ARSLAN, EMEĞİN HUKUKU KURULTAYINDA KONUŞTU

27 Mayıs 2016 14:00, Haberler


ARSLAN, EMEĞİN HUKUKU KURULTAYINDA KONUŞTU


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, üç işçi konfederasyonu ve Türkiye Barolar Birliği tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen Emeğin Hukuku Kurultayına katılarak, çalışma hayatının gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.


HAK-İŞ, TÜRK-İŞ, DİSK ve TTB’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği Emeğin Hukuku Kurultayının ikincisi, 27 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleştirildi. Toplantıya Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın başkanları, yönetim kurulu üyeleri, hukuk müşavirleri, uzmanları ile çok sayıda akademisyen, öğretim üyeleri katıldı.

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, HAK-İŞ, TÜRK-İŞ ve DİSK’in çalışma hayatının sorunlarına ilişkin birlikte hareket etmesinin önemine değindi. Arslan, “İşçi sendikaları olarak Türkiye’de siyaset kurumunda ve diğer alanlarda olmayan bir işi başarıyoruz. Üç işçi konfederasyonu, kuruluş felsefeleri tarihsel yürüyüşleri sosyal ve siyasal farklılıklarına rağmen ortak sorunlarda bir araya gelebilme başarısını her zaman gösterebilmiştir. Bu esasında çok kolay bir iş değil. Siyasetçilerin bırakın yanyana gelmeyi, aynı platformda birarada bulunmaları zaman zaman büyük sorunlara yol açıyor. Bazı farklı grupların bir arada bulunmasının nerdeyse imkanı olmadığı bir dönem Türkiye’de 3 işçi Konfederasyonu’nun sadece Barolar Birliği’nin organizasyonunda değil pek çok alanda birlikte bulunabiliyoruz. Birlikte ortak çalışmalar gerçekleştirebiliyoruz, bazı önemli kazanımları elde edebiliyoruz. Bu son derece önemlidir” dedi. Arslan, farklı yapılardaki örgütlerin birlikte çalışma geleneğinin ve kültürünün yerleşmesi ile farklılıkların çalışanlar açısından bir zenginliğe dönüşebileceğini ifade etti.

 

 

 


 


HABERE AİT GÖRSELLER :

27 Mayıs 2016 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu