ARSLAN, ERZURUM’DA TİS TÖRENİNE KATILDI

25 Mayıs 2015 14:00, Haberler


ARSLAN, ERZURUM’DA TİS TÖRENİNE KATILDI

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan Arslan, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikamız arasındaki toplu iş sözleşmesi imza törenine katıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 24 Mayıs 2015 tarihinde Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesi imza törenine katıldı. Törene, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Sekmen, HAK-İŞ’e bağlı sendikaların Erzurum Şube Başkan ve yöneticileri, Belediye başkan yardımcıları, birim amirleri ve basın mensupları katıldı.

 

“Hak Aramanın En Güvenilir Yolu Sendikalı Olmaktır”

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, işçilerin sendikalı olmadığı iş yerlerinde ücret artışlarının ne zaman yapılacağı, ne oranda yapılacağının belli olmadığını belirterek Hizmet-İş Sendikasının sözleşmelerde en önemli şartının ücretler olduğunu dile getirdi ve alın teri dökerek yaşadıkları şehirlere değer katan, hizmet üreten çalışanların iyi bir ücret almalarını önemsediklerini söyledi. İşçilerin sendikalı olmadığı işyerlerinde sosyal haklarından da mahrum bırakıldığını belirten Arslan, sendikasız olan işçi herhangi bir şekilde iş bırakarak hak aramak isterse, işveren onu işten atabilir. Hem de beş kuruş tazminat vermeden. Bu nedenle hak aramanın en iyi ve güvenilir yolu sendikalı olmaktır” dedi.

 

“Sendikasız İşçi Kalmamalı”

 

Sendikaların işçilerin sosyal, maddi ve manevi haklarını savunduğunu ifade eden Arslan, Türkiye’de 13 milyon sigortalı işçinin 1 milyon 300 bininin sendikalı olduğunu söyleyerek, bu rakamın çok düşük olduğunu belirtti. Arslan, çalışma sürelerinin kölelikten farklı olması için sosyal haklara sahip olabilmek için sendikalı işçi sayısının artması gerektiğini hatta sendikasız işçi kalmaması gerektiğini vurguladı.

 

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, imzalanan toplu iş sözleşmesinin hayırlı uğurlu olmasını temenni etti. Kanuni ölçüde öngörülen tüm yetkilerin kullanılarak işçilerin mutlu olacağı bir sözleşme imzaladıklarına dikkat çeken Sekmen, “çalışanlar ne kadar mutlu olursa şehrimizde yaşayanlar da o kadar mutlu oluyor” dedi.

 

Konuşmaların ardından Genel Başkanımız Arslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen ve Şube Başkanımız Aksakal toplu iş sözleşmesini imzaladı.

ARSLAN ERZURUM’DA BİR DİZİ TEMASTA BULUNDU

 

Genel Başkanımız Arslan daha sonra beraberindeki heyetle birlikte taşeronda çalışan işçilerin sendikal haklarının korunması için ilçe belediye başkanları ile görüştü.

 

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar ile görüşen Arslan, taşeron işçilerin haklarının korunması hususunda el birliği ile hareket edilmesinin gerekliliğine vurgu yaptı.

 

Taşeron işçiliğinin ülkemizin ve çalışma hayatının en önemli sorunlarından birisi olduğuna dikkat çeken Arslan, modern köleliğe dönüşen taşeron işçiliğinin kamu ve özel sektörde her geçen gün yaygınlaştığını söyledi. Türkiye’de 1 milyon 200 bin taşeron işçisinin 800 bininin kamuda yerel yönetimler de ise 490 bin işçinin 400 bininin taşeronda olduğunu belirten Arslan, taşeronluk sistemine kökten ve doğrudan karşı olduğunu söyleyerek ILO sözleşmelerine göre taşeron işçiliğine yönelik yasal düzenlemelerin tekrar ele alınması gerektiğini vurguladı.

 

Genel Başkanımız Arslan daha sonra beraberindeki heyetle birlikte Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Peyami Battal ile Tuşba Kaymakamı Musa Sarı’yı makamlarında ziyaret ederek bir süre görüştü.

HABERE AİT GÖRSELLER :

25 Mayıs 2015 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu