ŞAHİN: “BÜTÜN MAZLUMLARA ULAŞMAYA ÇALIŞIYORUZ”

14 Aralık 2015 14:00, Haberler


ŞAHİN: “BÜTÜN MAZLUMLARA ULAŞMAYA ÇALIŞIYORUZ”


Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Şahin, “İnsan insanın umudu olmalıdır. Biz HAK-İŞ olarak yurtiçinde gerçekleştirdiğimiz yardım kampanyalarının yanı sıra yardıma muhtaç olan bütün dünya mazlumlarına ulaşmaya çalışıyoruz” dedi.

Şahin, 12 Aralık 2015 tarihinde Yoksullara Yardım ve Eğitim Vakfı (YOYAV) tarafından düzenlenen 23. Yoksullarla Dayanışma Haftası Programı açılış törenine katılarak bir konuşma yaptı. Toplantıya, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun yanı sıra çok sayıda misafir katıldı.


Şahin, “Her yıl anlamlı bir tema ile gerçekleştirilen etkinliklerin bu yıl ki temasının iyilik olarak belirlenmesini de önemli ve anlamlı buluyorum” dedi.  Şahin,  bir tarafta küresel sefahat içindeki ülkeler, bir tarafta küresel sefalet içinde çırpınan toplumlar bulunduğuna dikkat çekerek, Hz Mevlana’nın “Ekmeği öğrendim, sonra barış için ekmeği bolca üretmek gerektiğini, sonra ekmeği hakça paylaşmanın bolca üretmek kadar önemli olduğunu öğrendim” sözüne atıfta bulundu.

Dünyanın bir yanında obezlik nedeniyle yürüyemeyenler varken, diğer yanında açlıktan yürüyemez hale gelenler bulunduğuna dikkat çeken Şahin,  “İnsan insanın umudu olmalıdır. Onun için biz HAK-İŞ olarak yurtiçinde gerçekleştirdiğimiz yardım kampanyalarının yanı sıra Filistin ve Gazze’den Moritanya ve Eritre’ye Bosna Hersek ve Arnavutluk’tan Somaliye, Suriye’ye Filipinlerden Arakan’a Pakistan’a kadar yardıma muhtaç olan bütün dünya mazlumlarına ulaşmaya çalışıyoruz” dedi. Dünyanın her zamankinden daha çok iyilere muhtaç olduğunu ifade eden Şahin, “Yoksulluğun olmadığı hak, emek, alın teri ve adaletin hakim olduğu, imtiyazların olmadığı adil bir dünya diliyorum” dedi.

YOYAV Başkanı Dr. İbrahim Ateş ise son yıllarda yoksullukla mücadele yolunda önemli adımlar atıldığını anlatarak, “23’üncüsünü gerçekleştirdiğimiz Yoksullarla Dayanışma Haftasının etkinliklerinde YOYAV’ın organizesinde 45 kurum ve kuruluşun katılımıyla 30 ayrı hizmet türünden 70 etkinliği planladık. Bu 70 etkinlik 6 vilayetimizde gerçekleştiriliyor. Bu mütevazi etkinliklerle 787 bin 556 fakire yardım eli uzatılacağı gibi çeşitli yerlerde düzenlenecek seminer, panel, konferanslarla yoksulluk sorunu gündeme getirilerek insanlarımız aydınlatılacaktır” dedi.

 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, “Aile ve sosyal politikalarda yeni hizmet modellerini hayata geçirmeye devam ediyoruz. Sosyal hizmet ve yardım kuruluşları arasında koordinasyon ve işbirliğini artırıp, bu kapsamda Aile Bilgi Sistemi’ni kuracağız” dedi.


HABERE AİT GÖRSELLER :

14 Aralık 2015 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu