ARSLAN, KÜTAHYA’DA TİS TÖRENİNE KATILDI

26 Temmuz 2016 14:00, Haberler


ARSLAN, KÜTAHYA’DA TİS TÖRENİNE KATILDI

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 26 Temmuz 2016 tarihinde Hizmet-İş Sendikamız ile Kütahya Belediyesi arasında gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi imza törenine katıldı.

 

Hizmet-İş Sendikamız ile Kütahya Belediyesi arasında Toplu İş Sözleşmesi HAK-İŞ Genel Başkanı ve Hizmet-İş Sendikamız Genel Başkanı Mahmut Arslan ile Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu tarafından imzalandı.

 

Kütahya İl Başkanı Ahmet Özen’in de hazır bulunduğu törene belediye birim amirleri, iş yeri sendika temsilcilerimiz ve bini aşkın üye katıldı.

 

İmza töreninde konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Kütahya'nın tarihte ilk toplu iş sözleşmesinin yapıldığı kadim bir şehrimiz olduğunu hatırlatarak, “Sendika olarak burada 20 yıllık bir geçmişimiz var. Çünkü Kütahya değerleriyle bize yakın bir şehrimizdir” dedi.

 

Arslan, “Toplu iş sözleşmesinde temel ilkemiz şudur: Sözleşmeden sonra iş barışı ve işin devamı sağlanıyorsa ve ücretler de enflasyonun üstünde gerçekleşiyorsa bu başarılı bir toplu iş sözleşmesidir” dedi.

 

Belediyelerde çalışan taşeron işçilerin yine belediyelerin kuracağı şirketlerde istihdam edilmesini istediklerini belirten Arslan, taşeron işçilerinin örgütlenmesinde gösterdiği ilgi ve teşvikten dolayı başkan Saraçoğlu’na teşekkür etti.

 

15 Aralık darbe girişiminin bertaraf edilmesinde Konfederasyon olarak önemli bir görev üstlendiklerini ve o günden beri nöbette olduklarını belirten Arslan, “HAK-İŞ olarak bu süreçte şehitler verdik, 100’e yaralılarımız var.

 

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu da görev süresi boyunca belediye çalışanlarıyla birlikte hizmet ürettiklerini kaydederek, tüm çalışanlara teşekkür etti, Belediye ile Sendikamız arasındaki birlik ve beraberliğin daim almasını diledi.

 

15 Temmuz darbe girişimine de değinen Saraçoğlu, demokrasi olmadan hiçbir şeyin önemli olmadığını belirterek, darbe girişimin başarısız kılınmasında emeği geçen tüm vatandaşa teşekkür etti.

 

Kütahya Şube Başkanı Ahmet Özen ise Kütahya’da kısa zamanda büyük bir örgütlenme gerçekleştirdiklerini kaydederek, Kütahya’da tek Konfederasyon HAK-İŞ, genel iş kolunda da tek Sendika Hizmet-İŞ olacak şekilde çalışmaları hızlandırdıklarını söyledi.

 

Konuşmalardan sonra imza törenine geçildi. 1 yıl süreli olarak imzalanan toplu iş sözleşmesi ile üyelerimizin ücretlerinde ortalama yüzde 8 ila 9 arasında artış sağlandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

26 Temmuz 2016 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu