ARSLAN, ÖZ FİNANS-İŞ SENDİKAMIZIN II. DÖNEM TİS İSTİŞARE TOPLANTISINA KATILDI

20 Mayıs 2016 14:00, Haberler


ARSLAN, ÖZ FİNANS-İŞ SENDİKAMIZIN II. DÖNEM TİS İSTİŞARE TOPLANTISINA KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 20 Mayıs 2016 tarihinde Çukurambar Green Park Hotel’de gerçekleştirilen Öz Finans-İş Sendikamızın Halk Bankası ve Ziraat Bankası ile gerçekleştireceği II. Dönem Toplu İş Sözleşmesi İstişare Toplantısına katıldı.


Toplantıya ayrıca, T.C Kalkınma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Av. Coşkun Yusuf, Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder, Genel Başkan Yardımcılarımız Settar Aslan, Cengiz Gül ile Konfederasyonumuza bağlı sendikaların genel başkanları, uzmanlar ve Öz Finans-İş Sendikamızın Halk Bankası ve Ziraat Bankası’nda çalışan temsilcileri ile basın mensupları katıldı.


Genel Başkanımız Mahmut Arslan açılış konuşmasında, toplu iş sözleşmelerinin müzakere aşamalarının yoğun ve meşakkatli bir dönem olduğunu, bu dönemlerde üyelerin sendikalarına ve yönetim kurullarına tam destek olarak birlikte, omuz omuza bir dayanışma sağlanarak sonuca ulaşılacağını ifade etti. Arslan, Toplu İş Sözleşmesi imzalanana kadar gerçekleşen her aşamadaki olumlu ve olumsuz gelişmelerden üyelerin haberdar edileceğinin de altını çizdi.


Arslan, gerçekleştirecek olan istişare toplantılarının ardından hazırlanacak olan taslak çalışmasının ve toplu iş sözleşmesinin, Öz Finans-İş Sendikamızın üyeleri için başarılı bir şekilde sonuçlandırılacağına olan inancını ifade etti.


Ziraat Bankası ve Halk Bankası’nın yakın tarihte başarı öykülerine yenilerini eklediğini belirterek, ülkemiz için büyük önem ifade eden bankaların, çalışanlarının da önemli ve değerli olduğunu dile getirdi. Geçtiğimiz günlerde T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile 2800 işçiyi kapsayan bir Toplu İş Sözleşmesine imza attığına vurgu yapan Arslan,  Öz Finans-İş Sendikamız tarafından gerçekleştirilecek olan Toplu İş Sözleşmesinin hayırlı olması temennisinde bulundu.


Konuşmanın ardından Öz Finans-İş Sendikamız Genel Başkanı Ahmet Eroğlu, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a hediye takdim etti.


T.C. Kalkınma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Av. Coşkun Yusuf, Öz Finans-İş sendikasının genç bir sendika olmasına rağmen çok önemli ve başarılı çalışmalara imza attığını belirterek, Toplu İş Sözleşmesi istişare toplantısının önemli olduğunu belirtti. Coşkun istişare toplantısının işçiler, işverenler ve çalışma hayatı için hayırlı olması temennisinde bulundu.


Öz Finans-İş Sendikamız Genel Başkanı Ahmet Eroğlu, "Sendikamız yeni bir sendika, sizlerin sayesinde Ziraat Bankası ve Halk Bankası ile TİS’lerimizi imzaladık. Muhtemelen 2016 Temmuz istatistikleri açıklandıktan hemen sonra 2’nci Dönem TİS görüşme sürecini de başlatmış olacağız. İstedik ki 2’nci dönem TİS’de ne isteyeceksek, ne talep edeceksek oturalım 2 gün içinde istişare edelim karar verelim" dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

20 Mayıs 2016 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu