sona ermesi için Gazze’deki ve Filistin’deki ambargonun kaldırılması için bağımsız bir Filistin devletinin kurulması için çeşitli kararlar ve çeşitli açıklamalar yapmıştır. Bu aslında bizim bu konferansta elde etmek istediğimiz hedeflediğimiz noktaya gitme açısından çok önemli bir avantajımız. Dolayısıyla biz Uluslararası arenada Filistin ve Kudüs konusundaki duyarlılığı farklı bir pencereden ele alarak kendi özgün duruş ve bakışımızı da işin içine katarak özgün bir yapıyı inşa etmek üzereyiz. Bu konferans bu özgün yapının kuruluşunun ilk adımı olarak görülmektedir. O nedenle sendikal mücadelemizi Uluslararası arenada bundan sonra sürdürürken en önemli gündemlerimizden bir tanesi kuşkusuz Filistin ve Kudüs olacaktır. O nedenle bu konferansın çıktıları sadece bu konferansa katılan buna destek veren, bu konferansta yer alan, bu konferansı destekleyenlerle sınırlanmadığını biz inşallah kısa zamanda göreceğiz." diyerek devam etti.

 

YAPMAK İSTEDİKLERİMİZİ, GÖRÜŞLERİMİZİ,FİKİRLERİMİZİ BİRLEŞTİREREK KUDÜS'ÜN KURTULUŞU

Yapmamız gereken Sayın Başkan’ın da ifade ettiği gibi kişisel, kurumsal olarak söylediklerimizi yapmak istediklerimizi, görüşlerimizi, fikirlerimizi birleştirerek Kudüs’ün kurtuluşunun Filistin’de bağımsız bir devlet kuruluşunun temelleri için işbirliğine ihtiyacımız var.

Ülkelerimiz, Ülkelerimizin iktidarları bu iktidarlara güç ve yön verenler kim olursa olsun Filistin’den sonraki gelen mutabakat arkasından yürüyerek inanıyorum ki ben bu yapılanma ciddi faydalar sağlayacaktır.

 

FİLİSTİN DAVASININ YANINDA KUDÜS’ÜN KURTULUŞUNUN SAĞLANMASI KONUSUNDA SORUMLULUKLAR VE ÇALIŞMALAR YAPTIK

Kudüs bizim ülkemiz için de bizler için de Hak-İş için de gerçekten kuruluşumuzdan itibaren genel kurul kararlarımızla yaptığımız bütün faaliyetler ve çalışmalarıyla hep Filistin davasının yanında Kudüs’ün kurtuluşunun sağlanması konusunda sorumluluklar ve çalışmalar yaptık. Bizim yaptığımız bu çalışmaların bu katkıların elbette ki yeterli olmadığını biliyoruz. Filistin’e her İsrail bombası düştüğünde Filistinli kardeşlerinin yanında olan onlara desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Milleti’miz Gazze’nin 10 Kasım’ın kırılması Gazze’deki ambargoların sona erdirilmesi için yine hem uluslararası düzeyde hem de kurumsal olarak ciddi çalışmalar yaptık. Konfederasyonumuz Hak-İş olarak Gazze’deki özellikle yetim çocuklar için yaptığımız “Yetimhane” projesi yine yerel yönetimlerdeki yaşanan sıkıntılara yaptığımız katkılar yine bunların ötesinde ortaya koyduğumuz çeşitli etkinliklerimizle biz Hak-İş olarak bundan sonra bu çalışmaları birlikte yapmaya ve beraber yürümeye kararlıyız. Hak-İş konfederasyonu olarak bundan sonraki faaliyetlerimizde ikili iş birliği yaptığımız sendikalarla ve Uluslararası platformda biraz önce ifade ettiğimiz üye olduğumuz Uluslararası konfederasyonlarla da bu konuyu ortak bir zeminde ve onlarla da birlikte bu konuda destek ve katkılarını almaya da devam edeceğiz.

 

BAŞKAN SÖZLERİNE "ONE MİNUTE" KONUSUNU HATIRLATARAK DEVAM ETTİ

Biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti Milleti’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özellikle “One Minute” çıkışından sonra ve “Mavi Marmara” hareketinden sonra ortaya çıkan gelişmeler aslında işgalci İsrail’e dünyanın bakışını da değiştirmiştir. İsrail devleti bir devletten bir halktan özür dilemiştir. O da Türkiye Cumhuriyet’i Devleti’nden resmen özür dileyerek tazminat ödemeyi kabul etmiştir. 

 

FİLİSTİN DAVASI AYNI ZAMANDA İNSANLIĞIN DA ORTAK DAVASIDIR

Ama biz inanıyoruz ve biliyoruz ki Filistin davası ümmetin ortak davasıdır. Filistin davası aynı zamanda insanlığın da ortak davasıdır. Çünkü biz Filistin meselesine sadece dini olarak sadece siyasi olarak değil kültürel olarak da tarihsel olarak da başka pencerelerden bakabilmekteyiz. Onun için Filistin’de olduğu kadar Somali’de de Bosna’da da Arakan’da da hasılı dünyanın neresinde olursa olsun mazlum milletlerin yaşadığı zorluklara karşı hep onların yanında zalimin karşısında olma anlayışını bundan sonra da sürdürmeye devam edeceğiz. Biz özellikle 15 Temmuz ve 15 Temmuz’un arkasından gelen terör hareketlerinin baskısı altında ve onlarla uğraşırken Filistin davasını asla ihmal etmeyeceğimizi o davayı asla unutmayacağımızı bir kez daha heyetimizin bilmesini istiyoruz. İkili anlaşmalarımızla bugüne kadar yaptığımız dünyanın değişik bölgelerindeki sendikalarla yaptığımız ikili anlaşmalar sayesinde Filistin meselesinin de yer aldığını özellikle belirtmek istiyorum. Biz gücümüzü birleştirmeliyiz. Birlikte geleceği Filistin’de bağımsız bir Filistin Devlet’inin başkenti Kudüs olan bir Filistin Devlet’inin kurulması konusunda birlikte mücadele etmemiz gerekiyor. Bu mücadeleyi ülkelerimizdeki siyasi iktidarlarımızdan bağımsız olarak Sivil Toplum Örgütleri olarak bağımsız sendikalar olarak bu mücadeleyi kendi ülkelerimizin dışına taşıracak Uluslararası yeni yapılanmaların oluşmasına da katkı yapacağızdır. " sözleriyle birleşmenin önemini belirtti.

 

"SONUÇ ALICI SOMUT ADIMLAR"


Arslan sözlerine "Bu birliği biz çok önemsiyoruz. Ama bu birliğin sadece isim olarak, sadece belli dönemlerde toplanan, belli dönemlerde oturup dertleşen bir birlik olmasını istemiyoruz. Bu birliğin Sonuç Alıcı Somut Adımlar atmasını istiyoruz. Somut çalışmalar yapmasını istiyoruz. Bu çalışmaların sonuçlarını belli dönemlerde oturup, tartışıp yeni kararlar almamız gerekiyor. Biz bu birlikten çok şey bekliyoruz. Özellikle merkezinin İstanbul’da olması, ilk konferansın burada gerçekleşmesi, İstanbul gibi tarihi bir başkentin bünyesinde bunun oluşturulmasını çok önemli ve anlamlı buluyoruz. Ama bunu sadece kuruluş olarak görmüyoruz. Bundan sonra işimiz çok. Yapmamız gerekenler çok fazla. Gücümüzü ve imkanlarımızı birleştireceğiz. " diyerek devam etti.

HABERE AİT GÖRSELLER :

11 Ekim 2016 11:09, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu