ÖZ AĞAÇ-İŞ SENDİKASI 11. OLAĞAN GENEL KURULU BAŞLADI

12 Eylül 2015 14:00, Haberler


ÖZ AĞAÇ-İŞ SENDİKASI 11. OLAĞAN GENEL KURULU BAŞLADI

 

Öz Ağaç-İş Sendikası 11. Olağan Genel Kurulu 12-13 Eylül 2015 tarihlerinde gerçekleştiriliyor. Genel Kurula Genel Başkanımız Mahmut Arslan da katılarak bir konuşma yaptı. Arslan, son günlerde artan terör olaylarına dikkat çekerek, terör eylemlerine karşı yapılan eylemlere değindi. Arslan, “Teröre karşı eylemler yapılmalı, bu eylemleri destekliyoruz. Bu eylemlerin en büyüğünü HAK-İŞ’in de içinde olduğu sivil toplum örgütleri ile birlikte gerçekleştireceğiz. Teröre tepkimizi ortaya koyacağız. Teröristleri de lanetleyeceğiz. Ancak bunu yaparken, sorumlu bir sivil toplum örgütü olarak toplumun ayrıştırılması ve kutuplaştırılmasına yönelik oyunlara da gelmeyeceğiz. Acılar ne kadar büyük olursa olsun, soğukkanlı ve sakin olmak zorundayız” dedi.

Öz Ağaç-İş Sendikası 11. Olağan Genel Kurulunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından verilen önerge üzerine Divan Başkanlığına HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Toruntay ve üyeliklere de Öz Orman İş Sendikası Genel Teşkilatlanma Sekreteri Zeki Sungur Kızılkaya, Öz Büro İş Sendikası Genel Sekreteri Adem Gündoğan ve Öz Büro İş Sendikası Genel Mali Sekreteri Remzi Karataş getirildi. Genel Başkan Yardımcımız Toruntay, Öz Ağaç-İş Sendikası’nın 11. Olağan Genel Kurulu’nun Öz Ağaç-İş teşkilatına, ağaç ve kağıt sektörüne, HAK-İŞ’e ve tüm çalışma hayatına hayırlı olması dileğinde bulundu.

Öz Ağaç-İş Sendikası 11. Olağan Genel Kuruluna Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra TBMM İdare Amiri, Ak Parti Çorum Milletvekili ve HAK-İŞ Onursal Genel Başkanı Salim Uslu ile HAK-İŞ’e bağlı sendikaların başkan ve yöneticileri, delegeler ve çok sayıda misafir katıldı.

 

Genel Kurulda, son günlerde artan terör olayları dolayısıyla şehit olan güvenlik güçleri unutulmadı, salonda “Şehitlerimizi Rahmetle Anıyoruz” yazılı bir pankart asıldı.

 

“Öz Ağaç-İş HAK-İŞ’in Saygın Bir Üyesi”

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Öz Ağaç-İş Sendikası’nın her geçen gün büyüyen, HAK-İŞ ailesinin güçlü, saygın ve etkin bir üyesi olduğuna dikkat çekerek, Öz Ağaç-İş Sendikası’nın bugünlere gelmesinde emeği geçenleri kutladı. Arslan, Öz Ağaç-İş Sendikası Genel Kurulunun ülkemiz, çalışma hayatı ve işçi hareketi için hayırlar getirmesi temennisinde bulundu. Arslan, Öz Ağaç-İş Sendikası’nın sektörün lider sendikası olduğunu, geldiği yerin önemli olduğunu, ancak yeterli olmadığını belirterek, Öz Ağaç-İş’ten işkolundaki bütün işçileri örgütlemesini istedi.

Öz Ağaç-İş Sendikası’nın kuruluşundan bu yana HAK-İŞ bünyesinde faaliyet gösterdiğine dikkat çeken Arslan, “Bu mücadelenin başlangıcı gönül mücadelesidir. Öz Ağaç-İş Sendikası’nın bayrağını hiçbir şart ve koşulda yere düşürmeden bu günlere taşıyanlara teşekkür borcumuz var” dedi.

 

“HAK-İŞ Darbe ve Anti Demokratik Müdahalelerin Karşısında”

 

Öz Ağaç-İş Sendikası’nın 11. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdiği 12 Eylül tarihinin Türkiye siyasal hayatı açısından son derece önemli bir tarih olduğuna dikkat çeken Arslan, HAK-İŞ’in her zaman darbe ve anti demokratik müdahalelerin karşısında olduğunu söyledi. Arslan, 12 Eylül döneminde sendikal faaliyetlerin askıya alındığını ve yasaklandığını, ancak Türk-İş’in darbeye bakan verdiğini ve o bakan marifetiyle çalışanların haklarının gaspedildiğini ifade etti. Türk-İş’in o dönem ile hala hesaplaşmadığını ve işçi hareketinden özür dilemediğini ifade eden Arslan, darbe döneminde bu zihniyetin, daha sonra çalışma hayatında tek sendika ve konfederasyonun örgütlenmesine izin verilmesi şeklinde devam ettiğini kaydetti. Arslan, “HAK-İŞ, her şart ve koşulda darbe ve anti demokratik müdahalelerin karşısında durmuştur. O nedenle darbe ve olağanüstü durumlara ilişkin söz söylerken son derece rahatız. HAK-İŞ olarak, demokrasiye ve Türkiye’nin normalleşmesine destek veriyoruz. Çünkü demokrasi eşittir iş, demokrasi eşittir gelecektir” dedi.

Teröre Karşı Büyük Bir Eylem

 

Son günlerde artan terör olaylarına da değinen Arslan, şehit haberlerinin son bulması dileğinde bulundu ve şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi. Arslan, şunları kaydetti:

"Terör can yakmaya devam ediyor. Terörü lanetliyoruz. Teröre karşı eylemler yapılmalı, bu eylemleri destekliyoruz. Bu eylemlerin en büyüğünü HAK-İŞ’in de içinde olduğu sivil toplum örgütleri ile birlikte gerçekleştireceğiz. Teröre tepkimizi ortaya koyacağız. Teröristleri de lanetleyeceğiz. Ancak bunu yaparken, sorumlu bir sivil toplum örgütü olarak toplumun ayrıştırılması ve kutuplaştırılmasına yönelik oyunlara da gelmeyeceğiz. Acılar ne kadar büyük olursa olsun, soğukkanlı ve sakin olmak zorundayız. Türkiye’nin terör belasından kurtulması için çaba sarfedeceğiz, mücadele edeceğiz. Ancak bunu yaparken, temel hak ve özgürlüklere de azami saygı ve dikkati göstermek zorundayız. Türkiye’nin bir kaos ortamına girmemesi ve 1980 darbe dönemini yaşamış insanlar olarak yeniden benzeri olayları ve sonuçları yaşamamak için mücadele edeceğiz. Bunu yapmak kolay değil, ancak başaracağız. 12 Eylül darbe döneminin bir daha yaşanmaması için demokrasiye ve haklara sahip çıkacağız.”

TBMM İdare Amiri, Ak Parti Çorum Milletvekili ve HAK-İŞ Onursal Başkanı Başkanı Salim Uslu ise Öz Ağaç-İş Sendikası, kuruluşundan bugüne büyük bir büyüme trendi gösterdiğini belirterek, Sendikanın büyümesinde ve işkolunun en büyük sendikası olmasında emeği geçenleri kutladı. Uslu, Öz Ağaç-İş Sendikasının genel kurulunun hayırlı olması dileğinde bulundu.

Öz Ağaç-İş Sendikası Genel Başkanı Eyup Karaderili, konuşmasına son günlerde artan terör olayları dolayısıyla şehit olan güvenlik güçlerimize Yüce Allah’tan Rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır dileyerek başladı.

Karaderili, Öz Ağaç-İş Sendikası’nın ağaç ve kağıt işkolunun lider sendikası, HAK-İŞ ailesinin saygın, değerli ve her geçen gün gücüne güç katarak büyüyen bir üyesi olduğunu belirterek, “Çünkü biz bu faaliyet dönemimizi bir örgütlenme seferberliğine dönüştürdük. Öz Ağaç-İş Sendikası olarak, 34 yıllık birikimimizle, işçi; işveren, işletme, sektör, yasa boyutunu dikkate alan bir örgütlenme politikası uyguladık ve sektörün önemli firmalarında örgütlenme çalışmalarını başarıyla tamamladık. Rakiplerimizin bütün engelleme ve oyalamalarına karşın büyük başarılar elde ettik ve etmeye devam edeceğiz” dedi.

 

Karaderili, sektörün lider sendikası olarak ağaç ve kâğıt işçisinin sorunlarını bildiklerini ve bu sorunları birlikte çözmeye talip olduklarını ifade eden Karaderili, “Bu nedenle sektörümüzde çalışan bütün işçileri Öz Ağaç-İş çatısı altında birleşmeye çağırıyoruz. Artık örgütlenmek daha kolay e-devlet üzerinden işçiler sendikalı olabiliyor. İşçilerimizi baraj sorunu olmayan sektörün lideri, toplu iş sözleşmesi yapma yetkisine sahip olan Öz Ağaç-İş Sendikasına davet ediyoruz. Bu konuda da işçilerimizin uyanık olmasını istiyoruz. Sendikalara üye olacak işçileri, üye olacakları sendikanın kuruluş tarihine, toplu iş sözleşmesi yapma hakkına sahip olup olmadığına, daha önce hangi işyerlerine toplu iş sözleşmesi yaptığına ilişkin verileri dikkatle incelemeleri gerektiği konusunda uyarıyoruz” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

12 Eylül 2015 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu