HAK-İŞ KADIN DOSTU İŞYERLERİNİ BELGELENDİRME PROJESİ

23 Mayıs 2016 14:00, Haberler


HAK-İŞ KADIN DOSTU İŞYERLERİNİ BELGELENDİRME PROJESİ

TEKİRDAĞ VE BURSA EĞİTİMLERİ YAPILDI


HAK-İŞ ve ÇASGEM ortaklığında yürütülen ''Sosyal Diyalog Yoluyla Kadın Dostu İş Yerlerini Belgelendirme Projesi''nin Tekirdağ ve Bursa Belgelendirme Komite Toplantısı ve Eğitimleri başarıyla tamamlandı.


HAK-İŞ ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) ortaklığında yürütülen “Sosyal Diyalog Yoluyla Kadın Dostu İş Yerlerini Belgelendirme Projesi’'nin Tekirdağ Belgelendirme Komite Toplantısı ve Eğitimi 16-17 Mayıs 2016 tarihlerinde Tekirdağ Ramada Hotel'de gerçekleştirildi.


HAK-İŞ İl Temsilcisi ve Öz İplik İş Sendikası Trakya Bölge Başkanı Mehmet Çakır, Öz Gıda İş Sendikası Çorlu Şube Başkanı Mahir Tokgöz, HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı ve Proje Uzmanı Fatma Yavuz, HAK-İŞ Kültür Sanat Komitesi Başkanı ve Basın Müşaviri Birsen Çiçek Odabaşı, HAK-İŞ Hukuk Müşaviri Av. Ahmet Serdar Karagöz,  Hizmet-İş Sendikası Hukuk Müşaviri Kiraz Bilge Akçomak, Öz Gıda-İş Sendikası Kadın Komite Başkanı ve Mesleki Yeterlilik Uzmanı Eda Güner ile proje ortağı ÇASGEM adına Eğitim Uzmanı Münevver Güzel katıldı.


Tekirdağ’da gerçekleştirilen eğitimlerden Öz İplik İş ve Öz Gıda-İş Sendikalarının işçi ve işveren temsilcilerinden oluşan toplam 40 kişi yararlandı.


Tekirdağ eğitim programında Öz İplik İş Sendikası Tekirdağ Bölge Başkanı Mehmet Çakır, Öz İplik-İş Sendikası’nın yüzde 30’unu kadın çalışanların oluşturduğunu vurgulayarak; Trakya Bölge Başkanlığı olarak Çorlu’da 4 ayrı fabrikada üyelerinin bulunduğunu, Öz İplik İş Sendikası’nın toplam üye sayısının yüzde 38’ini ise bu fabrikalardaki çalışan kadın üyelerin oluşturduğunu söyledi. Çakır, Öz İplik Sendikası’nın geneli itibariyle de, bölge olarak en fazla kadın üyeye sahip olduklarını belirtti.


Söz konusu fabrikalarda kadınların çalışma koşullarına ilişkin bilgi veren Çakır, “Çorlu’da üyelerimizin bulunduğu fabrikaların Kadın Dostu İş Yeri olduğunu söyleyebiliriz. Fabrikalarda kadın çalışanlara yönelik uygun ortamlar mevcuttur. Fabrikalarda çalışan kadın üyelerimiz yasal hakları olan doğum izni, süt izni gibi izinlerini kullanabilmektedirler. Bu örnekleri çoğaltabiliriz. Öz İplik İş Sendikası olarak kadını önemsiyoruz. Kadın ve erkeğin fıtratları ayrı ancak fırsatları aynı olmalı diyoruz. Kadın renginin yansımadığı bir çalışma hayatı istemiyoruz. Kadın çalışanların desteğiyle sendikaların daha da güçleneceğine inanıyoruz“ dedi.


Bursa Eğitim Programı


Bursa Eğitim Programı da 18-19 Mayıs 2016 tarihlerinde Bursa Termal Kırcı Hotel’de gerçekleştirildi.


Söz konusu eğitimlere HAK-İŞ Bursa İl Temsilcisi, Hizmet-İş Bursa Şube Başkanı Mehmet Keskin ve beraberinde Öz Orman İş Sendikası, Öz İplik İş Sendikası ve Öz Gıda İş Sendikaları katıldı. Gerçekleştirilen eğitimlerden, işçi ve işveren temsilcilerinden oluşan toplam 70 kişi yararlandı.


HAK-İŞ İl Temsilcisi Mehmet Keskin toplantıda yaptığı açılış konuşmasında, “Bursa HAK-İŞ İl Temsilcisi olarak bu seminerleri gerçekten önemsiyoruz. Şu bir gerçekki Bursa HAK-İŞ İl Temsilciliğine Genel Merkezimiz ve Yöneticilerimiz ayrı bir özen veriyorlar. Verilen bu özene ve özveriye layık olamak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sayın Genel Başkanımız Mahmut Arslan Beye ve Kadın Komite Başkanımız Fatma Yavuz ve ekibine  şükranlarımı sunar ve herkese saygılarımı sunarım” dedi.


Tekirdağ ve Bursa’da gerçekleştirilen söz konusu eğitimlere ayrıca Hizmet-İş Sendikası, Öz Gıda-İş Sendikası, Öz Orman İş Sendikası ve Öz İplik-İş Sendikası’nın Kadın Komite Başkanları ve üyeleri de katıldı.


Proje hakkında bilgilendirme konuşması yapan HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Fatma Yavuz, proje ile kadın istihdamının artacağını ve iş yerlerinde kadının çalışma şartlarının düzeleceğini ifade ederek kadınların karar alma mekanizmaları içinde yer alacağını belirtti. Bu projenin toplamda 80 iş yerinde uygulanacağını da sözlerine ekledi.


Proje kapsamında işçi ve işveren temsilcilerine ''SA 8000 Sosyal Sorumluluk Yönetim Sistemi Kriterleri, İSG Alanında İş Yerlerinde Yapılması Gerekli Düzenlemeler, Çalışma Hayatında Haklar ve Kadın, Mobbing (Psikolojik Taciz) ve Kadın, Sendikalar, İletişim ve Sosyal Medya konularında eğitimler verildi.

 

Söz konusu eğitimler katılımcıların görüşlerini ifade ettiği, sorularını yönelttiği enteraktif bir ortamda gerçekleştirildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

23 Mayıs 2016 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu