KADIN DOSTU İŞYERLERİNİ BELGELENDİRME PROJESİ ADANA SAHA VE İŞ YERİ ZİYARETLERİ

22 Temmuz 2016 14:00, Haberler


KADIN DOSTU İŞYERLERİNİ BELGELENDİRME PROJESİ

ADANA SAHA VE İŞ YERİ ZİYARETLERİ

 

HAK-İŞ ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) ortaklığında yürütülen “Sosyal Diyalog Yoluyla Kadın Dostu İş Yerlerini Belgelendirme Projesi’' kapsamında Adana Saha ve İş Yeri Ziyaretleri  20-21-22 Temmuz 2016 tarihlerinde gerçekleştirildi.

 

Söz konusu saha ve iş yeri ziyaretlerine HAK-İŞ Adana İl Temsilcisi/Hizmet-İş Adana Şube Başkanı Abdurrahman Yücel, Öz Orman İş Sendikası Adana Şube Başkanı Şahin Cerit, Öz İplik İş Sendikası Adana Şube Başkanı Muzaffer Birdoğan, Oleyis Sendikası Doğu Akdeniz Şube Başkanı Ali İhsan Artut, Öz Taşıma İş Sendikası Adana İş Yeri Temsilcisi Sinan Altun ve HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı ve Proje Uzmanı Fatma Yavuz, Öz Taşıma İş Sendikası Kadın Komite Temsilcisi Elif Şavlı ile proje ortağı ÇASGEM adına Eğitim Uzmanı Münevver Güzel katıldı.

 

Adana'da gerçekleştirilen saha ve iş yeri ziyaretlerinde, Hizmet-İş Sendikası'nın örgütlü olduğu; Adana Devlet Su İşleri 6. Bölge Müdürlüğü, Adana Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, KYK Adana Mahmut Sami Ramazanoğlu Kız Öğrenci Yurdu, YURTKUR Adana Fevzi Çakmak Kız Öğrenci Yurdu, Adana Koza Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM), KYK Mersin Kırkkaşık Kız Öğrenci Yurdu, KYK Mersin Kız Öğrenci Yurdu, Öziplik İş Sendikası'nın örgütlü olduğu BOSSA T.A.Ş, Öz Orman İş Sendikası'nın örgütlü olduğu Adana Orman İşletme Müdürlüğü, Oleyis Sendikası'nın örgütlü olduğu HİLTONSA ve Öz Taşıma İş Sendikası'nın örgütlü olduğu PTT Adana Başmüdürlüğü olmak üzere toplam 11 iş yeri ziyaret edilmiştir.

 

Gerçekleştirilen saha ve iş yeri ziyaretleri 3 gün sürmüş olup, işçi/işveren temsilcileri ve kadın çalışanlarla yüz yüze konuşma yolu ile toplam 149 kişiyle anket çalışması yapılarak iş yerleri yerinde gözlemlenmiştir. Ayrıca Adana Şube Kadın Komite Başkan ve Temsilcileri de söz konusu saha ve iş yeri ziyaretleri ve anket çalışmalarında proje ekibine destek vermişleridir.

 

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

22 Temmuz 2016 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu