ÖZCAN, AVRUPA KADIN LOBİSİ YÖNETİMİNE YENİDEN SEÇİLDİ

15 Haziran 2016 14:00, Haberler


ÖZCAN, AVRUPA KADIN LOBİSİ YÖNETİMİNE YENİDEN SEÇİLDİ


Konfederasyonumuz HAK-İŞ'i temsilen Avrupa Sendikalar Konfederasyonu(ETUC)  Kadın Komitesi yönetim kurulu üyesi olan Pınar Özcan, Avrupa Sendikalar Konfederasyonu temsilcisi olarak Avrupa'da 50 milyon kadını temsil eden Avrupa Kadın Lobisi yönetimine 3. dönemde yeniden seçildi.

 

Genel Merkezi Brüksel’de bulunan Avrupa Kadın Lobisi AKL (European Women’s Lobby/EWL), 1990 yılında alınan kararlarda kadın erkek eşitliğinin gözetilmesi, kadın çıkarlarının temsili için kuruldu. Avrupa Birliği'ne üye, aday ve müzakere sürecindeki 30 ülkede kadın hakları mücadelesi veren 3.000'e yakın sivil toplum örgütünün temsil edildiği lobi, kadın erkek eşitliği, direktifler, politikalar, eylem programları, toplumsal girişimler üzerinde lobi faaliyeti yürütüyor. Lobi, fonunu Avrupa Komisyonu'ndan alırken, Birliğin sosyal yönünü temsil ediyor

 

AKL’nin misyonu kadınlar arasında farklılığı ve kadın erkek eşitliğini destekleyerek kadının insan haklarını savunmaktır. AKL aktif politika ve savunu çalışmaları, proje yönetimi, izleme ve farklı politika alanlarında farkındalık yaratma araçları ile Avrupa genelinde üye örgütlerin ilgilendikleri konu ve olayların geniş kesimlerce duyulmasını sağlar. Bu konular kadının ekonomik ve sosyal statüsü, karar alma mekanizmalarında kadın, cinsel sağlık ve üreme sağlığıyla ilgili haklar, göç, toplumsal entegrasyon ve iltica alanlarını kapsar. Avrupa Kadına Karşı Şiddet Politika ve Aksiyon Merkezi aracılığıyla AKL kadına karşı her türlü şiddete karşı mücadele eder.

 

AKL’nin Avrupa Kadına Karşı Şiddet Politika ve Aksiyon Merkezi bu konuda kapsamlı Avrupa Gözlemi de sağlamaktadır. Öte yandan, AKL kadın hakları perspektifinin tüm Avrupa politikalarına etkili bir şekilde dahil olması için toplumsal cinsiyeti baştan bütün politikalara dahil etme yaklaşımı olan “toplumsal cinsiyetin ana akımlaştırılması” (gender mainstreaming) uygulamasını desteklemektedir.

 

Bu yıl yeni yönetim kurulunu ve başkanını seçen olan AKL Genel Kurulu 02-05 Haziran 2016 tarihlerinde Belçika'nın başkenti Brüksel'de yapıldı.

 

Genel Kurula Uluslararası İlişkiler Uzmanı Pınar Özcan, HAK-İŞ ve Avrupa Sendikalar Konfederasyonu (ETUC) delegesi olarak katıldı.

 

Bu yıl Avrupa kadın lobisi seçimleri yenilenirken,  seçimlerde Uluslararası İlişkiler Uzmanı Pınar Özcan, ETUC temsilcisi olarak Avrupa'da 50 milyon kadını temsil eden Avrupa Kadın Lobisi yönetimine yeniden seçildi.

 

Daha sonra yönetim kurulu ilk toplantısında 7 kişilik Yürütme Kurulu’nu (executive board) belirledi. Seçimlerde 2 yıldır AKL'nin başkan yardımcılığını yürüten Viyana Uluslararası Medikal Kadın Örgütü başkanı Doktor ve Psikoterapist olan Edith Schratzberger-Vecsei oy çokluğu ile AKL Başkanı seçildi.

 

Avrupa Kadın Lobisi Başkan Yardımcılığı pozisyonuna ise Bulgaristan'dan Iliana Balabanova-Stoycheva ve İsveçten Elvy Karolina Svennerstål seçildi.

 

Yapılan seçimlerde AKL Yürütme Kurulu’na Romanya'dan Laura Albu, İrlanda’dan Eilís Canny, İngiltereden Barbara Cleary seçildi. Mali İşlerden sorumlu göreve ise Avrupa Üniversiteli Kadın Örgütünden Annelies Pierrot-Bults seçildi.

 

 

 

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

15 Haziran 2016 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu