HAK-İŞ’TEN ULUSLARARASI ALANDA BİR BAŞARI DAHA

26 Ekim 2015 14:00, Haberler


HAK-İŞ’TEN ULUSLARARASI ALANDA BİR BAŞARI DAHA

 

Avrupa İşçi Sendikaları Konfederasyonu (ETUC)  Kadın Komitesi Başkan Yardımcılığına HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkan Yardımcısı ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı Fulya Pınar Özcan seçildi.

 

“36 ülkeden 90 üye konfederasyonu ve 10 Avrupa Federasyonunu içine alan 25 milyonu kadın olmak üzere 60 milyon işçiyi temsil eden ve 1973 yılında kurulmuş olan Avrupa İşçi Sendikaları Konfederasyonu (ETUC) Kadın Komitesi toplantısı 22-23 Ekim 2015 tarihlerinde Brüksel’de gerçekleşti.

 

Kadın Komitesi Başkanı, başkan yardımcısı ve yönetim kurulu  üyeliği seçimlerinin yapıldığı toplantıda 2009 yılından beri Hak-İş Konfederasyonunu temsilen kadın komitesi üyesi olan ve 2011 yılında kadın komtesi yönetim kurulu üyeliğine seçilen Fulya Pınar Özcan,  22 Ekim 2015 tarihinde gerçekleşen seçimlerde tüm delegelerden tam oy alarak ETUC kadın komitesi başkan yardımcılığına seçildi.

 

Avrupa İşçi Sendikaları Konfederasyonu (ETUC) bünyesinde 1975 yılında kurulmuş olan Kadın Komitesinin yönetiminde Türkiye, ilk kez HAK-İŞ aracılığıyla temsil edilme hakkı kazandı.

 

HAK-İŞ Konfederasyonu kadın çalışmalarını büyük bir titizlik ve hassasiyetle yürütmektedir. HAK-İŞ Konfederasyonu, genelde kadınların hayatın her alanında yaşadıkları sorunların, özelde ise kadınların çalışma hayatına girişte ve çalışma hayatında yaşadıkları sorunların çözümüne katkıda bulunmak, kadınların sendikal hayatta temsil ve katılımını etkin şekilde artırmak konusunda özel bir duyarlılık sahibidir. HAK-İŞ, kadınlar başta olmak üzere bütün çalışanların eğitim, sağlık ve çalışma hayatında yaşadıkları sorunların çözümü konusunda çalışmalar yürütmektedir. HAK-İŞ, ulusal ve uluslararası arenada yürüttüğü bu çalışmalarına ETUC Kadın Komitesi Yönetimindeki temsiliyle yeni bir boyut kazandıracaktır. HAK-İŞ’in kadın odaklı çalışmaları ulusal ve uluslararası arenada hız kazanarak devam edecektir.

 

HAK-İŞ temsilcisinin ETUC Kadın Komitesi Yönetimine seçilmesi, daha önceki uluslararası başarılar da dikkate alındığında, HAK-İŞ'in uluslararası sendikal alandaki itibarını, etkinliğini ve gücünü bir kez daha göstermesi bakımından önem taşımaktadır.”

HABERE AİT GÖRSELLER :

26 Ekim 2015 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu