ARSLAN, KOCAELİ’NDE TİS TÖRENİNE KATILDI

04 Haziran 2015 14:00, Haberler


ARSLAN, KOCAELİ’NDE TİS TÖRENİNE KATILDI

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Hizmet-İş Sendikamız ile Kocaeli Büyükşehir ve İSU’da 2 bin 69 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi imza törenine katıldı.

Hizmet-İş Sendikası ile Kocaeli Büyükşehir ve İSU arasındaki imza töreni 3 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirildi. Törene Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Yerel-Sen Genel Başkanı Mümtaz Uzun, Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, Büyükşehir Genel Sekreteri Tahir Büyükakın, İSU Genel Müdürü İlhan Bayram katıldı.

 

Taşeron Sorunu Çözülecek

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Toplu iş sözleşmesi rakamlarının kamudaki sözleşmelerin üzerinde olması beni çok sevindirdi” dedi.

 

Büyükşehir’in imkânlarının artması halinde bundan işçilerin yararlanacağına inandığını belirten Arslan, “Büyükşehir’de bir ilk daha yaptık. Belediyenin şirketlerinde çalışan işçiler sendikamıza üyedir. Ancak taşeronlarda çalışanlar hala sendikalı olmadı. Taşeron sistem artık belediyelerin ve Türkiye’nin taşıyamadığı bir hal aldı. TBMM’de bile taşeron işçiler var. Bu konuda Başbakan ile görüştüğümüzde 7 Haziran’da kurulacak olan yeni hükümetin ilk işinin bu taşeron işinin çözülmesi olacağını söyledi. Şu anda HAK-İŞ’e bağlı 100 bine yakın üyemiz var ve bunlar şu anda toplu iş sözleşmesinden yararlanıyor” dedi.

 

Metal İşçisinin Mücadelesini Alkışlıyorum

 

Belediye Başkanı Karaosmanoğlu’ndan taşeron işçilerin örgütlenmesinin önünü açmasını isteyen Arslan, “Bu sözleşme ile alacaklarınızı zamanında almaya devam edeceğine inanıyorum. 1 Ocak’tan itibaren geçerli olacak sözleşmenin 5 aylık farklarının Ramazan öncesi yatırılması bizi mutlu edecektir. Metal işçilerinin hareketi Türkiye işçi hareketi tarihinde bir ilktir. Metal ve MESS işverenleriyle işbirliği yapanların baskısına karşı işçiler başkaldırdı. Asgari ücretin az üzerinde ücretlerle dünyaya araç üreten bu işçilerin mücadelesini tebrik ediyoruz ve yanındayız” dedi.

 

Metal işçilerinin sendikal harekete de ders verdiğini söyleyen Arslan, “Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacağını gösterdi. Belli güç odakları ve karanlık güçlerle sendikacılık yapanların maskeleri düşmüştür. Bu mücadelede metal işçilerinin yanında olacağız. Karanlık yapıyı tasfiye etmek için elimizden geleni yapacağız. HAK-İŞ işçilerle omuz omuza ve yan yana olacaktır. Patronlara da işçiler mesajı verdi. Her kesimin bu mesajı doğru algılamasını istiyoruz. HAK-İŞ olarak iş yerlerinin kepenk kapatmasını istemiyoruz. Ama bu baskı sistemine itiraz etmek de bizim hakkımız” dedi.

 

Çalışanlarımızın Ücretlerini Zamanında Ödüyoruz

 

Büyükşehir’in sosyal hizmetleri anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Belediyenin neler yaptığını lütfen öğrenin. Bir paydaşımız, çalışma arkadaşımız olarak bunları öğrenin. İsraf etmemeye son derece hassasiyet gösteriyoruz. Belki bizler 80-100 yıl daha borç ödeyeceğiz. Faizini ödemekten anaparayı ödeyemiyoruz. Seçimlerden sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşüp borçları yapılandıracağız. Biz zihniyet olarak ülkenin kaynaklarını israf eden bu zihniyetin herkesin bilmesini istiyoruz” dedi.

 

Çalışanların hakkını belediye başkanı olduğundan beri zamanında ödediğini belirten Karaosmanoğlu, “Yuvacık belediye başkanıyken çok zor şartlarda ödeme yapıyorduk. Maaş ödeyen bir belediye başkanı o zaman kahramandı. Sosyal haklar, yardımlar hak getire. İşçilere 5 aylık farkları bu hafta içinde ödeyeceğiz. Alacağınız varsa neden bekleteceğim. Memlekette bereket var. Neden paranızı bekleteyim” dedi.

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

04 Haziran 2015 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu