ARSLAN 11. ÇALIŞMA MECLİSİ TOPLANTISINA KATILDI

24 Aralık 2015 14:00, Haberler


ARSLAN 11. ÇALIŞMA MECLİSİ TOPLANTISINA KATILDIARSLAN, 11. ÇALIŞMA MECLİSİ TOPLANTISINDA KONUŞTU

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın düzenlediği 11. Çalışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu.

23 Aralık 1015 tarihinde Ankara’da JW Marriott Otel'de Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile işçi ve işveren örgütlerin temsilcilerinin katıldığı 11. Çalışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, sosyal diyalog, sosyal tarafları dinlemek değildir. Sosyal taraflarla birlikte çalışmak, uzlaşma yolunu aramaktır” dedi.

 

Toplantıya Hak-İş Genel Başkan Yardımcıları Ali Cengiz Gül, Mehmet Şahin ile sendikalarımızın genel başkanları, yönetim kurulu üyeleri, uzmanlar ve Hak-İş Teşkilatı yoğun katılım sağladı.

 

Arslan, işsizlik fonundan yararlanma şartlarının esnekleştirilmesini ve fondan, işsiz kalan işçilerin da yararlandırılmasını istedi. Arslan, yabancı işçilerin kötü şartlarda çalıştırıldıklarına da dikkat çekerek, bu yöndeki atılan adımları olumlu bulduklarını söyledi.

 

 

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun yapısını eleştiren Arslan, komisyonun yapısının demokratik olmadığını söyledi. “Komisyonda tek bir işçi konfederasyonu temsil edilmekte, diğer konfederasyonlar gözlemci olarak dahi kabul edilmemektedir. Bu yapının bir an önce değiştirilerek, diğer konfederasyonların da temsilinin önünün açılması gerekiyor” dedi.

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

24 Aralık 2015 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu