ARSLAN, CEZAYİR'DE SENDİKAL TEMASLARDA BULUNDU

29 Şubat 2016 14:00, Haberler


ARSLAN, CEZAYİR'DE SENDİKAL TEMASLARDA BULUNDU


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Cezayir İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (UGTA) 60. Kuruluş yıldönümü ve Afrika Sendikalar Birliği OATUU 39. İcra kurulu Toplantısına katıldı.


Cezayir İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (UGTA) 60. Kuruluş yıldönümü ve Afrika Sendikalar Birliği OATUU 39. İcra kurulu Toplantısı  7-10 Şubat 2016 tarihleri arasında gerçekleştirildi.


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, OATUU Genel Başkanı Francais Atowli ve Yönetim Kurulu üyeleri ile görüştü. Arslan, “Biz HAK-İŞ olarak, Afrika'daki tüm sendikalar ile irtibata geçip ikili ilişkilerimizi güçlendirmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda eğitim seminerleri düzenliyoruz. Türkiye’deki uluslararası konferanslara meslektaşlarımızı davet edip, Türkiye’nin sendikal hareketini anlatıp, Afrika’daki sendikal hareketi tanımaya çalışıyoruz” dedi.


OATUU Genel Başkanı Francais Atowli, HAK-İŞ’in çalışmaları hakkında bilgi sahibi olduğunu belirterek, “Afrika Sendikaları  adına çok teşekkür ederim. Son yıllarda hem ekonomi hem siyasi hem de sendikal düzeyde Türkiye’nin çok önemli adımlar attığının farkındayız. Afrika’nın sizlere ihtiyacı var. Biz OATUU olarak tüm Afrika ve Arap sendikal hareketini temsil etmekteyiz. Bizim Afrika’da somut projeler yapmaya ihtiyacımız var” dedi.


Genel Başkanımız Mahmut Arslan ayrıca Cezayir İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (UGTA) 60. Kuruluş yıldönümü etkinliklerine katıldı. Arslan, UGTA Genel Başkanı Abdulmajed Sedy Saed görüştük. Ve UGTA kurucusu Aissat İdir'i anma törenine katıldı.

 

Arslan, Afrika’nın 50’den fazla ülkesindeki üye konfederasyonlarını temsilen 90 civarında genel başkan ve genel sekreter ile çeşitli uluslararası sendikal örgütlerin temsilcilerinin katıldığı programda ikili temaslarda da bulundu.

 

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

29 Şubat 2016 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu