ÖZ MADEN İŞ SENDİKAMIZ 2. OLAĞAN GENEL KURULUNU YAPTI

05 Ekim 2015 14:00, Haberler


ÖZ MADEN İŞ SENDİKAMIZ 2. OLAĞAN GENEL KURULUNU YAPTI

 

HAK-İŞ’e bağlı Öz Maden İş Sendikası 2. Olağan Genel Kurulunu 4 Ekim 2015 tarihinde gerçekleştirdi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından genel kurulu yönetmek üzere divan oluşturuldu. Divan Başkanlığını HAK-İŞ Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız yaptı. Genel Kurula, HAK-İŞ İzmir İl Temsilcisi Hamiyet Boyacı ile HAK-İŞ’e bağlı sendikalarımızın İzmir, Manisa ve Kütahya şube başkanlarının bazıları katıldı.

Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, Genel Kurula hitaben yaptığı konuşmaya, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın Genel Kurula selam ve başarı dileklerini ileterek başladı.

 

Yıldız, HAK-İŞ Konfederasyonu’nun madencilik ve maden sendikacılığı konusunda hep olağanüstü bir heyecan duyduğunu belirterek, şunları kaydetti:

 

“HAK-İŞ Konfederasyonu büyüyen, güçlenen bir konfederasyondur. Yarım milyona yakın üyemize ulaştık. Büyümeye devam ediyoruz. HAK-İŞ, Türkiye’nin endüstriyel ilişkiler sistemini belirleyici, etkin ve öncü aktördür. HAK-İŞ, bir ilkeler ve prensipler konfederasyonudur. HAK-İŞ’i HAK-İŞ yapan ilke, prensip ve amaçlarıdır. HAK-İŞ’in prensip ve ilkelerini özetleyen slogan İlkeli-Kararlı-Onurlu şeklindedir. Bu sloganın gerçeğini yerine getirmek son derece zor ve iddialıdır. HAK-İŞ kurulduğu günden itibaren eğilmeden, bükülmeden, yoluna dimdik devam etmektedir. Biz; nezaketi, saygıyı, sevgiyi de biliyoruz. Dik durmayı da biliyoruz.

HAK-İŞ, ulusal ve uluslararası roller ve sorumluluklar üstlenebilen bir konfederasyondur. Bunu başarıyla yapmaktadır. HAK-İŞ olarak, Türkiye’nin demokratikleşmesi için roller, sorumluluklar üstlendik, elimizi taşın altına koyduk. Şartlar ne kadar zor olursa olsun yamulmadık. Şimdi de bu sorumluluklarımızı ve rollerimizi artarak devam ettiriyoruz.”

 

HAK-İŞ’in Türkiye’nin terör sorunu karşısında sorumluluk aldığını, 100 binleri Ankara’ya topladığını ifade eden Yıldız, “’Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet’ dedik. Bu yürüyüşün, organizasyon aşamasında ve uygulama aşamasında etkin rol aldık.”

 

HAK-İŞ’in 12. Olağan Genel Kurulunda önüne bir hedef koyduğunu anımsatarak, “Bütün mazlumların ve mağdurların bizden alacağı var dedik. Bunun gereği olarak, önce evimizi düzeltmemiz gerektiğini anladık. 14 yeni sendika kurduk. 20 işkolunun 20’sinde örgütlenmemizi başardık. En son, inşaat sendikamızın tabelasını çok şükür astık. Bugün itibariyle bütün emekçilere çatımız altında yer açtık. Bütün sendikalarımızın barajı aşması için koşturduk. Başardık. Hamle yapmayı beklediğimiz bir sektör Maden kaldı. Çok gayret sarfettik. İnşallah bu sektörde de başarı yakındır” diye konuştu.

 

HAK-İŞ’in 13. Olağan Genel Kurulu ve 40. Kuruluş Yıldönümü etkinliklerinin 22 Ekim’de Ankara’da gerçekleştirileceğini anımsatan Yıldız, “İnşallah başarıyla gerçekleştireceğimiz sendikal harekette yeni stratejiler ortaya koyacağız. HAK-İŞ’in bu yürüyüşü ortak bir yürüyüştür. Ortak başarının adıdır” dedi.

 

HAK-İŞ’in Çalışma hayatının sorunlarını bildiğini, hem sahada, hem de masada faaliyetlerini etkin bir şekilde yürüttüğünü ifade eden Yıldız, “Örneğin, en temel sorunlardan taşerona çözüm üretiyoruz, özelleştirmeye karşı yaptığımız gibi. Bizim için tabu olacak sorun yoktur” dedi.

 

Yıldız, Öz Maden-İş Sendikasına ve Genel Başkanı Ahmet Arslan ve ekibine başarı dileğinde bulundu.

 

Öz Maden İş Sendikası Genel Başkanı Ahmet Arslan, “Bugün sendikamızın kutlu emek yürüyüşünün ikinci büyük adımını atıyoruz. Bu uzun yürüyüşe başlamamızda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Öz Maden-İş Sendikası olarak, sendikal mücadelemizi HAK-İŞ ilkeleri çerçevesinde Maden İş kolunun güçlü, farklı ve özgün sesi olmak için sürdürüyoruz. Maden işkolunda çalışan bütün işçilerin Sendikamız çatısı altında örgütlenmeye davet ediyoruz” diye konuştu.

 

Genel Kurulda yapılan seçimlerde, Ahmet Arslan Genel Başkan, Mustafa Kıra Genel Sekreter, Suat Arslan Genel Başkan Yardımcısı olarak seçildi.

 

Ahmet Arslan ve beraberindekiler Genel Kurul öncesinde maden şehitlerini anmak üzere Soma Mezarlığına ziyarette bulundu.


HABERE AİT GÖRSELLER :

05 Ekim 2015 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu