ARSLAN, MORİTANYA VE SENAGAL’DE TEMASLARDA BULUNDU

11 Aralık 2015 14:00, Haberler


ARSLAN, MORİTANYA VE SENAGAL’DE TEMASLARDA BULUNDU

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Senegal ve Moritanya’da sendikal temaslarda bulundu.

Arslan, Moritanya’da Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ile birlikte 8-10 Aralık 2015 tarihlerinde sendikaların davetlisi olarak bir dizi programa katıldı.

 

Moritanya Milli Sendikalar Konfederasyonu (CNTM) kongresine katılan Arslan, “Sendikalar arası dayanışmanın gereği bugün kardeşlerimizle birlikte olmanın gururunu yaşıyoruz. Mesafeler uzak olsa da gönüllerimizi birleştirmemiz gerekir. Bizler Moritanya halkını dost ve kardeş biliyoruz. Renkler ve diller farklı olsa da kalplerimizin birlikte attığını bilmenizi isterim. Bizler buraya geldik ve defalarca gelmeliyiz. HAK-İŞ olarak, önümüzdeki dönemde ortak eğitim projeleri yapacağız.  Özellikle mesleki eğitim vererek burada kardeşlerimizin meslek edinmelerine yardımcı olacağız” dedi.

 

Kongrede karşılıklı hediyeleşme oldu. Arslan’a teşekkür beratı verildi.

CNTM Kadın Komitesi kongresine de katılan Arslan, kadın programından çok etkilendiğini ifade ederek, kadınların özgüvenlerine ve mücadeleci kimliklerinden çok etkilendiğini söyledi.

Arslan ve beraberindekiler, Cumhuriyet İçin İttihad Partisi Genel Başkanı Muhammed Veled Mahm ve Anamuhalefet Partisi Et-Tavasul Partisi Genel Başkanı Cemil Mansur’u ziyaret ettiler. Samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede ülke ve dünya meseleleri hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Genel Başkanımız Arslan ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, CNTM genel merkez binasının açılış törenine katılarak kurdeleyi birlikte kestiler. HAK-İŞ’in katkısı ve Memur-Sen’in desteğiyle inşaa edilen genel merkez binası, Morintanya şartlarında oldukça güzel bir bina oldu.

CNTM kongresinde yapılan seçimde genel sekreterliğe yeniden Muhammed Ahmed Saleck seçildi.

 

Senegal Temasları

 

Genel Başkanımız Arslan, Senegal programına Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı ve beraberindeki heyetle katıldı. Arslan ve beraberindekiler, Senegal Bağımsız Sendikalar Konfederasyonunu ziyaret etti. Konfederasyonun başkent Dakar'daki merkezinde gerçekleşen görüşmede konuşan Arslan, Senegal'de olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

 

İki konfederasyon arasında düzenlenecek toplantılarda işçilerin sorunlarını masaya yatıracaklarını, tecrübe ve bilgi paylaşımının yanı sıra fikir alışverişinde bulunacaklarını söyleyen Arslan, “HAK-İŞ olarak uluslararası ilişkilere çok önem veriyoruz ve Senegal ile olan ilişkilerimizi de geliştirmek istiyoruz” dedi.

 

HAK-İŞ'in farklı ülkelerdeki çok sayıda konfederasyonla işbirliği yaptığını aktaran Arslan, “İlişkilerimizde Afrika'nın özel bir yeri var. Bizim Afrika'ya bakışımız farklı. Öncelikle bu topraklar Afrikalıların. Biz, Afrikalı dostlarımıza birlikte çalışmayı teklif ediyoruz. Afrika'nın içinde bulunduğu şartların Afrika'dan kaynaklanmadığını biliyoruz ve sorunları tespit ederek çözümlerinde destek olmak istiyoruz. Bu toprakların insanları, güzel şeyleri hak ediyor. Biz, Afrika'ya böyle bakıyoruz. Senegal, henüz genç bir cumhuriyet. Biz, hem sendikal tecrübemizi hem de Türkiye Cumhuriyeti'nin tecrübelerini kardeşlerimizle paylaşmak istiyoruz” dedi.

Türk girişimcilerin Senegal'deki yatırımlarını arttırdığına da dikkati çeken Arslan, HAK-İŞ olarak bu konuda da ellerinden geleni yapacaklarını açıkladı. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Anadolu Ajansı'nın Afrika'da bulunmasının önemine işaret eden Arslan, Senegalli sendikacılardan oluşan bir heyeti Türkiye'de misafir etmek istediklerini de kaydetti.

Senegal Bağımsız Sendikalar Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Elimane Diouf, Arslan ve beraberindeki heyeti ağırlamaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirtti. Senegal'de eğitim, tarım, sağlık, ulaştırma, iletişim ve güvenlik gibi farklı alanlardan 50 bine yakın üyeleri olduğunu anlatan Diouf, HAK-İŞ ile yürüttükleri çalışmaların Senegal'deki sendikal hayata çok önemli fayda sağladığını ifade etti.

 

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı da görüşmelerde geleceğe yönelik adımlar atılacağını dile getirerek “Bizler için renk, dil fark etmiyor. Önemli olan, insanlık ortak paydasıdır. İnşallah, sizlerle bu ortak paydada güzel projeler hayata geçireceğiz” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

11 Aralık 2015 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu