GENEL KURULUMUZDA BAŞBAKAN’DAN TAŞERON İŞÇİLERE MÜJDE

24 Ekim 2015 14:00, Haberler


GENEL KURULUMUZDA BAŞBAKAN’DAN TAŞERON İŞÇİLERE MÜJDE


Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in 13. Olağan Genel Kurulu ve 40. Kuruluş Yıldönümü Etkinlikleri ikinci gününde Ankara Meyra Otel’de delegeler ve üst düzey protokol misafirlerin katılımı ile gerçekleştirildi.


Konfederasyonumuzun 13. Olağan Genel Kurulu ve 40. Kuruluş yıldönümü etkinliklerinin ikinci günü gerçekleştirilen konuşmalarda taşeron işçilere yönelik müjde çıktı.


Arslan: “Taşeron İşçilere İvedilikle Kadro Verilmelidir”


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, taşeron işçiliğin çalışma hayatının en önemli sorunlarından biri olduğunu belirterek, "Türkiye'nin artık kangren olmaya yüz tutmuş taşeron işçiliğin normal, makul, kabul edilebilecek sınırın çok ötesine geçmiştir. Kamuda geçici işçilerin kadroya alınmasını ve 5 ay 29 gün sınırının kaldırılmasını istiyoruz. Mevsimlik işçiler için kalıcı ve köklü çözümler istiyoruz. Üniversiteli işçilerin sorunlarının çözülmesini istiyoruz” dedi.

Genel Kurulumuzda divan başkanlığını yürüten Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Şahin ise, “Elçiye zeval olmaz, başta Çaykur, Orman Genel Müdürlüğü ve Et ve süt Kurumu’nda mevsimlik ve geçici statüde çalışan arkadaşlarımızın gözleri kulakları bu kongrede. Malum 5620 sayılı yasa ile bir yılda en fazla 5 ay 29 gün çalışabiliyorlar ki o süreyi de pek çoğu dolduramıyor. Dolayısıyla bu salondan müjdeli ve hayırlı bir haberi bekliyorlar. Biz aracıyız iletiyoruz” dedi.


Başbakan’dan Müjde

 

Genel Kurulumuza katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, taşeron işçilere müjde verdi. Çalışma hayatına ilişkin AK Parti iktidarı döneminde hayata geçirilen uygulamaları aktaran Davutoğlu, taşeron işçilere de müjde verdi. Davutoğlu, "Toplu sözleşme süreci devam eden taşeron işçilerin toplu sözleşmelerinin ivedilikle sonuçlandırılması için gereken talimatları buradan veriyorum. Taşeron işçilerimizin sözleşme hakkı dahil bütün haklarının temini konusunda zaten gerekli yasaları çıkardık. Biz yasaları rafta dursun diye çıkarmıyoruz, uygulamak için çıkarıyoruz. Bu toplu sözleşmeler mutlaka gerçekleştirilecek" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıklamalarını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.


HABERE AİT GÖRSELLER :

24 Ekim 2015 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu