CUMHURİYETİMİZİN 92. YILINI KUTLUYORUZ

28 Ekim 2015 14:00, Haberler


CUMHURİYETİMİZİN 92. YILINI KUTLUYORUZ

 

HAK-İŞ Genel Başkanvekili Mehmet ŞAHİN, “Bizler, çalışanlar olarak, demokratik, gelişmiş ve kalkınmış, terörde kayıpların yaşanmadığı Cumhuriyetin 92 yıllık şanına uygun bir demokrasi talep ediyoruz” dedi. Cumhuriyet Bayramının hemen ardından 1 Kasım seçimlerinin gerçekleştirileceğine dikkat çeken ŞAHİN, “Seçimler demokrasimizin önemli bir parçasıdır ve daha ileri demokrasi standartlarının yakalanması, Türkiye’nin yeni sivil bir anayasaya sahip olması açısından önemli bir fırsattır” dedi.

 

HAK-İŞ Genel Başkanvekili Mehmet ŞAHİN, Cumhuriyetin ilanının 92. Yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:

 

“Milli ve dini bayramlar ile toplumsal dayanışma ve hoşgörü; yaşadığımız bütün tartışmaların, çözüm bekleyen sorunların ve gerilimlerin aşılmasında önemli bir rol oynamaktadır. Milli ve dini hassasiyetlerin doruğa ulaştığı bu günler, diyalog; uzlaşı ve hoşgörü niyetlerinin hayata geçirilmesi için çok önemli fırsatlar sunmaktadır.

 

Ülke olarak son günlerde teröre verdiğimiz şehitlerimizin ve terörde kaybettiğimiz vatandaşlarımızın acısını yaşıyoruz. HAK-İŞ olarak, nereden ve kimden gelirse gelsin terörün her türlüsüne karşıyız. Terör saldırıların amacının, ülkemizin huzur ve istikrarını bozmak ve toplumda bir korku havası ve kaos ortamı yaratmak olduğunu biliyoruz. Bu süreçte toplumun bütün kesimlerinin daha soğukkanlı ve sağduyulu olması gerekmektedir. Provokasyonlara gelinmemeli, milletimizi ayrıştırarak, ülkemizin huzurunu bozmaya, kaos ve istikrarsızlık ortamı yaratmaya çalışanların oyunları boşa çıkarılmalıdır.

 

Türkiye Cumhuriyet Bayramı Kutlamalarının ardından 1 Kasım tarihinde sandık başına gidecektir. Seçimler demokrasimizin önemli bir parçasıdır ve daha ileri demokrasi standartlarının yakalanması, Türkiye’nin yeni sivil bir anayasaya sahip olması açısından önemli bir fırsattır. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, ülkemize, insanımıza ve bu ülkenin geleceğine güveniyoruz. Yaşanan bütün sorunlara karşı Türkiye demokrasi yolunda yenilenerek ilerlemeye devam edecektir.

 

Başta üyelerimiz olmak üzere tüm çalışanların, vatandaşlarımızın mutlaka sandığa giderek, demokrasimize ve geleceğe sahip çıkmak adına en temel vatandaşlık vazifesini yerine getirmesini, seçimlerin güven içerisinde, barış ve huzur ortamında gerçekleştirilmesini temenni ediyoruz. Bizler, çalışanlar olarak, demokratik, gelişmiş ve kalkınmış, terörde kayıpların yaşanmadığı Cumhuriyetin 92 yıllık tarihine uygun bir demokrasi talep ediyoruz. Cumhuriyetimizin ilanının 92. Yıldönümünü kutluyoruz.”

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

28 Ekim 2015 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu