HAK-İŞ KADIN DOSTU İŞYERLERİNİ BELGELENDİRME PROJESİ BÖLGESEL TOPLANTISI TRABZON’DA YAPILDI

12 Nisan 2016 14:00, Haberler


HAK-İŞ KADIN DOSTU İŞYERLERİNİ BELGELENDİRME PROJESİ

BÖLGESEL TOPLANTISI TRABZON’DA YAPILDI


HAK-İŞ ve ÇASGEM ortaklığında yürütülen ''Soyal Diyalog Yoluyla Kadın Dostu İş Yerlerini Belgelendirme Projesi''nin Trabzon Belgelendirme Komite Toplantısı ve Eğitimi başarıyla tamamlandı.


HAK-İŞ ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) ortaklığında yürütülen “Sosyal Diyalog Yoluyla Kadın Dostu İş Yerlerini Belgelendirme Projesi’'nin ilk ayağı Trabzon Belgelendirme Komite Toplantısı ve Eğitimi 8-9 Nisan 2016 tarihlerinde Trabzon Panagia Suite Hotel'de gerçekleştirildi.


Söz konusu eğitimlere Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan, Köprübaşı Belediye Başkanı Ahmet Tekke, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz, HAK-İŞ İl Temsilcisi ve Hizmet-İş Sendikası Trabzon Şube Başkanı İhsan Bülbül, Öz Orman-İş Sendikası Trabzon Şube Başkanı Fikri Bulut, HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı ve Proje Uzmanı Fatma Yavuz, HAK-İŞ Gençlik Komitesi Başkanı ve Proje Uzmanı Sümeyra Uzun, HAK-İŞ Hukuk Müşaviri ve Proje Uzmanı Av. Ahmet Serdar Karagöz, Gazi Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Görevlisi Gizem Yaşar Tutar, HAK-İŞ Kültür Sanat Komitesi Başkanı ve Basın Müşaviri Birsen Çiçek Odabaşı ve ÇASGEM adına proje ortağı ÇASGEM Genel Başkan Yardımcısı ve Proje Eş Koordinatörü Kenan Yavuz katıldı. Eğitimlere ayrıca Hizmet-İş Sendikası ve Öz Gıda-İş Sendikası'nın Trabzon ve Rize Kadın Komite Başkanları ve üyeleri de katıldı.

 

Trabzon'da gerçekleştirilen ve 2 gün süren eğitimlerde Hizmet-İş, Öz Orman-İş ve Öz Gıda-İş Sendikalarının işçi ve işveren temsilcilerinden oluşan toplam 65 kişi yararlandı.


Trabzon eğitim programında HAK-İŞ İl Temsilcisi ve Hizmet-İş Trabzon Şube Başkanı İhsan Bülbül ve ÇASGEM Başkan Yardımcısı ve Proje Eş Koordinatörü Kenan Yavuz bir açılış konuşması yaptı.


''Kadın Bizim Ulusal Gücümüzdür''


Trabzon Belgelendirme Komite Toplantısı'nda konuşma yapan Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan,  ''Bu çok önemli bir mesele ve sosyal bir yaradır. Biz bir taraftan kadının ekonomik hayatta yer almasını isterken bir taraftan da aile birliğimizi de düşüneceğiz. Kadının ekonomik olarak özgürleşmesi onun bencilliği anlamına gelmiyor. Kadın istihdamı artırılmalıdır. Cinsiyetler arası eşit davranılmalıdır. Her şey adalet mekanizması içinde yürümelidir. Kadın ailenin ve toplumun temel taşıdır. Bu sebepten kadın toplumda hak ettiği yeri almalıdır çünkü kadın ulusal gücümüzdür'' dedi.


Proje hakkında bilgilendirme konuşması yapan HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Fatma Yavuz, proje ile kadın istihdamının artacağını ve iş yerlerinde kadının çalışma şartlarının düzeleceğini ifade ederek kadınların karar alma mekanizmaları içinde yer alacağını belirtti. Bu projenin toplamda 80 iş yerinde uygulanacağını da sözlerine ekledi.

 

Proje kapsamında işçi ve işveren temsilcilerine ''SA 8000 Sosyal Sorumluluk Yönetim Sistemi Kriterleri, İSG Alanında İş Yerlerinde Yapılması Gerekli Düzenlemeler, Çalışma Hayatında Haklar ve Kadın, Mobbing (Psikolojik Taciz) konularında eğitimler verildi.


HABERE AİT GÖRSELLER :

12 Nisan 2016 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu