TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ’NE TAZİYE ZİYARETİ

09 Aralık 2015 14:00, Haberler


TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ’NE TAZİYE ZİYARETİ

 

Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi (KİK) Üyeleri, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin vefatı nedeniyle, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’na taziye ziyaretinde bulundu. Ziyarete Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız katıldı.

Barolar Birliği’nde 8 Aralık 2015 tarihinde gerçekleştirilen ziyarete; Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi üyesi HAK-İŞ, TÜRK-İŞ, KESK, MEMUR-SEN, TÜSİAD, TİSK, TÜRKONFED, MÜSİAD, TMMOB ve TOBB’un başkan veya temsilcileri katıldı.

 

Heyet adına TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bir açıklama yaptı. Hisarcıklıoğlu, geçen hafta ortaya çıkan üzüntü verici hadiseden dolayı taziyeleri iletmek üzere geldiklerini söyledi. Hisarcıklıoğlu, “Diyarbakır baro başkanımız Tahir Elçi'nin rahmetli olmasından dolayı üzüntülerimizi, tüm meslek grupları olarak bu işi tasvip etmediğimizi belirtmek için bugün sizlerle beraberiz. Önümüzdeki dönemde kardeşlik kavgasının savaşın bir an önce bitmesini istiyoruz. Terörizm hiçbir zaman galip gelememiştir, gelemeyecektir. Huzur istiyoruz. Ülkemizin birlik, beraberlik ve bütünlüğü kapsamında sadece içimizde yapılan şeylerin dışarıdaki Türkiye düşmanlarına yarayacağını hepimizin bilmesi lazım” diye konuştu.

 

Feyzioğlu’ndan STK’lara teşekkür

 

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da ziyaretlerden dolayı teşekkür ederek, “Mutluluklar paylaştıkça çoğalır, acılar da paylaştıkça azalır. Diyarbakır baro başkanımızın kaybı gerçekten hepimizi şok eden üzücü bir olaydır. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Türkiye'de her gün polislerimiz, askerlerimiz şehit ediliyor. Yurttaşlarımız ölüyor. Bu zorlu süreçten çıkış yolu milli birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek ve millet olmanın gereğini zorluklar karşısında yapabilmektir” dedi.

 

 

 

 

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

09 Aralık 2015 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu