MERHAMET TIRLARLARI KONYA’DAN YOLA ÇIKTI

16 Mart 2016 14:00, Haberler


MERHAMET TIRLARLARI KONYA’DAN YOLA ÇIKTI


HAK-İŞ Konfederasyonu’nun “Merhamet Tırları Yola Çıkacak, Hendekleri Aşacak, Bayırbucak’a Ulaşacak” sloganıyla Suriye ve Bayırbucak Türkmenlerine yönelik olarak başlattığı yardım kampanyası kapsamında, Hak-İş Konya İl Temsilciliği ve Hizmet-İş Sendikası Konya Şubesi tarafından hazırlanan yardım tırları Konya'dan yola çıktı.


Yardım Tırlarının gönderilmesi amaciyla 16 Mart 20016 tarihinde Konya Mevlana Kültür Merkezi’nde önünde düzenlenen programa Genel Başkanımiz Mahmut Arslan, Genel Sekreterimiz Osman Yıldız, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir, Genel Sekreter Yardımcısı Fahrettin Kütükçü, Ak Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Mustafa Baran, Selçuklu ve Karatay Belediye Başkan Yardımcıları, HAK-İŞ Konya il Temsilcisi Vacit Sır, Memur-Sen, İHH ve Türk Kızılayı temsilcileri, üyelerimiz ve basın mensupları katıldı.


Yardım Tırlarının gönderilmesi öncesi basına açıklama yapan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Ankara’da sivillerin yoğun olarak bulunduğu otobüs durağında gerçekleşen hain terör saldırısını nefretle kınadıklarını belirterek, “Hak-İş Konfederasyonu olarak, ülkemizin huzur ve istikrarını bozmak, toplumda bir korku ortamı yaratmak isteyen şer odaklarının yine iş başında olduklarını görüyoruz. Acımız büyük. Türkiye’nin devleti, milleti ve kurumlarıyla bir bütün halinde terörle mücadele konusunda daha aktif tutumunu destekliyoruz. Ülkemizin birlik ve beraberliğini hedef alan terör saldırısını nefretle kınıyor, saldırıda hayatını kaybedenlere Yüce Allah’tan Rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralılara da geçmiş olsun” dedi.


Arslan, 24 Ocak 2015 tarihinde “Merhamet Tırları Yola Çıkacak, Hendekleri Aşacak, Bayırbucak Ulaşacak” sloganıyla Memur-Sen, İhh ve Türk Kızılay’ı ile birlikte başlattıkları yardım kampanyasının devamı niteliğinde, içerisinde tonlarca gıda, giyecek, battaniye ve tıbbi malzeme bulunan 4 Yardım Tırını da dayanışma ve kardeşliğin güzel bir örneği olarak Konya’dan yola çıkarttıklarını belirterek: “Bizler, hem Güneydoğu hem de Suriye’deki kardeşlerimize sahip çıkmak için bu kampanyayı başlattık. Hak-İş olarak, yöremize, bölgemize ve küremize sorumluluklarımız var, yeryüzünün mazlumlarına borcumuz var. Nerede bir ihtiyaç varsa gücümüzün yettiğince ulaşmaya çalışıyoruz” dedi.


Yardımların büyüyerek filolara dönüşmesini temenni eden Arslan, Konya İl Temsilciliğimize Yardım Tır’ını dolduran Hak-İş üyelerine ve Konyalılara teşekkür etti.

 

Yardım Tırları, basın açıklamasının ardından dualarla yola çıktı.

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

16 Mart 2016 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu