HAK-İŞ GENİŞLETİLMİŞ BAŞKANLAR KURULU TOPLANDI

30 Mayıs 2016 14:00, Haberler


HAK-İŞ GENİŞLETİLMİŞ BAŞKANLAR KURULU TOPLANDI


HAK-İŞ Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Genel Başkanımız Mahmut Arslan başkanlığında toplandı.  HAK-İŞ Yönetim Kurulu üyeleri ile Sendikalarımızın Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan HAK-İŞ Genişletilmiş Başkanlar Kurulu 30 Mayıs 2016 tarihinde toplandı.

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, toplantının açılışında yaptığı konuşmada çalışma hayatı ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

Arslan, Başkanlar Kurulu'nun hem ülkenin hem de konfederasyonun gündemiyle ilgili geniş bir değerlendirme yapmak üzere toplandığını belirterek, şunları kaydetti:


“Başkanlar Kurulu ve Ülkemizin Gündemi”

 

“Ülkemizin temel soruları ve gündemi var bunların en başında ne yazık ki 8 aya yakın bir süredir devam eden terör sorunu. Her gün hemen hemen gencecik yavrularımızın şehit haberleriyle muhatap oluyoruz. Polisimiz, askerimiz, korucumuz, sivil vatandaşlarımız, kamu görevlilerimiz ne yazık ki bu süreçte çok sayıda kayıp vererek bu süreç bütün milletimizi ciddi bir şekilde yaralamaktadır. Bu konuyu konfederasyonumuz, Başkanlar Kurulu ve ben konuşacağız. Yine Türkiye'nin kaçınılmaz olarak gündemini işgal eden yeni anayasa, yeni anayasanın içerisinde de özellikle ülkemizin nasıl yönetileceği konusu yine en çok konuşulan konulardan birisi. Ülkemizin, Suriyeli sığınmacı misafirleri ve onlarla ilgili yapılan çalışmaların değerlendirilmesi yine Başkanlar Kurulumuzda konuşulacak. Taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi konusu yoğun gündem oluşturmakta.


“Mevsimlik İşçilerin 5 Ay 29 Gün Sendromu”

 

Özellikle 64. hükumetin yapmış olduğu çalışmaların yeni hükumet döneminde nasıl bir şekil alacağı konusunda hem endişelerimiz hem de beklentilerimiz söz konusu. Yine geçici ve mevsimlik işçilerin kadro sorunları bizim kadim sorunlarımızdan bir tanesi özellikle mevsimlik işçilerin yaşadığı 5 ay 29 gün sendromu bizim arzu ettiğimiz şekilde sonuçlandırılması için yaptığımız çalışmaları, faaliyetleri ve bundan sonra ne yapacağız konusunda Başkanlar Kurulumuzu bilgilendireceğiz. Özel istihdam bürolarının geçici iş ilişkisi kurmasıyla ilgili kanun tasarısının TBMM'den geçmesi ve Cumhurbaşkanı tarafından onaylanmasından sonra ortaya çıkan yeni durumla ilgili bir dizi yeni gelişmeler ve bundan sonrası için neler yapacağımız konusunda Başkanlar Kurulumuzu bilgilendireceğiz.

 

“Kıdem Tazminatının Uygulanmasında Yaşanan Sorunun Farkındayız”

 

Kıdem tazminatıyla ilgili son gelişmeleri paylaşacağız. HAK-İŞ var olan kıdem tazminatı uygulamasından kaynaklı sorunların farkındadır. Hem bu sorunların çözümü hem de kazanılmış haklarımızın daha ileriye taşınması gibi bir dizi çözüm önerisi. Özellikle yeni hükümetin kurulmuş olması, kısa zamanda hükümetin programını açıklaması ve güvenoyunu almış olması Türkiye açısından önemli gelişmeler. Umarım 65. hükümetin hem Konfederasyonumuzun hem de çalışan hayatında kendilerinden beklenen düzenlemeleri konusunda bir an evvel çalışan hayatındaki bütün sorunları çözümünden yana inisiyatifini bekliyoruz.

 

“İşsizlikteki Düşüş Umut Işığı Olmuştur”

 

İşsizlikte oransal olarak düşme görülmesi açıkçası çalışma hayatı için bir nebze olsun umut ışığı olmuştur. 1999'dan 2000'li yıllardan bugüne kadar gelen süreçte kayıt dışı istihdam konusunda olumlu bir seyir izlememize rağmen son değerlere göre kayıt dışı istihdamımız hala yüzde 32'lerde, bu da OECD ortalamasının iki katı. Bu kayıt dışı istihdamın Uluslararası çerçevenin altına düşürme hedeflerimize vazgeçmeden devam etmemiz gerekiyor. HAK-İŞ olarak özellikle uluslararası ilişkilerde yürüttüğümüz adımlarımız, yaptığımız yeni çalışmalar var. ILO kongresinde konfederasyonumuzun son gelişmeleri de değerlendireceğimiz bir Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantımız var.”

 

 

 

 

 

 

 

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

30 Mayıs 2016 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu