İŞKOLU İSTATİSTİKLERİ YAYINLANDI HAK-İŞ, İSTİKRARLI BÜYÜMESİNİ SÜRDÜRÜYOR

01 Ağustos 2016 14:00, Haberler


İŞKOLU İSTATİSTİKLERİ YAYINLANDI

HAK-İŞ, İSTİKRARLI BÜYÜMESİNİ SÜRDÜRÜYOR

 

Türkiye’de ve Dünya’da emeğe; özgürlüğe, insan haklarına ve demokrasiye yönelik her türlü negatif unsurlar karşısında dik durmanın gereğine inanan HAK-İŞ Konfederasyonu, işçilerin takdirini kazanmaya devam ediyor, istikrarlı büyümesini sürdürüyor.

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 30 Temmuz 2016 tarihli Resmi Gazete’ de yayımlanan 2016 yılı İkinci Dönemine İlişkin Sendikal İstatistiklere göre, Sosyal Güvenlik Kurumuna kayıtlı işçi sayısı 13 milyon 38 bin 351, sendikalı işçi sayısı ise 1 milyon 499 bin 870 oldu. Sendikalaşma oranı ise yüzde 11.50 olarak belirlendi.

 

Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in 20 sendikamız ile toplam üye sayısı 447 bin 930 oldu. Bir önceki döneme göre üye sayısını 11 bin 388 artıran Konfederasyonumuz HAK-İŞ'in üye sayısı, Kıbrıs Kamu-Sen'in üye sayısı da (2.600) eklendiğinde, 450 bin 530 olarak tespit edildi. İstikrarlı bir şekilde büyümesini devam ettiren Konfederasyonumuz HAK-İŞ, Türkiye’nin en büyük konfederasyonlarından biri olmayı sürdürüyor.

 

İstatistiklere göre, Konfederasyonumuza üye sendikalardan 18’i yüzde 1 barajının üzerinde olup, sadece üç sendikamız yüzde 1 barajını yakalayamamıştır.

 

“Büyük HAK-İŞ Ailesine Teşekkür Ediyoruz”

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, istatistiklere ilişkin olarak yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

 

“Bu büyük mücadelenin isimsiz kahramanlarına, bugünlere gelmemizde emeği geçen, HAK-İŞ’e gönül veren, mücadelesini ilkeli ve onurlu bir şekilde sürdüren Büyük HAK-İŞ ailesine içtenlikle teşekkür ediyoruz.

 

HAK-İŞ olarak, bütün emekçilere ulaşma mecburiyetimiz olduğunu biliyoruz. Ülkemizin tüm emekçilerinin HAK-İŞ’i beklediğine inanıyoruz. Çünkü onların derdi bizim derdimizdir. ERDEMLİ BİR SENDİKACILIK için bütün işkollarında çalışan işçileri HAK-İŞ’e, Sendikalarımıza üye olmaya davet ediyoruz. Gelin gücümüzü birleştirelim. İlkeli-onurlu-sorumlu ve erdemli bir sendikacılık için gelin hep birlikte gür bir sesle “GÜCÜMÜZ ÖRGÜTÜMÜZDÜR” diyelim.”

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

01 Ağustos 2016 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu