HAK-İŞ’TEN ANKARA’DA PATLAMA ALANINA KARANFİL

07 Mart 2016 14:00, Haberler


HAK-İŞ’TEN ANKARA’DA PATLAMA ALANINA KARANFİL


Genel Başkanı Mahmut Arslan, HAK-İŞ Yönetim Kurulu, Üye Sendikalarımızın Genel Başkanları, Kadın Komitesi Başkan ve 81 İlden gelen kadın temsilcilerimiz ile 33 ülkeden gelen sendikacılar, 28 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısının meydana geldiği Ankara Merasim Sokak’ta karanfil bıraktı.


HAK-İŞ’in “Uluslararası V. Kadın Emeği Buluşması”na katılmak üzere Ankara’da buluşan binlerce kadını temsilen, Genel Başkanımız Mahmut Arslan başkanlığındaki bir heyet, patlamanın yaşandığı Merasim Sokak’a karanfil bırakarak şehitlerimizi andı. HAK-İŞ’in “Uluslararası V. Kadın Emeği Buluşması” öncesinde Genel Başkanımız Mahmut Arslan başkanlığında, Genel Başkan Yardımcılarımız ile Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, Sendikalarımızın Genel Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri ile HAK-İŞ Kadın Komitesi temsilcilerinden oluşan bir heyet 7 Mart 2016 sabahı patlamanın yaşandığı Merasim Sokak’ta buluştu.


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, burada yaptığı konuşmada şunları kaydetti:


“8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Etkinliklerimiz kapsamında binlerce kadın üyemiz bugün Ankara’da. Bugün öğleden sonra yapacağımız etkinlik öncesinde 17 Şubat 2016 tarihinde gerçekleştirilen saldırı sonucu hayatını kaybeden 28 şehidimizi anmak için burada toplandık. Acımız büyük ancak, Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünü hedef alan, toplumsal huzuru bozmaya yönelik hain saldırıların ülkemizin huzurunu bozmaya asla muktedir olamayacağını bugün binlerce kadınla birlikte bir kez daha haykıracağız.


HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, terörün son bulduğu, kardeşlik; huzur ve güven ortamının egemen olduğu, daha güçlü bir Türkiye ve dünya umut ediyoruz. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, Türkiye’nin devleti, milleti ve kurumlarıyla bir bütün halinde terörle mücadele konusunda daha aktif ve etkin çalışmaları hayata geçireceğine inanıyoruz.


HAK-İŞ olarak, ülkemizin birlik ve bütünlüğünü hedef alan terör saldırısını nefretle kınıyor, Allah’tan bir daha bu tür acılar yaşatmamasını diliyorum. Şehitlerimize Yüce Allah’tan Rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza da bir kez daha geçmiş olsun dileğinde bulunuyoruz.”

 

Konuşmasının ardından Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve HAK-İŞ temsilcileri patlamanın meydana geldiği alanda şehitler için dua ettikten sonra karanfil bıraktı.

 

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

07 Mart 2016 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu