CTGP 13.KONGRESİ’NE KATILDIK

29 Şubat 2016 14:00, Haberler


CTGP 13.KONGRESİ’NE KATILDIK


Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Toruntay, HAK-İŞ’i temsilen Portekiz Genel İşçi Sendikaları Konfederasyonu (CGTP) 13. kongresine katıldı.


Portekiz Genel İşçi Sendikaları Konfederasyonu (CGTP) 13. Kongresi, 25-27 Şubat 2016 tarihlerinde Portekiz’in Başkenti Lisbon’da yapıldı. Konfederasyonumuz HAK-İŞ adına Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Toruntay ile Uzmanlarımızdan Recep Atar’ın takip ettiği CGTP 13. Olağan Genel Kurulu, 3 günlük yoğun bir program ile gerçekleştirildi.


CGTP 13. Olağan Genel Kurulu’nun ilk günü, Kazakistan’dan Brezilya’ya, İngiltere’den Türkiye’ye farklı coğrafyalarda faaliyet gösteren 50 kadar işçi ve memur konfederasyonundan yöneticilerin ve uzmanların katıldığı yarım günlük bir uluslararası konferans düzenlendi.


“Çalışanların Birlik ve Mücadelesi, İstihdam, Örgütlenme, Sendikal Haklar, Egemenlik, Sosyal Gelişme” temasıyla gerçekleştirilen uluslararası konferansta söz alan akademisyenler ve sendikacılar, 2008’de patlak veren ekonomik krizin sosyal bir krize dönüştüğüne ve ücret kesintileri, ekonomik durgunluk, işten çıkarmalar, işsizlik gibi negatif sonuçlarıyla çalışan kesimleri derinden etkilediğine vurgu yaptılar.


Dünyadaki gelir eşitsizliğinde yaşanan derinleşmeye dikkat çekilen konferansta, Suriye’deki savaş ortamı kaynaklı küresel mülteci krizinde Avrupa Birliği ve üyesi devletlerin mültecilere sınırlarını kapatarak sınıfta kaldığı ifade edildi.


Kongrede, bu trajik tablonun ancak sendikaların yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası düzeyde çok daha yoğun dayanışma içerisinde olmasıyla değiştirilebileceği hususuna vurgu yapıldı.


Uluslararası konferans ve CTGP 13. Olağan Genel Kurulu boyunca, Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Toruntay, ETUC Genel Sekreteri Luca Vicentini ve CGTP Genel Sekreteri Armenio Carlos’un da aralarında olduğu çok sayıda sendikacı ile temaslarda bulundu.

 

Genel Başkan Yardımcımız Toruntay, CGTP Genel Sekreteri Armenio Carlos’a CGTP 13. Kongresi’ne davetinden dolayı teşekkür ederek, kendisine HAK-İŞ armalı bir vazo hediye etti.

 

 

 

 

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

29 Şubat 2016 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu