ARSLAN’DAN KKTC BAŞBAKANI ÖZGÜRGÜN’E ZİYARET

17 Haziran 2016 14:00, Haberler


ARSLAN’DAN KKTC BAŞBAKANI ÖZGÜRGÜN’E ZİYARET

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün’ü ziyaret etti. Arslan, Özgürgün’e yeni görevinde başarılar diledi ve tebrik etti. Arslan, HAK-İŞ üyesi KKTC KAMU-SEN’in iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmekte önemli rol üstlendiğini söyledi.

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, KKTC Kamu-Sen Başkanı Metin Atan ile birlikte 15 Haziran 2016 tarihinde KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün’ü ziyaret etti. Arslan Özgürgün’e yeni görevinde başarılar diledi ve tebrik etti. Arslan, Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in üyesi KAMU-SEN’in iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmekte önemli rol üstlendiğini belirtti. Sosyal diyalog kullanarak sorunları çözmenin HAK-İŞ’in en önemli ilkelerinden birini olduğunu söyleyen Arslan, KKTC’ye her türlü desteği vermeye hazır olduklarını vurguladı.

 

KKTC Kamu-Sen Başkanı Metin Atan ise Özgürgün’e kabulü için teşekkür ederek, nezaket ziyaretinde bulunduklarını kaydetti.

 

Başbakan Özgürgün de, sendikalarla ve bütün sivil toplum örgütleriyle iyi ilişki içinde bir yönetim anlayışında olduklarını, sendikaların ve örgütlerin çalışma hayatı için çok önemli olduğunu kaydetti. Sendikaların çalışanların daha iyi şartlara sahip olması için çalıştıklarını belirten Özgürgün, bu süreçlerde bazen hukuksal ve yasal problemler ortaya çıkabildiğini, bunların çözümü için irade koymaya hazır olduklarını vurguladı. Özgürgün, özel sektörü güçlendirme hedefinde olduklarını söyleyerek, bunun kamusal alana da olumlu yansımaları olacağını belirtti.

 

Arslan’dan KKTC İçişleri Bakanı Evren’e Ziyaret

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve beraberindeki heyet KKTC İçişleri Bakanı Kutlu Evren’e nezaket ziyaretinde bulundu.

 

Arslan yaptığı konuşmada belediyelerarası işbirliğin önemine değinerek, kardeş belediyeciliğin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi gerektiğine dikkati çekti.

 

Arslan, günümüzde artık şehirlerin bir birleri ile yarıştığının altını çizerek, dünyada bunun birçok örneği olduğunu söyledi. Uzun vadeli projelerle geleceğe hazırlanmanın belediyelere büyük kazanım sağlayacağının belirten Arslan, Türkiye ve KKTC belediyeleri arasındaki işbirliğin artırılmasının İçişleri Bakanlığı’nın da bu konuda yapacağı atılımlarla mümkün olabileceğini söyledi.

 

İki ülke arasındaki işbirliğinin geliştirilmesinin önemine değinen Evren, Türkiye ve KKTC yerel yönetimler arası işbirliklerini daha üst düzeye taşınacağını bildirdi. Bakan Evren kısıtlı bir coğrafyada olduğumuzu, teknolojinin sürekli olarak ilerlediğini ve bu anlamda KKTC’nin tek gücünün Anavatan Türkiye olduğunu söyledi. Evren, Bakanlık ile HAK-İŞ Konfederasyonu arasında işbirliğinin geliştirileceğini belirtti. Genel Başkan ve heyetini özverili çalışmalarından dolayı tebrik eden Evren, iki ülke arasındaki sivil toplum örgütlerinin daha üst düzeye taşınacağını belirtti.

 

 

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

17 Haziran 2016 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu