ALMANYA ÇALIŞMA ATEŞESİNDEN HAK-İŞ’E ZİYARET

11 Nisan 2016 14:00, Haberler


ALMANYA ÇALIŞMA ATEŞESİNDEN HAK-İŞ’E ZİYARET


Almanya Büyükelçiliği Çalışma ve Sosyal İşler Başkatibi Gohla, Konfederasyonumuz HAK-İŞ’i ziyaret ederek Genel Başkanımız Arslan ile görüştü.


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Almanya Federal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Çalışma ve Sosyal İşler Başkatibi Ute Gohla’yı 11 Nisan 2016 tarihinde kabul etti.  Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız ile Dış İlişkiler ve Projeler Uzmanımız Recep Atar hazır bulunduğu kabulde,  Almanya Federal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Çalışma ve Sosyal İşler Başkatibi Ute Gohla, Konfederasyonumuz HAK-İŞ’i Almanya’ya önümüzdeki aylarda gerçekleştirilecek mültecilerin işgücü piyasasına entegrasyonu konulu çalışma ziyaretine katılmaya davet etti.


Göçmenler ve mülteciler konusunda HAK-İŞ’in özel bir durumu olduğunu belirten Arslan, 15 yıl kadar HAK-İŞ Genel Başkanlığı görevi yürüten HAK-İŞ Onursal Genel Başkanı Salim Uslu’nun Almanya’da yaşayan bir göçmen işçi ailesinden geldiğini ve HAK-İŞ’in göçmenlerin entegrasyonu konusunda yayınlar hazırladığını ve projeler yürüttüğünü aktardı.


Geçmişte Avrupa ülkelerinde göçmenlere yönelik uygulamaların etkisiyle göçmenlerin asimilasyonu endişesi doğduğunu ve bu yönde algı oluştuğunu vurgulayan Arslan “HAK-İŞ olarak, ETUC ve ITUC nezdindeki çalışmalarımızla bu algının giderilmesine çaba harcadık; çünkü, biz göçmenler ve mülteciler sorununu herşeyden önce insan hakları sorunu olarak görüyoruz ve onlara ayrımcılık yapılmaması gerektiğini ifade ediyoruz” dedi.


Almanya Federal Hükümeti’nin mültecilerin entegrasyonu içerikli çalışma seyahati davetine teşekkür eden Arslan, bu ziyarette Almanya’daki göçmenlerin sosyal entegrasyonu odaklı çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşlarının ve derneklerin dahil edilmesinin yararlı olacağını söyledi.


Almanya Federal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Çalışma ve Sosyal İşler Başkatibi Ute Gohla, mültecilerin entegrasyonu konusunda deneyimli bir ülke olarak Almanya’nın Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve işgücü piyasası aktörleriyle bilgi ve tecrübelerini paylaşma isteğini belirterek, çalışma seyahati programının içeriğinin işçi ve işveren kuruluşlarının görüşleri, önerileri ve beklentileri doğrultusunda belirleneceğini aktardı.


Türkiye’nin milyonlarca mülteciye ev sahipliği yaparak değişen koşullarına çok çabuk adapte olabilen bir ülke olduğunu gösterdiğini ifade eden Gohla, HAKİŞ – Almanya Ankara Büyükelçiliği ilişkilerinin geçmişi ve derinliğini öğrenmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

Ziyaret programı, hediyeleşme ve fotoğraf çekimi ile tamamlandı.

 

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

11 Nisan 2016 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu