ALINTERİNİ SANATLA BULUŞTURDUK ULUSLARARASI ALANDA BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİK

20 Haziran 2016 14:00, Haberler


ALINTERİNİ SANATLA BULUŞTURDUK

ULUSLARARASI ALANDA BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİK


Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in V. Uluslararası Kısa Film Festivaline üç aylık kısa bir süre içerisinde dünyanın dört bir yanından, 115 ülkeden 2.800 yönetmen 3.346 film ile yoğun bir katılım oldu. Son başvuru tarihi 15 Kasım 2016 olan kısa film yarışmamız ile alınterini sanatla buluşturduk, uluslararası alanda bir ilki gerçekleştirdik.


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ’in “Kısa Film Uzun İş” sloganıyla 2012 yılında başlattığı “emek” temalı V. Uluslararası Kısa Film Yarışmasının tanıtımı amacıyla Kültür Sanat Muhabirleri Derneği ve kültür sanat muhabirleri ile iftar programında biraraya geldi. Programa Genel Başkanımız Arslan’ın yanı sıra Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, Kültür Sanat Komitesi Başkanımız Birsen Çiçek Odabaşı, Kültür Sanat Muhabirleri Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir ile gazete, televizyon ve ajansların muhabirleri yoğun katılım gösterdi.


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, toplantıda yaptığı konuşmada şunları kaydetti:


“Türkiye’nin en büyük işçi konfederasyonlarından biri olan HAK-İŞ el emeğiyle, beyin gücünü; zanaatla, sanatı birlikte ele alarak yürüttüğü çalışmalarına 2012 yılında yeni bir boyut kazandırmış “emeğe saygı” temalı ödüllü bir kısa film yarışması düzenlemiştir. HAK-İŞ gösterilen yoğun ilgiden ve çıkan ürünlerin niteliklerinin üst düzey olmasından cesaret alarak savunduğu ilkelerin, görüntünün dünyasında da karşılık bulması için bu yarışmanın her yıl düzenlenmesine karar verdi.


Bu yıl beşincisi gerçekleştirilecek olan kısa film yarışması uluslararası alanda ve konu başlığı geçen yıl olduğu ve bundan sonra olacağı üzere yine "emek” olarak belirlenmiştir. Yarışma ile “Emek” konulu filmlerin sayısının artırılması ve bu alanda “emek veren” yapımcıların bir araya gelebileceği bir platformun oluşturulması amacıyla düzenlenmektedir. Kısa Film Yarışması kapsamında, Birinci olan film 10.000 TL, İkinci olan film 5.000 TL, Üçüncü olan film 2 bin 500 TL, Necati Çelik Özel Ödülü 2.500 TL, En İyi Erkek, Kadın, Senaryo, Kurgu, Müzik, Görüntü ve Sendikacı Gözünden kategorilerinde belirlenecek eserlere ödül ve özel tasarlanan "ödül plaketi" takdim edilecektir.


Yarışmaya katılmak isteyenler, başvuru formunu, yarışmanın resmi web sitesi olan www.hakiskisafilm.org ve adreslerinden başvuru yapabilirler.


Son başvuru tarihi olan 15 Kasım 2016 tarihine kadar HAK-İŞ Konfederasyonu’nun ; HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Merkezi Basın Birimi, Kat:4 Tunus Caddesi No:37 Kavaklıdere/Ankara adresine elden ya da o tarihte adrese ulaşacak şekilde posta veya kargo aracılığıyla başvuruda bulunabilir.


Kısa Film Festivalimizi uluslararası ve ulusal alanda yürüten iki ayrı uzman ekibimiz bulunmaktadır.  Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in Kültür ve Turizm Bakanlığımızın da katkılarıyla bu yıl beşincisini gerçekleştirdiği Kısa Film Festivali, dünya genelinde bir marka olmuş, yoğun bir ilgiyle karşılanmıştır. Kültür Sanat Komitemiz ve Festival ekibimizin yoğun çalışmaları sayesinde bugün itibariyle toplam115 ülkeden 2.800 yönetmen 3.346 filmi ile festivalimize başvuru yapmıştır ve başvurular devam etmektedir.


Festivalimize; Amerika’dan 321 Film, Hindistan’dan 241, İran’dan 231, İngiltere ve Fransa’dan 150, İspanya’dan 121, İtalya’dan 129 ,Türkiye’den 89, Rusya’dan 84, Brezilya’dan 85, Kanada’dan 83, Almanya’dan 82 ve diğer ülkelerden 1.581  film başvuru yapmış ve başvurular halen devam etmektedir.


HAK-İŞ V. Kısa Film Yarışmamıza son başvuru tarihi 15 Kasım 2016 olarak belirlenmiştir.


Başvuru tarihinin bitmesinin ardından değerlendirmeler yapılacak ve Aralık ayı içerisinde ödül törenimizi ve festival etkinliklerimizi gerçekleştireceğiz.


HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, sosyal sorumluluklarımızı biliyoruz.


HAK-İŞ V. Kısa Film Yarışmamıza son başvuru tarihi 15 Kasım 2016 olarak belirlenmiştir.


Başvuru tarihinin bitmesinin ardından değerlendirmeler yapılacak ve Aralık ayı içerisinde ödül törenimizi ve festival etkinliklerimizi gerçekleştireceğiz.


HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, sosyal sorumluluklarımızı biliyoruz.


HAK-İŞ olarak, çalışanlarımızın haklarını savunmak zaten asli görevimiz.


Bunun yanı sıra çalışanların kültürel ve sanatsal faaliyetlere katılımlarının sağlanarak yaşam standartlarının iyileştirilmesi ve sosyal yaşama katılımlarının artırılmasını amaçlıyoruz.


Kültür ve sanat alanında emek temalı çalışmalarımızı bundan sonrada artırarak devam edeceğiz”

 

 

 

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

20 Haziran 2016 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu