HAK-İŞ/HİZMET-İŞ'İN MERHAMET TIR'I YOLA ÇIKTI

30 Ocak 2016 14:00, Haberler


HAK-İŞ/HİZMET-İŞ'İN MERHAMET TIR'I YOLA ÇIKTI


HAK-İŞ Konfederasyonu'na bağlı HİZMET-İŞ Sendikası Ankara 2 No'lu Şubesi tarafından Bayır Bucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere YARDIM TIR'ı gönderildi.


İçerisinde tonlarca gıda, giyecek ve tıbbi malzeme bulunan TIR, Keçiören'den yola çıktı.


Yardım TIR'ının gönderilmesi öncesi basına açıklama yapan HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, HAK-İŞ, MEMUR-SEN, İHH ve TÜRK KIZILAY’ı ile birlikte 24 Aralık 2015 tarihinde, “Merhamet Tırları Yola Çıkacak, Hendekleri Aşacak, Bayırbucak’a Ulaşacak” sloganıyla bir yardım kampanyası başlattıklarını hatırlatarak, "Bugün bu kampanyamızın devamı niteliğindeki yeni bir yardım TIR'ımızı daha yola çıkarıyoruz. Bu yardım TIR'ı, bölge üzerinde kirli hesaplar yapanlara bir tokat, dayanışma ve kardeşliğe güzel bir örnektir" dedi.


Arslan, "Terör örgütü PKK'nın başta Diyarbakır Şırnak olmak üzere bölgenin bazı ilçelerinde başlattığı mahalleleri yaşanmaz hale getirip bölge halkını mağdur etmesi bütün acımasızlığıyla devam ediyor. Yaklaşık 200 bin kişi evini terk etmek zorunda kaldı. Diğer taraftan Esad rejimiyle Rusya'nın birlikte gerçekleştirdikleri operasyonların esas amacının Bayır-Bucak Türkmenlerini yok etmek olduğunun farkındayız. Kış ortasında büyük bir dram yaşanıyor. Bu drama hiçbirimiz sessiz kalamayız. Bu ülkenin bütünlüğünden yana olanlar, barış ve kardeşlik duygusuyla kuşatılmasından yana olanlar, ülkenin geleceğine kasteden hainlere karşı bir şeyler yapmak zorundadır. Bizler,  hem Güneydoğu hem de Suriye'deki kardeşlerimize sahip çıkmak için bu kampanyayı başlattık. HAK-İŞ olarak, ülkemizin, bölgemizin ve yeryüzünün bütün mazlumlarına borcumuz olduğuna inanıyoruz. Bu bizim kongre kararımızdır. Bu anlayışımızdan dolayıdır ki, bileşenlerimizle birlikte daha önce Arakan'da, Pakistan'da, Endonezya'da, Filistin'de, Somali'deydik. Nerede bir ihtiyaç varsa gücümüzün yettiğince ulaşmaya çalışıyoruz" diye konuştu.


Devletin bölge halkı için yaptığı düzenlemeleri desteklediklerini ifade eden Arslan, "Esas olarak bizim, PKK'yı onaylamayan bölge halkıyla dayanışma içinde olmamız gerekiyor. Onlar saygıdeğer insanlardır, onları takdirle anıyoruz. Dayanışmamızı  yardımlarımızla da göstermemiz gerekiyor" dedi.


Arslan Suriye ile ilgili de sivil örgütler olarak, yaşanan dramın bitmesi için bir taraftan yardım gönderirken, diğer taraftan sivil diplomatik görüşmeler gerçekleştirdiklerini kaydetti.


Yardımların büyüyerek filolara dönüşmesini temenni eden Arslan, merhamet TIR'ını dolduran HAK-İŞ üyeleri, Keçiörenliler ve Ankaralılara teşekkür etti.

 

Merhamet Tır'ı, basın açıklamasının ardından dualarla yola çıktı.


HABERE AİT GÖRSELLER :

30 Ocak 2016 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu