L-20 VE B-20’DEN ORTAK DEKLARASYON

04 Eylül 2015 14:00, Haberler


L-20 VE B-20’DEN ORTAK DEKLARASYON


G20 üyesi ülkelerdeki işverenleri temsilen B20, çalışanları temsilen ise L20 arasında istihdamın artırılması, büyümenin canlandırılması ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi amacıyla ortak bir deklarasyon imzalandı.  Genel Başkanımız Mahmut Arslan, L-20 ve B-20 ortak deklarasyon metnine imza attı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcılarımız A. Cengiz Gül ve Settar Aslan ile Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, ATO Congresium'da 4 Eylül 2015 tarihinde düzenlenen B20 Türkiye Konferansı kapsamında gerçekleştirilen "İstihdam Trendleri ve Ekonomik Büyüme" konulu toplantıya katıldı. Toplantının ardından B20 ile L20 ortak deklarasyon imza töreni yapıldı.

Törende işçi kesimini temsilen Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra , Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) Genel Sekreteri Sharan Burrow, OECD İşçi Sendikaları Danışma Komitesi (TUAC) Genel Sekreteri John Evans ve Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay hazır bulundu. B20 ve işveren tarafını temsilen TOBB ve B20 Türkiye Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, B20 İstihdam Görev Gücü Koordinatör Başkanı ve Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, B20 Türkiye İstihdam Görev Gücü Eş Başkanı ve Uluslararası İşverenler Örgütü (IOE) Başkanı Daniel Funes de Rioja, OECD İşveren ve Sanayi Danışma Komitesi (BIAC) Başkanı ve BusinessNZ CEO'su Phil O'Reilly ile TİSK Başkanı Yağız Eyüboğlu katıldı.

 

“İşler, Büyüme ve İnsan Onuruna Yakışır İş” başlığı altında imzalanan ortak deklarasyonda, genç işsizliği ile mücadele, istihdamı teşvik edecek makroekonomik politikaları sürdürme, istihdam konusunda cinsiyetler arası farkın azaltılması ve kayıtlı istihdamı teşvik başlıkları yer aldı.


Deklarasyonda, dünyada genç işsizliğinin kabul edilemez bir boyuta geldiğine dikkat çekilirken, istihdamla ilgili kalıcı çözümler için genç istihdamına yönelik yapısal tedbirlerin en hızlı şekilde alınması gerektiği vurgulandı. G20 hükümetlerine istihdamı artıracak makroekonomik politikalara öncelik vermeleri konusunda da çağrı yapılan deklarasyonda, 2025 yılına kadar istihdamda cinsiyet farkını yüzde 25 azaltma hedefini gerçekleştirmek için G20 ülkelerinin katkı sağlaması gerektiği ifade edildi.


Ekonomik büyüme ve kalkınma, daha kaliteli istihdam ve daha kaliteli yaşam için kayıt dışı ekonomiden kayıtlı ekonomiye geçişin özendirilmesinin önemine işaret edilen deklarasyonda, ekonomik ve sosyal politikaların oluşturulmasında, işveren ve işçi kesiminin etkin rol oynaması gerektiği belirtildi. G20 liderlerine sosyal diyaloğun geliştirilmesini teşvik edip desteklemeleri çağrısında bulunuldu.


Deklarasyon metnine ulaşmak için tıklayın…

 

Genel Başkanımız Arslan ve beraberindeki HAK-İŞ heyeti, imza töreninin ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun konuşmacı olarak yer aldığı B20 Türkiye Konferansına da katıldı.

 

 

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

04 Eylül 2015 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu