KİK HEYETİNDEN HAK-İŞ’E ZİYARET

22 Aralık 2015 14:00, Haberler


KİK HEYETİNDEN HAK-İŞ’E ZİYARET


Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi (KİK) heyeti HAK-İŞ’i ziyaret ederek, 22-24 Ekim 2015 tarihlerinde gerçekleştirilen 13. Olağan Genel Kurulumuzda yeniden HAK-İŞ Başkanlığına seçilen Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a hayırlı olsun dileğinde bulundu.


Türkiye - AB Karma İstişare Komitesi (KİK) Eşbaşkanı TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki KİK heyeti başkan ve temsilcileri, 22 Aralık 2015 tarihinde Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ı ziyaret etti. Görüşmeye Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Şahin ve Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız da katıldı.


“Komite’nin Görevi Toplumsal Barışa da Katkı Sağlamak”


Genel Başkanımız Mahmut Arslan da Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi'nin Türkiye'nin en istikrarlı komitelerinden biri ve AB sürecinin en önemli aktörlerinden olduğunu söyledi. Farklı görüşlere sahip yapıların ve alanda biriyle rekabet halinde olan örgütlerin ülkenin menfaatleri için komitede ortak hareket ettiğini vurgulayan Arslan, bu birlikteliğin devamı konusunda Hisarcıklıoğlu'nun önemli katkılar sunduğunu söyledi.

Komite olarak ülke yararına çok sayıda çalışmaya birlikte imza attıklarını, bunun yanında yapacakları çok daha fazla işin de bulunduğunu belirten Arslan, şöyle konuştu:


"Ülkemiz için, geleceğimiz için birlikte hareket edebilme yeteneğini kazandık. Bu süreci devam ettirmemiz lazım. Bu durum 20 yıl önce böyle değildi. Belki 10 yıl sonra daha farklı şeyler yapacağız.  Bu Komitenin görevi Türkiye ile AB ilişkilerini ileriye taşımanın yanında, toplumsal barışımıza da katkı sağlamak. Misyonunda bu yazılı değil ama ortaklaşa düzenlediğimiz 'Teröre hayır, kardeşliğe evet' yürüyüşünde olduğu gibi bu tür gayretleri anlamlı buluyoruz."


“HAK-İŞ’e Teşekkür Ediyorum”


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, HAK-İŞ ile her zaman dayanışma içinde olduklarını vurgulayarak, "Sosyal barış ve sosyal diyalog açısından HAK-İŞ'in sunduğu katkılar için kendilerine teşekkür ediyorum. Tekrar birlikte çalışacağımız için büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

HAK-İŞ ile işçi-işveren ilişkileri ve Avrupa Birliği sürecinde ülke menfaatleri doğrultusunda yıllardır beraber hareket ettiklerini belirten Hisarcıklıoğlu, "HAK-İŞ Başkanlığına yeniden seçilen Mahmut Arslan'a meslek kuruluşları olarak hayırlı uğurlu olsun ziyaretinde bulunmaya geldik" dedi.


HAK-İŞ'in işçiler adına üzerine düşen görevleri yerine getirdiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, "Zaten her zaman diyalog halindeyiz. Ülkenin sosyal barışı için hep birlikte çalışıyoruz. HAK-İŞ'in önemli katkıları var. Sosyal barış ve sosyal diyalog açısından HAK-İŞ'in sunduğu katkılar için kendilerine teşekkür ediyorum. Önümüzdeki dönemde başarılar diliyorum. Tekrar birlikte çalışacağımız için büyük mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da HAK-İŞ'in 40. kuruluş yıl dönümü kutladığını belirterek, "HAK-İŞ'in yeni dönemde çalışma hayatına ve emek hareketine çok önemli katkılar sağlayacağına inancım tam. Genel Başkanlığa tekrar seçilen Sayın Mahmut Arslan ve yönetimini kutluyorum" dedi


Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ise başka bir Türkiye olmadığına, vatandaşların gideceği başka bir ülkenin de bulunmadığına dikkati çekerek, ülkedeki herkesin ülkedeki kucaklaşmayı güçlendirmek için bir gayret içerinde olması gerektiğini söyledi.


Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu ise Türkiye'nin toplum olarak büyük bir kucaklaşmaya ihtiyacı olduğunu söyledi.


AB KİK üyelerinin milyonlarca vatandaşı temsil ettiğini belirten Feyzioğlu, bundan dolayı ihtiyaç duyulan kucaklaşma uzak olmadığını dile getirdi.


Türkiye-AB KİK heyetinde yer alan TOBB, MEMUR-SEN, KAMU-SEN, TÜRK-İŞ, TBB, TÜRMOB, TEMAD, TÜRKONFED, TESK, TİSK ve MÜSİAD başkan ve temsilcilerinin de katıldığı ziyarette, HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan, Hisarcıklıoğlu'na ziyaretleri dolayısıyla vazo armağan etti.

 

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

22 Aralık 2015 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu