HİZMET-İŞ’TEN 15 TEMMUZ ŞEHİT VE GAZİLERİNİ ANMA PROGRAMI

26 Ağustos 2016 14:00, Haberler


HİZMET-İŞ’TEN 15 TEMMUZ ŞEHİT VE GAZİLERİNİ ANMA PROGRAMI

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 15 Temmuz’da şehit olan üyemizin yakınları, gaziler ve aileleri ile bir araya geldi.

 

Sendikamız HİZMET-İŞ tarafından Ankara’da Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen “15 Temmuz Şehit ve Gazileri Anma Programı’na Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çelik, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyesi Muharrem Özkaya, Arnavutluk Kamu İdareleri ve Kamu Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Entela Hysnellari, HAK-İŞ’e bağlı sendikaların Genel Başkanları, Sendikamız Genel Yönetim Kurulu üyeleri, Şube, İl ve Bölge Başkanları, 15 Temmuz darbe girişimi esnasında şehit olan üyemizin yakınları ile gazilerimiz ve aileleri katıldı.

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, programa katılan şehit yakınları, gaziler ve aileleri ile yakından ilgilendi.

 

15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİNİ ANLATAN KISA BELGESEL GÖSTERİLDİ

 

Şehit yakınları ile gaziler ve ailelerinin yoğun ilgi gösterdiği program İstiklal Marşı ve Saygı duruşuyla başladı.

 

Daha sonra Kur’an-ı Kerim okundu, 15 Temmuz darbe girişimini anlatan bir kısa belgesel gösterildi.

 

ARSLAN, “ŞEHİT VE GAZİLERİMİZ BİZE ONUR, HAYSİYET VE ŞEREF KAZANDIRDILAR”

 

Programda konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Hizmet-iş ve HAK-İŞ'in 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı en ön saflarda mücadele ettiğini söyledi.

 

Darbe girişimi gecesi şehit olan üyemiz Celaleddin İbiş'in yol arkadaşı olduğunu dile getirirken gözyaşlarını tutamayan Arslan, “Onunla biz İsrail'in Gazze saldırısına karşı mücadele vermiştik. En önde bizimle beraberdi. Ne zaman ihtiyaç hissetsek, hep zor zamanda bizimle beraberdi. 'Niçin? Nereye?' demeden hemen yola çıkan ve en önde bulunmak isteyen bir kardeşimizdi” dedi.

 

Sendikal mücadelede beraber yürüdüğü arkadaşlarının 15 Temmuz gecesi şehit ve gazi olduklarını anlatan Arslan, "Hizmet-İş sendikasına onur, haysiyet ve şeref kazandıran gazilerimize, tarih boyunca bu toprakların var olmasında rol üstlendikleri için daima teşekkür edeceğiz. HAK-İŞ Konfederasyonumuz bu mücadelede 3 değerli kardeşimizi şehit verdi. 100 civarında yaralımız var. Biz HAK-İŞ ailesi olarak mücadelenin en önünde yer almanın gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

 

FETÖ mensuplarının en ağır şekilde cezalandırılmasını istediklerini belirten Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uzlaşmacı tavrı ile muhalefet partilerinin sorumlu davranışlarını desteklediklerini bildirdi.

 

Arslan, terörle mücadelede şehit olan bütün vatandaşlara Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Türk Milleti'ne baş sağlığı, gazilere de acil şifalar diledi.

 

Programda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çelik ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy da bir konuşma yaparak, 15 Temmuzda milletçe verilen mücadelenin önemini vurguladılar.

 

Konuşmaların ardından gazilerimizin 15 Temmuz akşamı yaşadıklarıyla ilgili kısa röportajları içeren bir video gösterildi. 15 Temmuz akşamı neden sokağa çıktıklarını, nasıl yaralandıklarını ve düşüncelerini paylaşan gazilerimizin videosu salonda duygulu anlar yaşattı.

 

Protokol konuşmalarının ardından şehit yakınlarına, gazilerimize ve ailelerine şehitlik-gazilik beratı ve nişanı ile kuranı kerim ve al bayrağımız hediye edildi.


 

 

 

 


 

 

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

26 Ağustos 2016 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu