AHMET HAKAN’A YÖNELİK SALDIRIYI KINIYORUZ

01 Ekim 2015 14:00, Basın


AHMET HAKAN’A YÖNELİK SALDIRIYI KINIYORUZ


HAK-İŞ Genel Başkanvekili Settar Aslan, “Hürriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Hakan’a yönelik saldırıyı ve darp girişimini nefretle kınıyoruz.  Düşünce ve ifade özgürlüğü Anayasal bir haktır. Hiç kimsenin, görüşlerinden ve fikirlerinden dolayı saldırıya uğraması tasvip edilemez. Fikre fikirle karşılık verilmesi en doğru yöntemdir” dedi.


HAK-İŞ Genel Başkanvekili Settar Aslan, Hürriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Hakan’a yönelik saldırıya ilişkin olarak yaptığı açıklamada şunları kaydetti:


“Hürriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Hakan’a yönelik saldırı ve darp girişimini nefretle kınıyoruz. Düşünce ve ifade özgürlüğü Anayasal bir haktır. Hiç kimsenin, görüşlerinden ve fikirlerinden dolayı saldırıya uğraması tasvip edilemez.  Fikre fikirle karşılık verilmesi en doğru yöntemdir.


Basın emekçileri, her türlü şartta ve koşulda toplumun bilgilendirilmesi ülke yararına yönlendirilmesi ve aydınlatılması gibi önemli bir görevi yerine getirmektedir ve bu görevi yerine getirirken özgürdür. Ancak özgürlük ve sorumluluk birbirinden ayrı düşünülemeyecek “yapışık” iki unsurdur. İletişim özgürlüğünün kullanılmaya başlandığı noktada bu özgürlüğü kullanım sorumluluğu da başlar. Basın çalışanları bu sorumluluğun gereği olarak bulunduğu noktaları bir silah gibi kullanmamalı, kamuoyunu temsilen yürüttükleri görevi suiistimal etmemelidir.

 

Sayın Ahmet Hakan’a ve onun nezdinde bütün basın çalışanlarına yönelik saldırıları kınıyor, Sayın Hakan’a ve tüm basın camiasına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”

 

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

01 Ekim 2015 14:00, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu