ÖZ TAŞIMA İŞ SENDİKASI 2. OLAĞAN GENEL KURULU

13 Eylül 2015 14:00, Haberler


ÖZ TAŞIMA İŞ SENDİKASI 2. OLAĞAN GENEL KURULU


Konfederasyonumuza bağlı Öz Taşıma İş Sendikası 2. Olağan Genel Kurulu 13 Eylül 2015 tarihinde Ankara Latanya Otel’de başladı. Genel Başkanımız Mahmut Arslan, son günlerde artan terör eylemlerine karşı gelecek hafta Ankara’da büyük bir eylem planlandığını belirterek, bütün Ankaralıları mitinge katılmaya davet etti.


Öz Taşıma İş Sendikası 2. Olağan Genel Kurulunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından verilen önerge üzerine Divan Başkanlığına HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şahin ve üyeliklere de Hizmet İş Sendikası Genel Başkan Vekili Hüseyin Öz, Çelik İş Sendikası Genel Mali Sekreteri Bayram Altun ile Mukaddes Erdoğan ve Duygu Kaya seçildi.


Öz Taşıma İş Sendikası 2. Olağan Genel Kuruluna Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra TBMM İdare Amiri, Ak Parti Ankara Milletvekili ve Memur-Sen Onursal Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Ak Parti Ankara Milletvekilleri Aydın Ünal, Prof. Dr. Vedat Bilgin, Ayhan Yılmaz, Mahmut Sami Mallı ve Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ile HAK-İŞ’e bağlı sendikaların başkan ve yöneticileri, delegeler ve çok sayıda misafir katıldı.


Genel Kurulda, son günlerde artan terör olayları dolayısıyla şehit olan güvenlik güçleri unutulmadı, salonda “Şehitlerimizi Rahmetle Anıyoruz” yazılı bir pankart asıldı.


Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Şahin, Öz Taşıma İş Sendikası’nın 2. Olağan Genel Kurulu’nun Öz Taşıma İş Sendikası teşkilatına, taşımacılık sektörüne HAK-İŞ’e ve tüm çalışma hayatına hayırlı olması dileğinde bulundu. Şahin, son günlerde artan terör olaylarına değinerek, Türkiye’nin bu sorunların üstesinden başarıyla geleceğini söyledi.

“Öz Taşıma İş Aşılmaz Denilen Engelleri Aştı”


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Öz Taşıma İş Sendikası’nın kendi alanında aşılmaz denilen engelleri aşarak bir başarı öyküsünü ortaya koyduğunu belirterek, “Bu başarıda payı olanları tebrik ediyor, başarılar diliyorum. İyi ki bu yola çıkmışız” dedi. Öz Taşıma İş Sendikası’nın DHL işyerinde yürüttüğü örgütlenme çalışmalarına ve bu çalışmalara ilişkin yürütülen ulusal ve uluslar arası olumsuz kampanyalara değinen Arslan, “Bu kampanyalar bize gösterdi ki Öz Taşıma İş Sendikası bu ülke için çok önemli. HAK-İŞ’li olmak bir ayrıcalık. HAK-İŞ’li olmanın bir onuru var, bu onurun bedeli de var. Biz bu bedeli DHL’de ödedik. Ancak başka işyerlerinde yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda sendikamız büyük bir başarı elde etti” diye konuştu. “İşkolundaki yılan ve çıyanları biliyoruz” diyen Arslan, Öz Taşıma İş Sendikası’nın barajı geçmesinin çok önemli olduğunu ancak işkolundaki bütün işçilerin Öz Taşıma İş Sendikası bünyesine katılması gerektiğini ifade etti. Öz Taşıma İş Sendikası’nın güçlendirilmesinin önemine değinen Arslan, kısa süre içerisinde TGS’de de toplu sözleşme yapılabilecek aşamaya gelineceğini kaydetti.


“HAK-İŞ’i Türkiye’nin 1 Numarası Yapmak Zorundayız”


Öz Taşıma İş Sendikamızın gösterdiği başarı öyküsünün diğer sendikalarımızı da hareketlendirdiğini ifade eden Arslan, şuanda HAK-İŞ’e bağlı 17 sendikanın barajı aştığını kaydetti. HAK-İŞ’in 22 Ekim 2015 tarihinde gerçekleştirilecek 13. Olağan Genel Kuruluna kadar HAK-İŞ’in bütün işkollarında örgütlenmesini tamamlayarak, 20 sendikasının olacağını söyledi.


Türkiye’de 13 milyon işçinin olduğu bir ortamda HAK-İŞ’in 400 bin üyesinin bulunduğunu ve bunun yeterli olmadığını söyleyen Arslan, “HAK-İŞ’i Türkiye’nin bir numarası yapmak zorundayız. HAK-İŞ bu ülkenin mayasıdır. Çalışanlarımızın rahatlıkla gelip üye olabilecekleri ve kendilerini ifade edebilecekleri ve milyonları aşan bir yapımızın olması gerekiyor” dedi. Sendikal örgütlenmenin önemine değinen Arslan, “En kötü sendika bile sendikasızlıktan iyidir. Çağdaş köleliği ortadan kaldırmanın yolu sendikal örgütlenmeyi artırmaktan geçmektedir” dedi.


Teröre Karşı Eylem


Son günlerde artan terör eylemlerine de değinen Arslan, gelecek hafta Ankara’da teröre karşı büyük bir eylem yapılacağı bilgisini verdi. HAK-İŞ’in de aralarında bulunduğu AB KİK üyesi sivil toplum kuruluşları tarafından gerçekleştirilecek mitingin önemine değinen Arslan, “Bütün üyelerimizi, temsilcilerimizi aileleriyle birlikte mitinge katılmaya davet ediyoruz. Mitinge bütün üyelerimizi taşıyıp, dünyaya, halkımıza mesaj vermeliyiz. Bu miting, Türkiye’nin yeniden ayağa kalkacağının işareti olmalıdır. Milyonları aşan büyük bir mitingi gerçekleştirerek tarihi bir görevi yapacağız. Gün birleşme ve dayanışma günüdür. Dayanışmamızı ve kardeşliğimizi birlikte gerçekleştirmemiz gerekiyor” dedi.


“Hedefimiz Taşımacılık İşkolunun Lideri Olmak”


Öz Taşıma İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay ise, son günlerde artan terör olayları dolayısıyla şehit olan güvenlik güçlerimize Yüce Allah’tan Rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır dileğinde bulundu. Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünü, hedef alan, toplumsal barış ve huzuru bozmaya yönelik terörist saldırılarını kanayan Toruntay, “Gerçekleştirilen bu hain saldırılar, ülkemizin huzurunu bozmaya asla muktedir olamayacaktır ve Türkiye bu terör sorununu mutlaka yenecektir. Biz emekçiler olarak, teröre karşı dimdik ayaktayız. Çünkü bu dönemde, hem daha serinkanlı olmak hem de birliktelik ve dayanışma duygularımızı güçlendirmek zorundayız” dedi. Toruntay, şunları kaydetti:


“Sokaklarda terörün ve anarşinin olmadığı, şehit cenazelerinin kalkmadığı, anaların ağlamadığı, bir ülke istiyoruz ve bunun için çalışıyoruz. Biz daha demokratik bir yeni Türkiye istiyoruz ve bunun için çalışıyoruz. Darbe ürünü Anayasa’nın değiştirilmesini istiyoruz. İşsizliğin son bulduğu, işçilerin alın terinin karşılığını aldığı bir ülke istiyoruz ve bunun için çalışıyoruz. Gelir dağılımının adil paylaşıldığı, insan onuruna yaraşır asgari ücretin olduğu bir ülke istiyoruz. İş kazalarının ve kadına yönelik şiddetin “kader” olmadığı bir ülke istiyoruz. Engelliler için engelsiz bir yaşam istiyoruz. Çocuk işçiliğinin son bulduğu bir ülke istiyoruz. Kayıtdışı çalışmanın son bulmasını, taşeron sorununun çözülmesini istiyoruz. Sendikal örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılmasını, kıdem tazminatı hakkının garanti edilmesini, varolan haklarda geriye gidişe neden olmayacak bir sistemin hayata geçirilmesini istiyoruz.”


Öz Taşıma İş Sendikası’nın 27 Ocak 2013 tarihinde gerçekleştirdiği 1. Olağan Genel kurulundan sonra delegelerden aldığı güç ve enerji ile az zamanda büyük işler başardığını ifade eden Toruntay, “2.5 yıl gibi kısa bir süre içinde çıktığımız kutlu mücadelemizde, Temmuz 2015 itibariyle 16 bin 146 üye sayısı ile taşımacılık iş kolunun en büyük sendikalarından biri olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Sendikamızın kuruluşunun üzerinden kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen, sektörde senelerdir faaliyet gösteren sendikalarla aramızda çok az bir fark bulunmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Bu mutlulukla daha büyük hedeflere koşuyoruz. Amacımız, taşımacılık iş kolunun en büyük sendikası olmaktır. Bunun için emin ve hızlı adımlarla üyelerimizden aldığımız güçle yürüyoruz” dedi.

 

Genel Kurulda, TBMM İdare Amiri Ak Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, Ak Parti Ankara Milletvekili Vedat Bilgin ve Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da genel kurula hitaben bir konuşma yaptı.


HABERE AİT GÖRSELLER :

13 Eylül 2015 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu