ŞAHİN, 15 TEMMUZ GECESİNİ ANLATTI

25 Temmuz 2016 14:00, Haberler


ŞAHİN, 15 TEMMUZ GECESİNİ ANLATTI

 

Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Şahin, 15 Temmuz başarısız darbe girişiminin yaşandığı geceyi ve o gece yaşananları anlattı. Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın G20 toplantısı dolayısıyla yurtdışında olması nedeniyle 15 Temmuz tarihinde HAK-İŞ Genel Başkan Vekili olan Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Şahin, “O gün millet olarak gerçekten uçurumun eşiğinden döndük. Bu kadar büyük bir ihaneti bu millet tarihinin hiçbir döneminde yaşamadı” dedi.

 

Türkiye’de milletin bütün kesimleriyle birlikte sokağa çıktığını ve darbeye göğsünü siper ettiğini ifade eden Şahin, “Türk milleti, hakikaten büyük bir millet olduğunu o gecede bir kez daha ispat etti. Kurşunlara, helikopterlerden, uçaklardan atılan bombalara rağmen Genel Kurmay ve Meclisin önündeki kalabalıklar geri çekilmedi. Ölü ve yaralıları taşıyıp tekrar hem Meclisin önünde kalmayı hem de Genel Kurmay binasına hücuma devam ettiler” dedi.

 

Şahin, Mecliste bulunan milletvekillerinin iktidarıyla, muhalefetiyle, hükümetiyle hepsinin dik bir duruş sergilediğini ve ilk andan itibaren darbeye karşı duracaklarını, hiçbir şekilde taviz vermeyeceklerini anımsatarak, “Bu da milletimizin moralini yükseltti ve bu kadar iştihayla karşı durmalarını sağladı. Tabi kritik husus Sayın Cumhurbaşkanımızın gösterdiği çok büyük cesaret ve milletimizi sokağa davet etmesidir. Şayet o televizyon ve telefon aracılığıyla millete seslenememiş ve çağrıları yapmamış olsaydı bu kadar büyük kitlesel sokağa çıkışların olabileceği kanaatinde de değilim. O gece o kadar riske ve tehlikeye rağmen gösterdiği dirayet, cesaret ve kararlılık için bu milletin bir ferdi olarak kendisine ayrıca teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Şahin, 15 Temmuz gecesi sokağa çıkan ve darbeye göğsünü siper eden milletimize ve büyük HAK-İŞ ailesine de teşekkür ederek, “Millet olarak rüştümüzü ispat ettik ve bir demokrasi destanı yazdık” dedi. Yaşananlar dolayısıyla milletimize geçmiş olsun dileğinde bulunan Şahin, şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diledi.

 

Şahin, o gece yaşananları ve HAK-İŞ teşkilatının yürüttüğü çalışmaları tarihe not düşmek açısından anlattı.

 

Genel Başkan Yardımcımız Şahin’in açıklamalarının tamamına ulaşmak için tıklayınız…

Genel Başkan Yardımcımız Şahin'in açıklamalarının videosuna ulaşmak için tıklayınız...


HABERE AİT GÖRSELLER :

25 Temmuz 2016 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu